"Na put se spremam, put mi je dalek" - svečarska pesma RHMZ i Milana Dacića!

Prethodi: Samopostavljenje direktora RHMZ Milana Dacića

Pišući prethodni tekst o ovoj  veoma važnoj državnoj ustanovi, desilo se nešto na šta nisam mogao da utičem, a što je neke navode iz napisanog teksta moglo da dovede u sumnju.

Naime, zbog prekida internet veza prema serveru, nisam bio u mogućnosti da za izneto priložim i dokaze, pa to činim ovom prilikom, sa željom da prihvatite moje izvinjenje..

 

 

 

 

 Dakle, prilažem:

  • Dopis Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, od 24.decembra 2007.g naslovljeno na Dr Milivoja Gavrilova;

  • Zaključak Konkursne komisije, od 19.marta 2007.g kojim se odbacuje prijava Dr Milivoja Gavrilova;

  • Presuda Vrhovnog suda Srbije od 21.05.2009.g U-4444/07, kojom se UVAŽAVA  TUŽBA I PONIŠTAVA  Zaključak konkursne komisije...a koja za istu tu Državu, ne znači ništa.

Za Državu čiji je taj isti Vrhovni sud Srbije, čije su iste te sudije, čiju je reformu kasnije ona sprovela, doduše, da budem iskren, sa Natom Mesarović, Snežanom Malović, Boškom Ristićem, Slobodanom Homenom i sličnima. Zašto je to radjeno, nije nikom jasno, ali je izuzetno poznato, kako je radjeno!Kao što i sada niko više reformu i ne pominje, a sve ostalo po starom, u delatnosti zbog koje je onaj  putovao po celom svetu i ubdjivao i samog sebe i druge, kako smo lideri u svemu i svačemu, a nama se svi podsmevali. To je onaj Boris Tadić , koji je sticajem nesrećnih okolnosti, po narod, bio  još i Predsednik Republike Srbije!?

  • Zahtev punomoćnika, advokata Dušana Košutića Službi za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, sa pozivom na Presudu Vrhovnog suda Srbije-bez efekta?!Nadam se da sam sada, otklanjanjem iznudjenog propusta, učinio više nego verovatnim ono što sam ranije napisao! A sve deluje gotovo nestvarno! Da Vrhovni sud Srbije može da presudi ovako ili onako, a da će biti onako kako neki priučeni  i u kriminalu ogrezli državni službenik odluči!?Ili Ministar!

Znajući dobro i mnogo šire stanje u RHMZ, pokušao sam da saznam na osnovu validne dokumentacije kojom raspolažem, zbog čega je čitav ovaj sistem toliko urušen, a od tolikog je značaja za Srbiju i šire. I ima toliko visokoobrazovanih kadrova, toliko samopregornih ljudi, toliko neiskorišćenih i materijalnih i ljudskih resursa. Objašnjenje sam naša samo u sadržaju teksta koji sledi!

I činjenici da je direktor Dacić Milan, faktični samo gost u RHMZ, samo navrati ponekad. Evo zašto!

Na sva putovanja tokom samo 2011.godine u RHMZ, potrošeno je 175.505 e! Bez ikakvog vidljivog rezultata po stanje u Zavodu.

Od te sume, direktor Milan Dacić je sam potrošio 30.543 e! Obilazeći ceo Svet, sa učešćem na skupovima o kojima malo ko zna, bilo šta u Zavodu.

Ali najviše i najčešće u Madjarsku, u Segedin! Gde, što, s kim, s čim...ENIGMA! Za  zaposlene u Zavodu, ali i za nadležne državne organe, koji su plaćeni da to znaju. A, ne znaju.Tako je sistem postavljen, nije kriv Dacić Milan, ili DJordje Kardum, krive su stranke kojim oni pripadaju. Zato na objekte RHMZ ulazi kako ko hoće i kada hoće. Mislim na strance. Zato pažljivo pogledajte pregled koji prilažem i sve destinacije na kojima se imenovani nalazio. A taj spisak nije konačan. Direktor Dacić je prikrivao iz nekog razloga neka svoja putovanja.

Samo nema informacije da li ga je Dragan Marković Palma, vodao po Austriji , sa onim individualnim poljoprivrednim proizvodjačima.  A blanko se može tvrditi da bi išao, samo da je bio pozvan.Bez obzira što ne uzgaja krave i volove, a možda i uzgaja. Samo, ja ne znam.

Pre nekoliko dana, Direktor Dacić je bio na proslavi Dana  BIA. Pozvan je po funkciji i to je normalno. Bilo je tamo doduše, mnogo likova kojima je po mojim dokumentima mesto u zatvoru, ili na nekoj privatnoj školi, edukovanja radi.

Da je hteo, mogao je da učini mnogo u neposrednom razgovoru sa direktorom BIA. Ali nije, naprotiv. Učionio je ono što nije smeo, ali o tome kada dodje vreme. Prećutao je mnogo toga što je tamo nekome morao i mogao da kaže u nesposrednom razgovoru.

Medjutim, malo je poznato javnosti da Direktor Dacić ima prijatelja, čijeg  je  sina zaposlio u Zavodu. Uskoro će ga primiti u stalni radni odnos.Taj prijatelj  je blizak za Direktorom BIA. Zar neko može i da pomisli da bi se gospodine Rodić, direktor BIA, a došao na mesto o kojem zna koliko i ja o čitanju meteoroloških karata, usudio da krene na prijatelja svoga prijatelja? Ovakvim postupanjem, Direktor Dacić Milan je jednog mladog čoveka, na početku radog veka naučio pogrešno, da se posao dobija ne u zdravoj konkurenciji, medju njemu jedankim ili sličnim, već u činjenici da se ima tata, koji poznaje Rodića, Rodić je tu gde jesete...a Dacić je to što jeste, a Srbija je takva kakvom su je razni Dacići i Rodići, sa tatama napravili!

Zna li neko od vas, koji ovo budete čitali, da su zadnje dozvole za rad Društvu za telekomunikacije "VERAT" verifikovali i potpuno nenadležni iz te iste BIA-e.
A mene pismeno obavestili da je ovo što ja radim, ulaženje u državne tajne, da sam neovlašćeno izvršio uvid u dokumenat kojim su oni dali saglasnost da "Verat" može da izvrši interkonekciju i druge gluposti!? Samo što me nisu hapsili!

U tome je učestvovao i "RATEL", pa MUP, pa Vojska Srbije...Sva eventualna očekivanja da će se nešto pozitivno desiti po pitanju kriminala, u ustrojstvu Države kakvo jeste, samo su imaginacije, nestvarnost, lepe želje. Dok je na snazi sistem "ti meni, ja tebi"!

A BIA u odnosu na RHMZ ima jednu jedinu ingerenciju, da odmah pohapsi Djordja Karduma i Milana Dacića, naravno sa saradnicima, sa kojima su činili sve ovo što ja pišem. A pre toga da radi svoj posao preventivnog delovanja. Mislim da BIA, u velikoj meri zbog pritiska sa vrha Države, ne radi ništa i nigde od toga. Ovu veoma tešku konstataciju, iznosim na osnovu materijala koje posedujem i opšteg stanja u Srbiji. A ono je i vama poznato. kao što je zaposlenima u Zavodu poznato čije su sve antene i u koje namene korišćene 2004.g kada je bio progon Srba na Kosovu.

Javna je tajna da je Direktor o svemu u Zavodu odlučivao i odlučuje sam! Pored toliko stručnih, radnih i Zavodu odanih  saradnika. A, toliko odsustvovanje iz sredine, tolika opsednutost svetskim a ne domaćim problemima, sa tolikom fluktacijom, uglavnom neobjašnivom, kadrova, neminovno da ima za posledicu stanje koje u Zavodu vlada još od vremena Djordja Karduma!

Sada visokog funkcionera MUP-a Srbije.

Za svo to vreme, po zaposlene u Zavodu, stanje je postajalo i postalo nepodnošljivo.

Kako u prilogu dostavljam pregled, samo skrećem pažnju da je NEKO izdejstvovao da je u Zavodu zadržan isti broj državnih službenika na položaju, pored postojanja odluke Vlade o smanjenju broja državnih funkcionera. Pored zvaničnih i javnih stavova, u Zavodu nema smanjenja već, naprotiv, povećanja broja zaposlenih, uglavnom odlukama samog direktora Zavoda.Opet je neko jači i od Vrhovnog suda Srbije , sada pokazao svoju snagu, odnosno bahatost i samovolju i prema odlukama Vlade.

Ni to nema nigde osim kod nas!

Ovakvim vodjenjem kadrovske politike, onako usputno, izmedju dva leta avionima, od strane Direktora Dacića, godišnje je budžet Republike Srbije opterećen mesečno za 10.685.000,oo dinara, što opet na godišnjem nivou iznosi 128.223.000,oo dinara.

Da ne bih opet ostavio bilo kome prostora za manipulacije ili sumnje, prilažem:

  • Pregled putovanja u RHMZ;

  • Službena putovanja u inostranstvo;

  • Informacija o zaposlenima u RHMZ.

  • Jedna od informacija o manipulacijama sa PGZ

A, informacije o "učinku" Djordja Karduma i njegove ekipe, u sledećem tekstu! A, najverovatnije će morati biti u sledećim tekstovima!

Narodna pesma, "Na put se spremam, put mi je dalek",poznata generacijama, iz naslova teksta, ima šire značenje, ona nije vezana samo za ove tabelarne preglede, ona simbolizuje evoluciju, kretanje u najširem smislu reči, pa i promenu radnog mesta. Svakom, pa i Direktora, sve sa uzvišenim ciljem da stanje u RHMZ počne da liči na normalno i da se bar deo tehnike osposobi za rad, umesto što se pare troše na putovanja koja imaju čist turistički karakter! Po principu "ajd Alija, da je više vojske"! Idu i ostali Ministri i Državni sekretari, pa da idem i ja, možda se nešto i ućari u kontaktima na najvišem nivou. Možda se dogovori i neko bolje kadrovsko rešenje po principu "ti meni - ja tebi"! Jer na stakvim putovanjima, veoma često se rešavala i zvanična državna politika, a kako nam je, zbog njenih rešenja, znamo mi gradjani i bez ovih turista.

Lepa strana ovakve samovolje, jeste i neraskidiva veza izmedju Olivera Dr Dulića i Milana Dacića. Obojici je bio u funkciji  Svevišnjeg, onaj  što beše i Predsednik, a sada je ostao doživotni!

Boris Tadić.Tako su radili i rade njegovi kadrovi. A za sve smo krivi mi, gradjani, uživaoci plodova njihovog rada, katastrofe koja nas je, MOJE JE MIŠLJENJE, nepovratno uništila.

Jer, naš se život sveo samo na konstatacije. A znate li koliko je medju vama sposobnih, časnih, poštenih? Pa, šta mislite šta će nas, ko će nas,  izvući iz stanja u kojem se nalazimo? NIKO, osim mi sami!

Nemojte biti tako samoživi, tako sebični, mislite ponekad i na probleme koje će veoma brzo da imaju naša deca! Koju nema ko da zapošljava prekoredno, zbog veza sa Direktorom BIA i drugih institucija, koje plaćaju gradjani, a one ne rade ništa!

Sledi: RHMZ-VAŠIH RUKU DELO!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži