Rusko - srpska posla Dušana Bajatovića

Prethodi: Kako se obrukao Skotland Jard

Pre više od godinu dana, objavljen je članak o tome kako je, verovatno, ruska tajna služba likvidirala u Londonu izdajnika u svojim redovima, Aleksandra Litvinenka.

Ovih dana, u istom tom Londonu je nadjen mrtav još jedan ruski tajkun, istraga je u toku, ali postoje insinuacije da je to učinila opet ista, ruska tajna služba.

Ovih dana, u Srbiju dolazi  ruska privredna delegacija koju predvodi gospodin A.B.Miller, čelni čovek "Gazproma", koju će primiti i Predsednik Tomislav Nikolić.

Pre više meseci, došao sam u posed dokumenta, od 23.07.2012.g broj 0172000-949, koji je iz Moskve poslat Dušanu Bajatoviću, direktoru "Srbijagasa", onom koji mesečno prima platu od desetak hiljada evra.I što neće da podnese ostaku.

U dokumentu, poslovni partneri iz Moskve, traže od gospodina Bajatovića, da shodno zakonskoj regulativi u ovom sistemu, sa kojom je ranije upoznat, potpiše saglasnost da se po odluci gospodina A.B.Millera, na mesto direktora Kompanije, ima postaviti gospodin D.E.Malešev.

Na moje veliko iznenadjenje, od sagovornika sam obavešten da je to gospodin Bajatović Dušan odbio da potpiše, te da iza njegove takve odluke, stoje lično-partijski  interesi, koji se navodno mere stotinama miliona evra.Te da takva odluka, rečeno mi je dalje, nanosi veliku štetu započetoj poslovnoj saradnji izmedju Srbije i Rusije.

Tih dana, nastavio je sagovornik, Bajatović je iz firme na čijem je čelu, u više navrata prebacio oko 200 miliona evra, firmi "Milenijum", pa "Milenijum Tim", pa...

Proverio sam da je dokumenat autentičan, da Bajatović nije potpisao isti papir, te da gospodin D.E.Malešev nije postavljen na to mesto.

O uplatama nemam potvrde, a to i nije posao za mene, to mogu da utvrde samo ovlašćenja službena lica-pa Saveti, pa Agencije, pa Direktor policije sa saradnicima..

Kao posledica, nastalo je izvesno pomeranje planirane saradnje Risije i Srbije, opet na štetu Srbije.

Obratio sam se pismeno, imenom i prezimenom gospodinu Dušanu Bajatoviću, zamolio za odgovor i nisam ga dobio.

Obavestio sam o svemu nadležno Ministarstvo, dao im u posed dokumenat koji i vama stavljam na uvid, reakcije nije bilo.

E, kada su na videlo izašli svi nestašluci gospodina Bajatovića, od nadležnog Revizora, ne od Ministarke, ne od mene, odlučio sam da sve stavim na uvid javnosti.

Rezonujem, ako ruska tajna služba uspešno radi po celom svetu to što radi, vrhunski profesionalno, u interesu očuvanja ekonomskih i drugih interesa svoje zemlje, biće uspešni i da ovde u Srbiji saznaju istinu o svemu što sam napisao.

U pitanju su ipak državni interesi Srbije, koji su daleko iznad interesa Dušana Bajatovića i njegovih partijskih saboraca.Onih, čija je firma "Milenijum" i svi drugi privredni subjekti preko kojih pune, na grbači naroda, svoje džepove bez dna.

A ovi naši, koji su teorijski pandam ruskoj tajnoj službi, neka i dalje čuvaju ovce, jer im uskoro, kako sam ja informisan, neće ni to biti dozvoljeno.Nisu ni za to sposobni!

Inače, moj lični stav je, a nema veze sa ovim tekstom, da svaki izdajnik svoje domovine, izdaju mora da plati životom.

Kod nas, to se uglavnom "kažnjava" pisanjem knjiga sa dečjim pesmicama. I letenjima paraglajderom. Za oficire.

Civili, odjednom postaju visoko kotirani političari, savetnici, ministri i što veća izdaja, kradja, neznanje i sva druga bezčašća, to veći uspesi u životu i karijeri.

Ali, ni Dušan Bajatović neće proći tek tako, već je u pripremi prekršajna prijava protiv njega! Kazniće ga sigurno za jedno 20.000.oo dinara!

Za "AZOTARU", čujem da će verovatno biti i odlikovan, kada se naprave nova ordenja, jer su ova postojeća, već istrošena, deljena kapom i šakom! Jer ma šta mi mislili, Srbija je ipak pravna država. Sa njom nema igranja!

Prilozi:

-Dopis iz Moskve;

-Moj zahtev Dušanu Bajatovići.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži