Ugrožavanje Predsednika - uputstvo za rukovanje skandalima!

Poznanici me upozorili da više ne pišem tekstove u prvom licu jednine. Kažu, deluje kao samoisticanje, kao nametanje! Drugi me pohvalili što pišem otvoreno, lično, imenom i prezimenom, telefoni, adresa! Jedni kritikuju što pišem duge, mamutske rečenice i poslali neke instrukcije o tome kako novinari metodološki pišu za novine. Drugi kažu da nastavim da pišem kako sam pisao do sada.Onda neki insisitiraju da pišem samo sa podmetom i prirokom!
Svi su u pravu, ali mi je najlakše da pišem kao do sada, jer ja nikada nisam ni pomišljao da budem novinar!

Jedni me kritikuju što ubacujem brdo dokumenata, pa nemaju strpljenja da sve to čitaju. Ja hteo da odgovorim da idu i umesto mog sajta, gledaju  serije na "Prvoj", pa "Pinku", na kraju krajeva i na "Javnom servisu" - sve je to isti nivo, nivo ispod svakog nivoa.
Kao i država Srbija. Uglavnom.

Onda večeras, iznenadi me jedna politička emisija na jednoj TV, sve isti likovi, sve svi znaju, sve krasno, samo nedostaje Sonja Liht, sa ekipom. Pa, da nam bude sve jasno. Da konačno saznamo nešto više o predmetu, naprimer "POLITIKA", jer je Vučić Aleksandar obećavao sve, tražio samo  koji dan strpljenja, mi bili strpljeni čekajući da budemo spašeni i - nismo saznali ništa više nego što smo od ranije znali.
A radili specijalni timovi, od po 60 specijalaca!

Onda čujem, da se za petak sprema specijalno obrazlaganje Vučić Aleksandra, nekih specijalnih stručnjaka, o specijalnim metodama koje su primenjivane  da bi neko naudio (onu drugu reč neću da pomenem) Predsedniku, pa Vučiću, pa Stefanoviću... što je posledica  njihove navodne žestoke borbe protiv korupcije! Organizovani kriminal retko pominju, a to nije isto, to su dve različite stvari.

Pre toga, rekoše ovi u ovoj emisiji, da je Vučić negde rekao, ili napisao, da Policija mnogo laže, a da će se u petak čuti od njega, Vučić Aleksandra, kako je i ko je prisluškivao političare... ako sam dobro čuo. Možda je rekao da će reći i nešto još, takođe pametno, na nivou državnika, političara koji više ni sam (siguran sam) ne zna koje sve važne državničke poslove obavlja.
U interesu građana!
Pogledam kasnije, stvarno stavio na neku društvenu mrežu, državničku prepisku, njegov stav kao potpredsednika Vlade, onog višeg, koji je pored toga i koordinator svih Službi bezbednosti Republike Srbije!

Da sam pre toga uspeo da nametnem, da izdejstvujem, da državni organi čitaju moj sajt, posebno ovde navedene ličnosti, ili da sam u prilici da me neko pita za savet, za mišljenje, rekao bih, kao što se piše Uputsvo za rukovanje sa, na primer, lekovima ili prašku za insekte, buba-švabe, moljce, buba-ruse, sledeće:

1.-Gospodine Predsedniče, napadajući pripadnike MUP-a, a da istraga još traje, ovako nepristojno kako čini, gospodin Vučić Aleksandar napada se jedan od postulata Države, napada Ministarstvo unutrašnjih poslova na čijem se čelu nalazi Premijer!?
A to nije prirodno, to mora sa strane Države pa i Vaše, biti sankcionisano, pre tog najavljenog pojavljivanja u javnosti, u petak;

2.-Gospodine Predsedniče, Vi morate pod hitno iznaći način da obuzdate potpuno nekontrolisano ponašanje na sadašnjim funkcijama, gospodina Vučić Aleksandra, jer je on već poodavno sa službenog postupanja, krenuo na neke, nedopustivo privatne obračune;

3.-Gospodine Predsedniče, neko u interesu Države, dakle njenih gradjana, mora sa najboljim namerama da skrene pažnju gospodinu Vučić Aleksandru, da on u dosadašnjoj borbi protiv organizovanog kriminala, nije uradio ništa. Sve su ovo improvizacije i ne može se ni očekivati više, kada ste napravili koaliciju koju jeste, sa kim jeste. To je aksiom, dakle nešto što se ne dokazuje;

4.-Gospodine Predsedniče, nije prirodno da Vi ili  Vučić Aleksandar, govorite veoma opasne stvari, od državnog interesa (bile bi, u stvari, da su, i ako su tačne), a da se za svo to vreme ne oglase nijednom čelni ljudi svih Službi, koje čine jednu celinu, koja se naziva OBAVEŠTAJNO-BEZBEDNOSNA ZAJEDNICA! Ne bezbedonosna, kako je nazivaju  brojni eksperti ili "eksperti" - svejedno!

5.-Gospodine Predsedniče, nije normalno da za ovako važne stvari optužujete kao aktera, generala Policije, koji je još uvek na slobodi i kojeg je marta meseca ove godine, u generala, zbog izuzetnih zasluga u radu, unapredio Ministar policije i Premijer, Ivica Dačić, doduše bez ikakvog zakonskog osnova, bez naredbe, bez ukaza, bez i jednog validnog dokumenta, a da je i dalje na toj funkciji i na slobodi! Isti taj Ivica Dačić!

6.-Gospodine Predsedniče, van svake zdrave pameti je uvoditi, "za svaki slučaj" u celu priču,  pokušaj atentata na Vas i šire, automobilom... kako su već objavile novine, čijim se nebuloznim člancima (uz časne izuzetke), neko iz Vašeg okruženja igra sa autoritetom Države, pa i Vas lično!

Gospodine Predsedniče, moje pisanje u prvom licu jednine, može da ima i objašnjenje i razumevanje, jer je sajt moj, tekstove pišem ja, pohvale ili kritike se upućuju meni i na kraju, sve eventualne posledice mogu ili već trpim samo ja!

Isticanje svoga "ja" od strane gospodina Vučić Aleksandra, u meri i na način kako on to čini, nije dopušteno! Jer on ovo što radi, čak i bez obzira što radi kako radi, ne može po Državu proizvesti ništa pozitivno! On ne može biti personifikacija Države, on ne može biti iznad nje, a on to sve pokušava ! A niko ga ne sprečava! Dakle, Država nije njegova, u smisli vlasništva, ona nije ničija prćija!

Međutim!

Gospodine Predsedniče, imate Vi, a sa Vama i Država, jedan veliki problem, koji možda i jeste uzrok celoj ovoj "aferi", a za koji Vam, možda, niko nikada nije ni rekao da postoji! Jer nadležni organi u  Ministarstvu odbrane znaju da ja već duže vreme radim na tom slučaju i da ću se uskoro oglasiti na ovom sajtu u vezi istog. I znaju da će to biti veliki skandal, a tvrdoglavo čine sve da "karavani prođu, a psi neka i dalje laju"!

Dakle!

Gospodine Predsedniče, učinite to Vi ili neko u Vaše ime i obavestite javnost koji je poslovni aranžman  postojao  između Ministarstva odbrane (Vojno-bezbednosne agencije) na  čijem je čelu gospodin Aleksandar Vučić, sa jedne strane i Privrednog društva "COMMORA SYSTEM", Novi Beograd, Hyatt Regency, Milentija Popovića 5, sa druge strane, telefon 011/301-12-01, čiji je vlasnik gospodin ORHAN DRAGAŠ, međunarodni stručnjak za  obaveštajno-bezbednosne poslove, vlasnik privatnog Međunarodnog instituta bezbednosti.

U pitanju je bila specijalna oprema za slušanje i praćenje mobilne telefonije, koja nikada u VBA nije bila u funkciji, jer je bila neispravna. Onda je Dragaš Orhan davao neke zamene... U sudskom postupku sud je presudio da Orhan Dragaš mora da vrati  Ministarstvu odbrane-VBA oko 300.000 evra, sa kamatom...
On to nikada nije učinio, jer Ministarstvo odbrane - Direkcija za imovinu Republike Srbije, ili VBA to nisu ni tražili od njega. A onaj ko je trebalo da traži povraćaj novca, to nije smeo da traži!

Dakle, gospodine Predsedniče, jadna je zemlja koja na čelu tako važnog segmenta, kao što je VBA, ima čoveka kojeg plaća Orhan Dragaš, preciznije, od kojeg, Svetko Kovač uzima reket, a onda mu daje posao nabavke uređaja specijalne namene. Znate li gospodine Predsedniče koja je vrednost nekretnina gospodina Svetka Kovača? Ako ne verujete meni, pitajte Vašeg doskorašnjem bliskog saradnika Borislava Pelevića!

A Orhan Dragaš je, na zadnjim izborima, bio jedan od  zapaženijih u Pokretu radnika i seljaka Srbije, na čijem je čelu bio prof. Zoran Dragišić, a pored njega Saša Mirković. Nakon prvog kruga, Dragišić je dao svoju podršku Borisu Tadiću, dok se iza Vas, pred kamerama, odmah našao taj isti Saša Mirković. Znači, operativno je bio prisutan i Orhan Dragaš, sa svojom tehnikom za slušanje mobilnog saobraćaja! Zar je moguće da niko u Vašem okruženju ne nalazi u ovom što je napisano, ništa što zaslužuje operativni tretman. Bez obzira na sve kritike koje imam zbog svog stila pisanja.

Mislim da je vreme da i pre petka, niko više ne govori sa toliko ružnih reči o pripadnicima MUP-a, o nekim članovima Vlade Srbije, dok se sve inkriminacije ne potvrde ili demantuju. Ali, ozbiljnim radom, bez Anketnih odbora, ne na način na koji to "radi" Vaš saradnik Aleksandar Vučić. Jer ti isti pripadnici, tog istog Ministarsta unutrašnjih poslova, bili su veoma dobi saradnici tom istom Aleksandru Vučiću, u nedavnom štrajku protiv nekih tužilaca. Kao što je sada prema njemu dobra neka omladinska  organizacija aktivista SNS koja u Novom Sadu prikuplja neke potpise podrške za Aleksandra Vučića. Za šta, za koje poslove, za zaštitu od koje ugroženosti!? Da li su tih 100.000 potpisa, a toliko su rekli da im je potrebno, namenjeni da se sutra, ili kada dođe vreme, gospodin Vučić pojavi u nekoj drugoj funkciji, drugačijoj od svih sadašnjih? Policija je poslednja, gospodine Predsedniče, sa kojom bi neko trebalo ovako da se poigrava. A da joj treba skeniranje, treba i to dubinsko. Kao i svemu ostalom u Srbiji. A ja, znajući gde živim, ne isključujem da je njegovo ponašanje deo šireg plana, da se uvredama nateraju ostali koalicioni partneri da izađu iz Vlade i onda vi ostajete večni carevi!?

Imate Vi, gospodine Predsedniče u svim Službama toliko kvalitetnih ljudi, stručnih, profesionalaca, poštenih, samo mora Država da stane iza njih.
A, do sada nije, to niste ni Vi učinili na pravi način!

A ja ću nastaviti po svome, ima toga toliko i što je najgore, ne samo o Orhanu Dragašu! U vezi napisanog i šire, stojim na raspolaganju svim državnim organima Republike Srbije! Samo ne priznajem prepisku preko društvenih mreža!

A sva hapšenja koja su započeta kao slučajevi od epohalnog značaja, možete prepustiti i lokalnim lovačkim društvima.

Ristić Ljubodrag, 07.11.2012.g.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži