Tako to rade Slovenci i Mlađan Dinkić

Da ne bih bio pogrešno shvaćen, ja o Sloveniji  mislim sve najlepše, nemam  prema njoj nikakve odbojnosti, uvažavam Slovence i oni su mi veoma dragi. Ali, mi smo sada dve posebne Države, oni ovde samo rade svoj posao za koji su plaćeni. 
A ja  mislim da je obaveza svakog građanina Srbije da ne dozvoli bilo kome, pa ni njima, da na prostorima Srbije sprovode delatnost koja bi mogla da naškodi njenim gradjanima. 
A to Slovenac, Ivan Simič, sa mesta na koje ga je postavio Mlađan Dinkić, može itekako, kao i Slovenac Drago Kos. 

Pisano
12.08.2012.g.

 

Danas su dnevne novine objavile vest da je Mlađan Dinkić,  na nekoj društvenoj mreži napisao, lično, da je angažovao stručnjaka iz Slovenije, Slovenca, izvesnog  Ivana Simiča, da modernizuje poreski sistem Srbije. Ne piše da li je i od koga tražio i dobio saglasnost, ako je to i bilo podrazumevajuće.
A ja mislim da bi moralo biti. 
Ni šta treba da radi, ni koliko dugo, ni za koje pare, a prijatelji iz Slovenije mi javljaju  da je kod njih - nikada gore.
O svojoj odluci, Mlađan Dinkić će, cenim ja, obavestiti kada treba, ako proceni da treba i koga treba!
Uostalom, neka čitaju  društvene mreže, šta  ima  on da ih obaveštava.
Ja sam na nekom sajtu uspeo da pronađem da je isti rođen u Mariboru, da je pohađao i završio vazduhoplovnu gimnaziju "Maršal Tito".
 
Juče su novine javile da su se svađali Milutin Mrkonjić i Velimir Velja Ilić.
Ivica Dačić se javio iz Londona i rekao da ne smeju da se svađaju.
Aleksandar Vučić je danas dobro, pa je verovatno dobro i Predsednik Tomislav Nikolić, koji juče nije bio dobro, jer nije bio dobro ni Aleksandar Vučić. A otpušten je sa VMA na lični zahtev, za njega su interesi Srbije iznad njegovih ličnih, pa i kada je život u pitanju!
Sada je građanima Srbije najveća briga neki HAARP antenski sistem, montiran negde u nekom selu  kod Barajeva, koji doduše niko i nikada nije video.Ja napisao na sajtu nekih novina da ne zamajavaju narod, da je narod pao u trans i da to nije lepo da se takvo stanje koristi  za uvećanje tiraža bilo kojih dnevnih novina.
Još sam napisao i da bih ja, da se pitam, zabranio da se objavljuju sadržaji koji mogu da uznemire javnost, a za izneto ne postoje dokazi.
Oni moj komentar držali kratko vreme, više ga nema.
Sve ostalo je savršeno.
Savršeno je i u Guči.
Samo što je suša uništila sve, zemlja se otvara, a navodnjavanja nema. Ali ne zbog antena! I neće ga/ih ni biti! Ni navodnjavanja ni antena!

Pre oko dva meseca
ili nešto više, Zorana Marković, direktorica Agencije za borbu protiv korupcije, koja je po mom mišljenju veoma otuđeni centar moći, sva ushićena je najavila  da će ubuduće rad Agencije nadgledati i u radu je usmeravati, niko drugi nego Slovenac Drago Kos, kojeg, naglasila je, neće plaćati Agencija, nego neki OEBS, ili EU, ili tako nešto.
Drago Kos je bio koordinator, ili čelni čovek organizacije GRECCO, ako se ovako piše - što nije od naročitog uticaja za ono što pokušavam da kažem pišući ovo što će neko možda i pročitati. Taj je trebalo da nam zajedno sa ostalim biciklistima od značaja, pomogne u borbi protiv organizovanog kriminala. Mada je to bilo u vreme kada su Boris Tadić i Snežana Malović, tvrdili  da smo u tome postali u svetu poznati-lideri. Peter Matić, Slovenac, inače prijatelj Drage Kosa, uživa i dalje sve blagodeti Srbije u PC "UŠĆE".
U SBPOK-u i dalje radi, kao Načelnik odeljenja za privredni kriminal DRAGOMIR TRNINIĆ, kojeg Drago Kos privatno plaća da mu predaje službena dokumenta MUP-a Srbije. Za teme koje njega, Dragu Kosa, interesuju-privatno!
Jer i on to naplaćuje od Republike Austrije-privatno.
A u Sloveniji je (Drago Kos) pod istragom zbog afere sa transporterima u koju je uključen i premijer Janez Janša.
Kada je Vojna služba bezbednosti krajem osamdesetih sprovodila akciju u Sloveniji poznatu u javnosti kao slučaj "MLADINA", povede me sa sobom  moj tadašnji šef,  general Aleksandar Vasiljević. On je "radio" Janeza Janšu, a ja zastavnika Borštnera - ostali nisu bitni.
Janši je tada jedan od prvih pomoćnika bio Slovenac Mirko Tuš, onaj, navodno, kontroverzni  slovenački biznismen.
On sada žari i pali i po Srbiji.
Moji prijatelji iz Slovenije mi tvrde da mu je to nagrada od aktuelne slovenačke vlasti, za sve ono što  je učinio u procesu krvave sukscesije Slovenije od ondašnje SFRJ.
Ali niko ne govori da je on bio savetnik Janezu Janši za poslove blokada kasarni, odsecanja komunikacija, telefona, dotura hrane, municije, goriva i što ne reći - kad je počelo i pucanja po vojnicima JNA i njihovim starešinama, pred krvavu sukcesiju Slovenije od SFRJ. 
Niko iz Slovenije nije završio u Hagu, zbog desetina pobijenih vojnika JNA u Sloveniji,  a postojala je i tamo neka Komanda, dakle i neka komandna odgovornost.
Zbog te komandne odgovornosti, u Hagu robija moj drug iz Vojne akademije, general Lazarević Vladimir.
Legenda od čoveka!
A ovih dana navršava se 40 godina od kada smo, pitomci 25. klase VA KoV, promovisani u potporučnike JNA.
Prema njemu se njegova Država, Srbija, ponela kako jeste.
Slovenci
to čine na svoj način i - svaka im čast! Njegove pare, Slovenca Mirka Tuša, ovde sada oplođava  Slovenac Matić Petera PETER, koji se do pre koju godinu zvao tako, a onda je u Beogradu promenio ime u  PETAR.
U toj zgradi, zajedno sa njim,  radi supruga Dragana Šutanovca, u HYPO banci, kao direktor za kadrove.
To je onaj bivši Ministar koji sada nema pojma što ga neko tuži.
U toj zgradi je smeštena oprema Društva za telekomunikacije Mirka Tuša, Slovenca, koje se zove "AKTON" i na čijem se čelu nalazi Veselin Zuković, koji je bio inženjer u "Telekom Srbija", iznosio i Slovencima prodavao sve podatke koji su od njega traženi.
A unutrašnja kontrola kod  "Telekoma Srbija"-tavori!
Otkrio ga Devizni inspektorat NBS u redovnoj kontroli redovnih mesečnih primanja, deviznih, a bio plaćen i od "Telekom Srbija".
Knjigovodsto u "AKTON"-u je vodila supruga pripadnika BIA!
Tada je prvi/drugi čovek u "Telekom Srbija" bio Slovenac IGOR JECL, sada više nije u "Telekom Srbija", o njemu javnost ne zna ni ko je, ni šta je, ni ko ga i za koje poslove plaća, ni kome odgovara za ono što radi-ništa!  O njemu malo opširnije u narednim pisanjima.
U Beogradu postoji i srpsko-slovenačko privredno društvo, na čijem je čelu Dimitrije Stamenović Lale, bivši generalni direktor Kompanije "DUNAV OSIGURANJE". To je ona Kompanija koja sada obmanjuje javnost Srbije, a sve su bili spremili da Slovencima plate već plaćenu štetu, pa posle da podele. Srbi i Slovenci! Govorim o sudaru aviona iznad Vrbovca kod Zagreba, banda pustila da taj predmet ode u zaborav...
Bili se nameračili! Meni o tome jave na vreme poštene sudije, ja alarmiram koga sam smatrao da je potrebno i valjda će te pare ostati u Srbiji, a  u pitanju je bilo skoro 100 miliona evra.Piše već mesecima na ovom sajtu. Zna od mene za to Mlađan Dinkić, pa Radovan Jelašić, pa Milorad Džambić, ali nije bilo njihovog postupanja.
Naravno od mene je mnogo uticajniji dekan  Pravnog fakulteta dr Mirko Vasiljević, sa suprugom mu Ljiljanom, advokaticom. Posebno od vremena kada je na čelu Kompanije i pod zaštitom  Ivice Dačića, Milenka Mila Jezdimirović - po mojim materijalima, nema gde je nema - privatizacije, Holding kompanija "Ratko Mitrović; "SIMPO" iz Vranja; "ATEKS", Komercijalna banka... "DUNAV BANKA"!
Mirka i njegovu  Fondaciju neću pominjati dok se ne stiša ova trka miševa oko "AGROBANKE".
Ni sudski spor koji je "SIMPO" imao sa Kompanijom i naplatio OGROMNE PARE, naravno bez ikakvog osnova, a postupala advokat supruga Ljiljana, a sudio im Vrhovni Kasacioni Sud  Srbije - da li treba još nešto dodati?!
Onda Mlađan Dinkić i Dragan Tomić odu u jadnu Kuršumliju i otvore neki pogon, kao pomaže "SIMPO" nerazvijena područja.
Pre toga, da se vratimo na Slovence. Mlađan Dinkić sa njima pootvara fabrike u Valjevu, pa u Zaječaru... ali zatvori "ELIND" koji je nekada bio gigant, ali bez Mlađana Dinkića.
Još pre toga, PC "UŠĆE" kao objekat u izgradnji, osigura  Peter Petera Matić preko posrednika (detalji poznati) kod Kompanije "DUNAV OSIGURANJE", na iznos od 280 milona evra!  Mr Mirko Petrović, ondašnji Generalni direktor Kompanije, "ljut kao ris" na svoga potčinjenog Zvonka Zindovića što je umesto dozvoljenih 10% za posredovanje,  zaračunao 20%, što je, a vi se samo čudite, 56 miliona evra!
Dakle sav onaj kriminal oko prodaje PC "UŠĆE" i njegove gradnje, nekome je plaćen toliki iznos.
Kada sam to prijavio ondašnjem direktoru neke Direkcije u Kompaniji "DUNAV OSIGURANJE", mislim da se radi o poštenom čoveku, Dr Slobodanu Samardžiću, pozvao je radi procesuiranja Zvonka Zindovića, koji je rukovodio tim poslom.
Zvonko je "žestoko kažnjen" i odmah je premešten u  "DDOR"! Pa neka pati!
Posle nekoliko dana dr Slobodan Samardžić je prestao da radi u Kompaniji, vratio se ponovo u PK Srbije. A Zvonko Zindović neka i dalje pati u "DDOR"-u!
A u Kompaniji "DUNAV OSIGURANJE", direktor  Direkcije za  sprečavanje prevara u osiguranju i šire, je Dr Miroslav Radojčić, ekspert za informacione  tehnologije i izuzetan ekonomista, koji je ranije radio u MUP-u, gde mu je, kako to i biva, sporazumno raskinut radni odnos, zbog kriminala! I neka i on za kaznu pati u "DUNAV OSIGURANJU! A, bio je kandidat za Direktora policije! Ne znam čiji, ali poštenih policajaca sigurno nije! Mislim da Dragomir Trninić, bez obzira  što vozi kola za koja ja ne znam šta im je napred a šta pozadi, mislim da je neki "Pežo", nije kadar, nije sposoban, a  verovatno ni voljan, da se nosi sa ovakvima.Tim pre što mi jedan od dobro upućenih u relacije kriminalci-policija, reče da on ućuti i za jedan kombinovani frižider.
Ja detalje ne znam, ali znam za mnoge druge poslove, zbog kojih on i njemu slični ne bi više ni mogli ni smeli da rade u policiji.
Ni njegov šef, načelnik SBPOK-a Slobodan Bata Djurović.
Da se ja pitam, oni bi od sutra bili na "ispaštanju" u "Dunav osiguranju" i "Telekom Srbiji", baš zbog "Dunav osiguranja" i  "Telekoma Srbija"!
I šire! Tamo, pa neka pate!


Kakve veze sada sa  eventualnim obaveštajcima ima Mlađan Dinkić, sa  kojim sam započeo ovaj  tekst?!
Kada je u pitanju on i Država Srbija, nijedna negativna konotacija se ne može i ne sme isključiti.Jer!

Nastaviće se...                                                                                                                        Ristić Ljubodrag, 20.08.2012.

Komentari   

-1 # Franklyn 29-05-2015 07:56
The games includes a large number of gems hack.

My webpage ... clash of clans hack no survey: http://mix-tour.com.ua/component/k2/itemlist/user/64607
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat