Aleksandre Vučiću, vreme je !

Povezano saIstina o fondu b92 - Veran Matić misteriozni osnivač
                     Derogacija države - Veranom, Komisijom i Vučićem!
                     Aleksandar Vučić i Anketni odbor - dokumenta
                     Povratak u budućnost
                     Poreska uprava - bez komentara
                     Vučićev slobodan pad (Izvor: Vaseljenska TV)

U subotu je Aleksandar Vučić držao jednu u nizu, po državu značajanih konferencija za novinare, od životne važnosti za njene gradjane, govorio neuobičajeno dugo, "odgovarao" na pitanja novinara i, prema mom doživljaju, nije rekao ništa.

Najavio je kataklizmu ako...da će on nastaviti i posle toga da radi u interesu naroda, istakao sa posebnim zadovljstvom da mora da pohvali gospodina Verana Matića, koji je formirao Komisiju koja će utvrditi ko je ubio novinare, Dadu, Milana, Slavka...

Da sam ja na njegovom mestu, da je pitao mene za savet, rekao bih mu da ne dozvoljava nikada više da ga ismejava Aleksa Jokić, šef njegovog kabineta, bliski prijatelj Dušana Mihailovića.

Organizovanjem mu ovakvih konferencija za novinare.

Nisam mislio da se povodom ovako značajnog dogadjaja  oglašavam ovakvim tekstom. Ja retko u svom pisanju upotrebljavam nepristoje reči, ali sam danas dobio slobodu da budem malo, možda, uvredljiviji, nalazeći uporište u činjenici da je Aleksandar Vučić, sve one koji ne misle kao on, javno nazvao "usijanim glavama"!?

I, ne samo danas, prvi put.

A, to nije i ne može biti izraz primeren jednom političaru koji je prigrabio u Srbiji svu vlast.Učinio je privatnim feudom, sebe izdigao iznad sistema, a sve pričajuči gradjanima Srbije, obmane, prevare, što je bio slučaj i na današnjem pojavljivanju pred javnošću Srbije. I sveta, koji ga sa svih strana i na sve načine poziva da spase Srbiju i ode u Brisel. Ali nije rekao ko ga poziva, a novinar veoma jasno pitao!

Ovo što pišem, nije posledica ničeg ličnog, ali ostadoh u strahovanju šta je to kompromis koji on pominjaše, ko ga je i u čije ime ovlastio da ih/ga pravi, na čiju štetu a u čiju korist...

Novinari su mu postavili neuobičajeno mali broj pitanja, na koje nije dao gotovo nikakve odgovore. Ili je sve podvodio pod nekakve više državne interese.

Pa, što se ja baš sada oglašavam? Pa radi istine koju gradjani moraju da znaju, dakle!

Kada je formirana Komisija za istraživanje okolnosti vezanih za ubistva novinara, Veran Matić je izjavio, bez da ga iko pita, da će Komisija raditi bez ikakve naknade, što se meni, koji zna mnogo o njemu i "Fondu B92", učinilo neverovatnim. Ljiljana je cvrkutala nešto, a onaj iz Vranja je uglavnom ćutao i dobro je postupao.

Malo sam se potrudio  i saznao da je relativno skoro sklopljen neki Ugovor izmedju "Fonda B92", Ministarstva za  spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije i Ministarstva unutrašnjih poslova, na projektu koji je nazvan "Sigurni internet".

Realizacija ovog prijekta je zasnovana na Ugovoru o poslovnoj saradnji, od 29.01.2013.godine, koji su potpisali  ovlašćeni u ime ova tri subjekta.

Po istom, koordinator projekta je  "Fond B92"(privatna firma Verana Matića), koji na isti stavlja svoj potpis, kao Predsednik Upravnog odbora.

U Preambuli Ugovora, uočio sam da se isti posao zasniva na Ugovoru o donaciji, izmedju "Fonda B92" , sa jedne i Komisije evropske unije čiji je ovlašćeni predstavnik izvesni Robert Madelin, sa druge strane.

Na engleskom, jer verzija na srpskom jeziku ne postoji, ovaj se Ugovor naziva Grant agreement No SI-2010-ACHL-1201001 od 17.12.2012.g i mnogo lepše i poslovnije  zvuči nego onaj prevod na srpski koji vam takodje stavljam na uvid.

U ovom Agreementu uočim da se "Fond B92" stavlja iznad Države, da privatna firma mafijaša Verana Matića "Fond B92", "ima nameru da stvori čvrste veze sa nadležnim državnim institucijama i da skrene pažnju javnosti na sve  negativne aspekte i rizike korišćenja interneta u Srbiji, kao i da u okviru projekta pokrene konkretne mehanizme zaštite dece koja su najugroženija kategorija", zbog čega pristupim još pažljivijem čitanju istog.

I uočim da Veran Matić, mafijaš, svojim "Fondom B92", koji je privatna firma, donira Ministarstvo telekomunikacija sa 24.451.oo evra, a Ministarstvo unutrašnjih poslova sa 13.539,oo evra?!

Tako, po mom tumačenju, ova dva Ministarstva i formalno postaju privatne prćije Aleksandra Vučića  i Verana Matića.

Pribavio sam i Ugovor o donaciji broj SI-2010-ACHL-I201001, koji je u ime "Fonda B92" potpisala njegova upraviteljica Marija Čečen, na engleskom jeziku, sačinjen u Luksemburgu, jer kod potpisnika-ova dva Ministarstva, ponavljam, ne postoji primerak na srpskom, koji stavljam na uvid čitaocima sajta, sa varijantom prevedenom na srpski, kod sudskog prevodioca.

Dakle, odmah Veran Matić dobija 231.266 evra, od Evropske Unije, znači  i ona je u čabru, a ostatak do 750.000 evra, biće isplaćeno.

Kome, gospodine Vučiću, koji Verana Matića dižete u nebesa.

Koliko ste i po čijem odobrenju planirali da iz budžeta Ministarstva odbrane, isplatite Komisiji koja ispituje ubistva novinara, gospodine Vučiću?

Da li ste i koliko, Vi lično dobri u ovom biznisu? A niste imuni na pare!

I ima li u Srbiji neki organ koji je zadužen da kontroliše ko i koga finansira i za koje poslove u ovoj zemlji.

Ima li neko na Carini zadužen za poslove kontrole iznošenja deviza iz zemlje, prilaganjem lažnih faktura uvećanih za velike iznose, kod uvoza medicinske opreme?

Na istoj konferenciji za novinare, Aleksandar Vučić je nagovestio skori završetak istrage koji se vodi u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, po pitanjima organizovanog kriminala.

Kao da je znao da je u istom baš ovaj Veran Matić donacijom nekih mamografa, ukrao strašnu lovu. Kao i u svim drugim "donacijama".

Baš me interesuje kako će na ovu spoznaju, ako je već i nema, reagovati  Aleksandar Vučić.

A sve se nalazi kod mene od dokumentacije, pa ako je potrebna državnim organima, ja je kao i do sada ustupam od srca.

Na sajt je stavljam sa narednim tekstom o Veranu Matiću!

Dakle, gospodine Vučiću, vreme ja da neko hapsi i Verana Matića. I da ga miče iz one Komisije. Zbog onih koji su ubijeni.

Bez prethodne najave preko dnevnih novina!

A tek inkubatori, pa "Sigurne kuće"!

Dakle, gospodine Aleksandre Vučiću, vreme je da prestanete da radite to što tako radite, ili idite u Pozorište "PUŽ", za glumca.

Time ne želim da vredjam glumce ovog pozorišta, želim samo da istaknem Vaš neverovatni dar za glumom, doduše u predstavama za decu.

I taj dar je pozitivan, u meri u kojoj ne ide na štetu gradjana Srbije. A Vi ste tu meru odavno prevršili!

Prilozi:
Ugovor o poslovnoj saradnji

Grant agreement Number-engleska varijanta

Ugovor o donaciji na srpskom jeziku

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži