Mleko, zeolit, pljačka

Prethodi: Deo istine o "Mlečnom putu" Srbije!

U periodu svih onih dešavanja oko otrova u mleku- pa ima ga- pa nema, pa -ovaj procenat pa- onaj procenat, upozorio me jedan pametan, pronicljiv i veoma obrazovan čovek, a posetilac sajta, da je primetio kako  se povećao broj reklama dijetetskih suplemenata, navodno zeolita, koji su, piše u reklamama,  idealni za čišćenje organizma od raznih toksina.Posebno u dečijoj ishrani.

Kada je završeno i skupštinsko zasedanje na istu temu, posle kojeg mi tek ništa nije bilo jasno,   pokušao sam da utvrdim da li je upozorenje bilo opravdano!

Naručio sam od firme iz Pančeva, nadjene preko interneta, preparat HOMOZEL i dobio ga naredni dan.

Malo mi je bilo čudno da se kao prodavac pojavljuje firma koja na prelepom sajtu prikazuje svoje proizvode DRVENE KUĆE, drvene brvnare. Firma iz Pančeva, čiji PIB i MB nisam mogao da nadjem na sajtu.

U više, krajne ljubaznih razgovora sa licima iz ove firme, dobio sam obaveštenje da su oni samo distributeri preparata, a da je proivodjač istog, Privredno društvo iz Beograda, "IPI" Beograd, ul.M.Milankovića 1c, telefon 011/713-2-756.

Uz pakovanja koja sam dobio- dve flašice od po 60 grama, po ceni od 550,oo/po pakovanju, plus troškovi dostave, dobio sam i dva lista propratnog reklamnog materijala koje vam stavljam na uvid.

Na istim je napisano da preparat ima i Uverenje, izdato od VMA, o "ispunjenosti uslova u pogledu ispravnosti dijetetskih proizvoda", na osnovu Rezultata Izveštaja od 2007.godine, koje proizvodjači i distributeri - ne poseduju.Ni PD  "IPI" iz Beograda!?

A Uverenje ne glasi na ime, na firmu, na podnosioca zahteva za dobijanje Uverenje, tako da su manipulacije sa ovim papirima veoma realne.Time ne iznosim da ova firma čini nešto nezakonito u svom poslovanju.

Tražio sam  i od VMA da mi se dostavi jedan pa drugi Izveštaj, koji su prethodili izdavanju Uverenja, odbili su usmeni zahtev, pa sam im se obratio i pismeno zahtevom, na koji još nisam dobio odgovor.

Dobio sam samo informaciju, da se pukovnik  koji je potpisao Uverenje, nalazi u penziji.

Pokušao sam da u svim inspekcijama svih nadležnih  Ministarstava utvrdim ko je nadležan za ovakve proizvode i nisam uspeo.

Nervozni tržišni inspektor me je uputio na Veterinarsku  inspekciju, gde sam dobio savet da se obratim Ministarstvu zdravlja, što sam i učinio dopisom u prilogu.

Odgovor nisam dobio.

Ali, zato sam iskoristio vreme, obavio razgovor sa nekoliko ljudi koji se bave ovim poslovima i saznao da je kao i većina stvari u Srbiji, sve kriminal.

Obećali su autorizovane tekstove o tome šta se uvozi, odakle, sa kojim dozama radioativnosti, šta se uvozi iz Rumunije, koje se radnje rade na Carini u Pančevu, kolike su prekomerne doze olova u sirovini.

Pod kojim se uslovima i šta melje u privrednom društvu "INTER COP " u Šapcu, šta je to "Bonavia" ili "Biomin", šta se dobija iz Slanaca, šta se dogadja u Karačevu, šta se eksploatiše iz rudnika kod s.Jablanica...

Dogovor je bio da tekstove dokumentuju papirima, ali da prvo vide koliko ću i da li ću biti objektivan u pisanju ovog teksta.

Evo, ja ću bez želje da unosim bilo kakvu paniku, da bilo kome negativno utičem na poslovnost, dato obećanje ispoštovati i o njihovim kazivanjima povratno obavestiti čitaoce sajta.U interesu istine.

Nadam se da ću do tada dobiti tražena dokumenta sa VMA i  iz Ministarstva zdravlja .


Prilozi:
Dostavnica za robu

Uverenja sa VMA priloženo uz proizvod

Dopis Ministarstvu zdravlja.

Komentari   

+1 # Sanja 04-03-2014 23:26
Pogledajte sertifikate o ovom zeolit proizvodu.
Nisam prodavac, vec i sama skepticna pretrazujem informacije u nameri da kupim zeolit. Mozda se na kraju odlucim za staru,dobru glinu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-1 # Sanja 04-03-2014 23:27
Evo linka:
http://www.zeolitprodaja.com/zeolit-100-prah/
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Milan 08-03-2014 15:51
Citat Sanja:
Evo linka:
http://www.zeolitprodaja.com/zeolit-100-prah/

I šta bi trebalo da govori ovaj sertifikat? Ja sam shvatio samo to da nije radioaktivan i da nema teških metala u sebi. O lekovitim svojstvima nema ni govora. Najobičnija zemlja koja nije štetna ali nema nikakve potvrde da je korisna, a pogotovu ne kao protivotrov. Taj zeolit je jedna velika prevara po sistemu uzbuni i preplaši narod i onda im prodaj "lek" za skupe pare. Ješić i kompanija prevaranata.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # Mirjana 05-03-2014 00:04
Sanja, upravo sam procitala Vase pitanje u vezi Zeolita. Koliko
vidim sa Vaseg linka, on je u prahu i kapsulama. Ja zivim van Srbije i poznajem Zeolit samo u tecnom stanju, a uzima se u kapima. To znaci da je preparat veoma koncentrisan i nema konzervansa i ostalih dodataka koji se inace mogu naci u takvim proizvodima. Uz to je vazno piti bar 2 litra vode dnevno, da bi se iz organizma mogle izluciti sve stetne materije. Za ovaj Vas link ne mogu Vam bas nista reci, mozda ce gospodin Ristic biti u stanju da Vam kaze vise. Srdacan pozdrav!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-1 # Milanu 12-03-2014 22:29
Milane, moj stav je identičan Vašem,pozdravod Ristića7axez
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # Vesna 10-04-2014 02:55
Zeolit nije obicna zemlja, tj. ukoliko tako mislite mozete i navesti relevantne izvore na osnovu kojih ste doneli takav zakljucak.
Sistem razmisljanja po principu 'lazu nas i kradu na sve strane pa sve mora da bude prevara' nije nesto sto moze biti tacno u svakom pojedinacnom slucaju. A ako vec iznosite tako definitivne tvrdnje, budite ljubazni pa ostalima koji citaju ovo objasnite i zasto. Ne mozemo doveka tako razgovarati u ovoj zemlji, 'ja mislim ovako i tacka'. Moze to i malo ozbiljnije.
Evo linkova za par studija sprovedenih o zeolitu.

http://www.zeolitefacts.org/pb/wp_d4595b8c/wp_d4595b8c.html
http://aussiezeolite.com.au/health/zeolite_research_studies

Ako ga u Japanu koriste za smanjenje kontaminacije od zracenje, mora da ima nesto u vezi zeolita, zar ne?
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
-2 # Ristić Vesni 22-05-2014 15:54
Ako je vaš komentar, vesan, upućen meni, Ristiću, onda ostajem u ubedjenju da ste veoma površno čitali ono što je pisalo u do sada napisanom.I mislim da sam uz sve napisano stavio i dokaze i tu je tačćka.ja nism iznosio šta ja mislim, koji je moj stav i mene što se tiče, Vi ga koristite u neograničenim količinama.Pod uslovom ako niste VESELIN,a ne VESNA.
S poštovanjem, do naredn teme o zeolitu i uz izvinjenje što tek sada odgovaram,jer dugo nemam internet,srdačn o Vas pozdravčljam.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat