O Platformi Udruženja građana "U ime naroda"!

Prethodi: Kontinuirana propast Srbije-u životu, ne u tekstu.

Zašto Platforma?

Platforma je nastala posle desetak godina mog intenzivnog ličnog istraživanja opšteg, katastrofalnog  stanja u zemlji, koje se iz dana u dan pogoršava; uzroka svih ovih zala; posledica po gradjane Srbije; šansi da izadjemo iz njega-sa kim i čim...
Bavio sam se poslovima za koje smatram da sam stručan, nijednog trenutka nisam polazio od toga da me otvaranje sajta javnosti predstavi kao nekog od značaja.

A sajt sam otvorio, jer sam znao da je to jedini način da materijale koji se nalaze na njemu, predstavim gradjanima Srbije i ostalima koji ga čitaju.

Istražiovao sam sve one pojave u društvu, u vladajućoj kasti, koje kao njihove slabosti mogu postati naša snaga. Potpuno sam se stavio na mesto običnog čoveka i gledao kako život može da postane pakao, kako vlast može da čini sve onome koji se usudi da joj stane na put.

Sam sam bio niko i ništa, mogli su me proglasiti samotnjakom, ekscentrom, lovcem na vlast i sve ono što je čini  primamljivom.

Sa onim, koji bi me eventualno podržali u realizaciji ideje, mogao sam da postanem nešto, ne radi lične koristi već radi opšteg dobra.

Čuvao sam se bilo kojeg svog postupka koji bi mogao da me sputava u "lajanju na zvezde".

Nisam gubio vreme na prepričavanju stanja, već sam svaki trenutak koristio kako bih obezbedio, na zakonom dozvoljen način, što više dokaznog materijala koji govori o tome da je u Srbiji sve trulo.

A sve vreme rada, potvrdio sam teoriju da je narod, kojem i ja pripadam, veoma kvarljiva roba.

Moja je želje bila i ostala, da Platforma bude svakoj vlasti "kamen o vratu"!

Nisam imao pomoć ni od koga osim nekoliko prijatelja, ali stvarnih, bez kojeg ni sajta, odnosno moje komunikacije, ne bi bilo. A pomoć nekih mi je presela.

Nikada nisam ni pomislio da se pretvaramo u neku stranku, neku partiju, pokret, ali smo kroz Platformu morali imati neku organizacionu formu.

Nismo smeli, niti smemo,  ni zbog nas niti zbog drugih, da ostavimo utisak rulje nezadovoljnih gradjana.

Zašto je pisalo i još uvek piše "u osnivanju"?

Zato što sam tada očekivao neke presude u moju korist, a za registraciju Udruženja je trebalo oko 50 hiljada dinara, koje nisam imao. Mislim da sam i to, sada obećanom pozajmicom, prevazišao kao problem.

Ni zbog sebe niti onih koji čitaju sajt, nisam želeo da dajem prazna obećanja i kada sam procenio šta sve znam , šta imam i koliko mogu, koliko su oni slabi i koliko se plaše jedino  gubitka vlasti, stavio sam Platformu na sajt.

Predlagali su mi neki mitinge, izalazak na ulicu, izradu grbova, zastava, obeležja, osnivačkih skupština, debatnih klubova...

Sve sam odbio jer bi to bilo već vidjeno. Opredelio sam se na , po mom mišljenju, inteligentniji način uticaja na politička zbivanja na život u Srbiji.

Imam programe svih političkih opcija u Srbiji za koje je vreme dokazalo da su prazne priče.To nam ne treba.

Ni u ovom tekstu ni onima koji slede, ja znam da ne mogu da sve objasnim, ali sam zato da se svako ko želi, može uključiti u raspravu.

Naravno ako svojoj deci i sebi, želi promene na bolje.

Cenim da mi je najveći lični kvalitet to što nikada ne bih radio ono što ne znam i što sam principijelno oduvek imao stav da svako treba da radi ono za šta se školovao.

Kadrove koji su izabrani po partijskim vezama ne želim ni da komentarišem.Uvažavam samo one koji su birani preko konkursa i čestitih konkursnih komisija.

Sve vreme od pojavljivanja Platforme na sajtu, samo su  dva posetioca imali komentare, sugestije, predloge i ponudu pomoći.

Niko se više tim povodom nije izjašnjavao, u tom smislu.

Ali, jedan od njih, koji je prestao da mi se javlja, dao mi je izuzetno pametnu sugestiju- da se pozovem na 11. Marksovu tezu o Fojerbahu!?

A, ona glasi:"Filozofi su samo različito tumačili svet, a stvar je u tome da se on izmeni"!

Medjutim, ja sam to imao na umu mnogo ranije i imao sam ideju i kako da se naprave, u odredjenim oblastima života, pozitivne promene.

I tako sam i usmeravao svoja postupanja.

A voleo bih da nam se pridruži taj čitalac. Kao i onaj koji je rekao da je stručnjak za zakonsku regulativu poslova oko registracije oružja.Prepoznaće se on!

Bilo je više dobronamernih, koji su rekli da od ovog što pišem, nema nikakve koristi, da se iznuravam bez potrebe, da su "oni" mnogo jaki...

A, ja pišem da ostane zapisano-svakim danom su oslonci vlasti  sve klimaviji.

Ja, ne sam, već sa vama, mogu da realizujem sve ono što sam napisao, kada sam napisao i na način na koji sam napisao.

Vaše je samo da, kada za koji dan postane tehnički izvodljivo, glasate klikom kada i koliko puta hoćete sa "za"; "ne" i "nemam stav"-prema stavu, utisku  koji vam se nametne, ako sve pažljivo pročitate. U Platformi!

A možete i da ostanete kod kuće, gledate "Velikog brata", "Farmu", "Sulejmana", ali vam boljitak u životu neće doneti niko drugi, već vi sami!

Ja sam spreman i da se javi zanemarljiv broj posetilaca sajta, pa ništa!

To će biti možda moj lični poraz, mada ja neću imati razloga da se stidim, uradio sam sve što je u mojoj moći, u uslovima u kojima sam radio, trpeći sve što jesam!

Praveći svakim danom sve više i više ličnih neprijatelja, a u mom postupanju ništa nije lično.

A, mnogi će trajno izgubiti priliku da se stanje u Srbiji preokrene, u najlepšem smislu reči.

Ja od vas samo tražim "klik", kao znak podrške ideji iznetoj u Platformi, ništa više. Ni položaj, ni novac ni overene izjave, ni ime ni prezime-ništa.

Ja time ne mogu vama, nepoznatima, da nanesem bilo kakvu štetu ako uradite to što tražim. Ja ništa od toga ne mogu da pretvorim u svoju snagu, u svoju ličnu korist.

Ja sam dosadašnjim pisanjima na sajtu, na način na koji jesam, pokušao sa najboljim namerama, da kod vas koji me čitate, izazovem neki utisak, ocenu, sud, da li se može verovati nekom nepoznatom Ristić Ljubodragu. Utisak na osnovu dokumenata.

Nisam uzeo ni dinar od bilo koga, pa sam time potpuno nezavisan, sa principima svoga postupanja kako sam naveo. Slobodno neka se oglasi onaj ko ima druga saznanja o meni i tome koliko mi treba verovati.

Iz istog razloga sam napisao o sebi sve ono što jesam, možda i preko granice pristojnog.

Ako je promašaj, ako je stvar neukusa, ja sam kriv, ali je sve bilo dobronamerno.

A siguran sam, da je svakom ko je voljan da se menja stanje u Srbiji, taj posao izuzetno olakšan samim ponašanjem ovih sa vlasti-"starih" i  "novih"!

Samo treba to znati, hteti i smeti. A ja se tu nikoga ne plašim!

Vaše je da verujete ili ne, da budete ubedjeni ili ne! Ja nemam nameru da vas nabedjujem, želim i očekujem da se odlučite sami, na osnovu svega što sam do sada radio a vi čitali.

Do tada, molim da se uključite u ovu aktivnost, da pitate za nejasno, da sugerišete, iznosite ono što smatrate bitnim...

Vi, sigurno, niste ni svesni koliko ste jaki i koliko možete da utičete. Pa, zar vam je teško da samo ovo pročitate?

Ili mislite da hrlite ponovo na mitinge, da se borite za stranačka radna mesta, da strepite od promena vlasti i time i gubitka posla, da lepite plakate sa odvratnim likovima, da slušate besmislena obećanja koja niko nikada neće ostvariti, idete na osnivačke kongrese, čitate platforme na desetinama stranica bez ikakve upotrebne vrednosti, kupujete diplome na privatnim fakultetima...?

Za sedam mesci postojanja ovog brojača, širom sveta i Srbije, ovaj sajt je posetilo oko  70.000 čitalaca. Samo da o istom obavestite 10 prijatelja, ili toliko puta kliknete na "DA"to je broj od kojeg se svim sadašnjim akterima vlasti, steže grlo. Onda će poslanici, sami početi da hrle ka nama. Onda će oni sami naše ideje da sprovode u stvarnost, onda će oni da prave državu po volji naroda.

Samo svi zajedno možemo pomoći Srbiji i našoj deci, jer ovo ovako, ne sme  više da ide!

Ne znam koliko uspevam, ali se trudim da pišem razumljivo, prizemno, ostvarljivo, jednostavno, baš onako kako sam napisao u Platformi.

Siguran sam, ako mi uspemo u ovom što mi je naum, zajedno sa vama, da će mnogi veoma brzo poći našim putem.

Komentari   

0 # Aleksandar Zlatar 15-06-2015 12:43
Poštovani,
Ukucajte u pretraživač ime Aleksandar Zlatar i na sajtu "Bašta Balkana" pogledajte tekstove koje sam objavljivao. Ako su u duhu ove Vaše inicijative kontaktirajte me putem e-mail.
Pozdrav.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat