Oliver dr Dulić - ali, ozbiljno!

Odmah na početku borbe protiv organizovanog kriminala, Oliver dr Dulić je najavljen  kao krajnje ozbiljan slučaj.

Dat je nalog za hapšenje, pa onda nije uhapšen.

Niko nije  objasnio zbog čega.

Niko nije rekao kako ozbiljna Država sme da se ponaša po principu "uzimala, davala", u stilu "hapsi - pa nemoj da hapsiš", "puj pike - ne važi". Novine, a za to plaćene, su počele da pišu o ćeliji u kojoj će Oliver dr Dulić robijati, pa kako mu se tata potresao te je smešten u bolnicu.

Onda Tužilac odustane od hapšenja i Dulić nam se naruga svima, ne našom voljom, već sramotnom Državom.

Onda javnost bude upoznata sa delom optužnice koja ga tereti da je nekom Privrednom društvu omogućio sticanje, nezakonito, oko 2,8 miliona dinara.

 

Strašna optužnica! Jeziva!

Onda u sopstvenoj nemoći, neznanju i nesnalaženju u svim ovim poslovima i lošim namerama (moje lično mišljenje koje ne namećem bilo kome), Aleksandar Vučić organizuje štrajk policajaca.

Nečuvena manipulacija sa policijom. I Državom.

Dačić sramotno ćuti, a šta i da kaže, kada je lično ogrezao u kriminalu. Bez obzira što je Premijer i što je Ministar policije i što se "koferisao" i što finansira Gorana Perčevića i sve druge Perčeviće, koji posle finansiraju njega i SPS. I što bez pardona daje pasoše međunarodnim kriminalcima a posle od njih ima velike koristi.

I što deli činove generala, kako mu padne na pamet.

Tužilac ostane pri svome, Dulić dr Oliver  ostane na slobodi!

Građani ostanu zabezeknuti!

U još većoj apatiji i beznadju!

A u optužnici Palić niko i ne pominje! A hoteli se grade.

Tadić nam poruči da je dobio uveravanja od Dulića da nije kriv, te da budemo spokojni!?

Policija prestane da štrajkuje, Velja Ilić ni reč da progovori. A imao bi toliko toga -prema mojoj dokumentaciji! Baš iz oblasti telekomunikacija, preciznije, iz oblasti kablova.

A, godinama, mene pošteni ljudi iz RHMZ, a ja Državu, obasipam materijalima za Dulić dr Olivera i ništa!

On pametan, pa zna šta je lepo, namerači se na Palić i sa jednim prefinjenim lopovom i njegovim saradnicima izvrši zamenu zemljišta - prelepog, za zemljište - ništa.

Sve sa znanjem i pokrićem Republike Srbije, sve pokriveno Ugovorima.

Sve po Zakonu, kao što je bila po Zakonu i privatizacija 24 firme čiji se postupak sada preispituje!

Taj prefinjeni lopov je direktor RHMZ, Dacić Milan, koji ima šest pomoćnika direktora u RHMZ. Plus svi ovi kadrovi koji su posle odlaska Olivera dr Dulića sa mesta Ministra, dobili uhlebljenje u RHMZ, kod Dacić Milana. Na način na koji jesu.

Taj Dacić Milan je direktor koji će ovih dana obavestiti javnost, da ono što sam postavio na sajt o antenama nije tačno. Formirao je novu Komisiju, ona će reći nešto "novo".

A, samo je tačno ono što sam ja stavio na sajt.

Sve drugo, ako se na to odluči, biće friziranje. I to je jedan od razloga što će isti, prema mojim informacijama, biti smenjen za koji dan, mislim u utorak. Mada, ja se zalažem da smene budu samo prvi korak u konačnom procesuiranju svih kriminalaca, pa i Dacić Milana.

U ime Subotice papire potpisuje gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, a šta je sada u procesu gradnje na Paliću, na istim ovim parcelama, neka ustanovi Aleksandar Vučić.

Iz RHMZ, Republičkoj direkciji za imovinu, 21. jula 2010. godine se obraća u ime direktora Dacića, Bratislav Pejković, sa znanjem visokog rukovodioca RHMZ Predraga Petkovića (jednim od šest pomoćnika direktora) i nosioca svih kriminalnih radnji u RHMZ, šefa pravne službe, Julijane Anđelković. Ostali pomoćnici direktora ćute, a niko ih ništa i ne pita, novine o antenama pišu gluposti, neke pišu samo naručene tekstove, izveštaje Saveta za borbu protiv korupcije niko ne čita, sve u stilu Države Srbije - rasulo!

Za vreme školovanja u Vojnoj akademiji, učio sam i predmet RIK (rukovođenje i komandovanje). Tada je to za mene bio "smarajući" predmet. Danas se on uči ali sa modernijim imenom, na svim višim školama, kao MENADŽMENT!

U tom "smarajućem" predmetu sam naučio, da nema urađenog posla bez  povratne kontrole.

Danas u Srbiji nema smisla bilo šta kontrolisati, jer je ona Država u kojoj radi svako, samo ono što mu odgovara, bez ikakvog plana, bez ikakve koncepcije, bez ikakve strategije, jer nema ni onog što joj prethodi - taktika, pa operativa.

A sve se verbalno zasniva na strategiji reforme pravosuđa, pa strategiji borbe protiv kriminala, pa... gde smo sada?

Na najvećoj dubini na kojoj smo se ikada nalazili!

A svi ti izrazi zvuče pompezno.

To ne kažem samo ja, to su pre nekoliko dana, svako na svoj način rekli Zagorka Golubović, pa Latinka Perović, pa Ratko Božović, pa... i - NIŠTA! A sve umni ljudi, koje niko i nigde nije pozvao za savet, za mišljenje, za konsultacije!

Danas je u Srbiji, da ne zaboravim, borba protiv kriminala izuzetno unosan posao - za pojedince.

Niko nam ne reče ništa za dr Danila Šukovića iz Saveta za borbu protiv korupcije, zašto je razrešen dužnosti, članstva u Savetu? A pominjan, među prvima, oko "AGROBANKE"!?

Šta je istina o Agenciji za borbu protiv korupcije, zašto se Državna revizorska institucija oglušava o dokumentovane prijave građana, zašto Poverenik za informacije neke predmete ne rešava ni po više godina, zašto "RATEL" ćuti u vezi svega onoga što se dešava u oblasti telekomunikacija, zašto nema svrhe obraćati se Savetima za zaštitu potrošača, pa nekoj Transparentnosti...

Danas sam se trudio da pišem kraće rečenice, ne znam da li sam u tome uspeo.Ali se nadam da sam posetiocima sajta učinio verovatnim ono što se dešava u Srbiji, sa priloženom dokumentacijom.

Zbog svih Dulića, Dačića,Vučića, Krkobabića i plejade "njihovih", iz  glave mi ne izlazi Tin Ujević i njegovi stihovi:

"Ja sam iš'o putem, put je bio dug! Kasno sam primetio, da taj put je krug"!

 

Prilog: Dokazi o rečenom!

 

Ristić Ljubodrag 18.11.2012.g.

Komentari   

0 # Hudson 16-05-2017 00:23
Hello there, You've done an incredible job. I will definitely digg it and in my opinion recommend to
my friends. I'm sure they'll be benefited from this site.


Here is my web page: smaller toes; http://darlenacalamity.Wordpress.com/2015/01/06/exercises-for-athletes-foot: http://darlenacalamity.Wordpress.com/2015/01/06/exercises-for-athletes-foot,
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat