Pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću - jedno je Maki, drugo je Bogi

Pre od prilike mesec dana pomilovali ste izvesnog Bogoljuba Arsenijevića zvanog Maki iz Valjeva - čime ste ispunili obećanje koje ste mu dali u vreme proslave desetogodišnjice pokreta Otpor - a isti taj Maki je javno pričao u vreme 5. oktobra, da je preko snajperskog nišana držao "na dlanu" ondašnjeg Predsednika SRJ Slobodana Miloševića.
Sasvim drugačije stanovište ste zauzeli povodom oružja Boška Stanisavljevića u dvorani Borik u Banjaluci.

 

 

Poštovani gospodine Predsedniče

U više navrata do sada, pokušavao sam da Vam se obratim pismeno, da Vam sa najboljim namerama, skrenem pažnju na neka zbivanja u Srbiji, koja mogu (cenio sam), rezultirati nastavkom i intenziviranjem agonije u kojoj se Srbija nalazi - što se i desilo.

Vaše okruženje nije imalo sluha za moje dobre namere, bar se ja nadam da je tako!

Onda sam rešio da otvorim ovaj sajt, svestan svih posledica koje po mene i moje istomišljenike mogu proisteći, zbog sadržaja koji se na njemu nalaze i koji su veoma neprijatni, ali su istiniti.

Ja kao gradjanin Srbije, o Borisu Tadiću, mogu da mislim šta hoću. Da budem iskren, da sam ja na Vašem mestu, mnoge stvari ne bih radio onako kako ih Vi radite. To uopšte ne znači da ih Vi loše radite...ali!

Ja sam kao gradjanin Srbije OBAVEZAN, DUŽAN, da poštujem instituciju PREDSEDNIKA DRŽAVE, koju trenutno obavljate Vi, Boris Tadić.

Dajem onda sebi slobodu, da Vam kažem, da dobronamerno skrenem pažnju Predsedniku Srbije, Borisu Tadiću, da ne sme da dozvoli da u svom ponašanju posebno prema gradjanima, ima dva aršina, dva principa, dva stava a u odnosu na iste ili slične dogadjaje.

Vi ste Predsedniče pre nekih mesec dana ili tako nešto, pomilovali izvesnog Bogoljuba Arsenijevića zvanog Maki iz Valjeva.Pomilovanje ste mu obećali još u vreme proslave desetogodišnjice OTPORA.Pripadnici te plaćeničke organizacije su nasilnim metodama, rušili postojeći sistem u Srbiji i sve vodjeni i plaćeni od stranih obaveštajnih sluěbi.Pojedinci su zaradjivali i radeći ono što je od njih traženo u letku na čiji sadržaj Vas podsećam (prilog Dojče vele).

Takve letke su u zemlju unosili Čedomir čupić, Slobodan Homen i drugi.I onda, a posebno sada, dobrostojeći!To je sada javna stvar!To je nesporno!

Taj isti Maka je javno pričao u vreme i oko pogubnog 5.oktobra, da je preko snajperskog nišana držao "na dlanu" ondašnjeg Predsednika SRJ Slobodana Miloševića.I ništa!Kao da i onda svi gradjani Srbije nisu bili OBAVEZNI, DUŽNI da poštuju instituciju Predsednika Države.Kao ja danas što poštujem Vas, na toj funkciji, a bez obzira šta lično mislio o Vama. To je moje i mislim jedino ispravno, poimanje demokratije!

Njegovim pomilovanjem, Vi ste prekršili Zakon i de facto i de iure, jer to što je on radio je bio umišljaj za ono što je danas populatno prizivati - terorizam, pa još kad mu se doda prefiks medjunarodni, pa još kada počne da ga narodu objašnjava Direktor policije Milorad Veljović...pa plejada eksperata...!

Vi ste tim gestom ponizili ondašnje sudstvo, pa pripadnike policije...

Ovih dana, a mislim da narod već odavno ne slušate, da ste se od naroda odrodili, mislim da ste čak postali i sujetni, po mom mišljenju, dakle slobodnom mišljenju jednog anonimnog gradjanina, a dobrih namera, desilo se nešto što mnogo manje liči na terorizam, pa makar bio čak samo i u embrionu verbalnog (ako i to jeste)...

Dakle, neki gradjanin Crne Gore je nešto rekao i napisao, pa onda neki gradjanin Srbije to podržao i to ste odmah proglasili vi, dakle nisam napisao Vi, ali je očigledno da je Vaša poslednja, kako neko zagovara Vaše ubistvo, pa kako će neko u izjavama tog iz Crne Gore dobiti inspiraciju da puca na nekoga...

Da li ste Predsedniče ijednog trenutka pomislili, ili oni koji govore u Vaše ime, oni koji su samovoljno i bez pokrića, što je najpogubnije, postali personifikacija Države, da će neko pomisliti kako nije sutra strašno drěati na snajperskom nišanu Borisa Tadića, jer će neki novi Tadić posle Borisa, amnestirati i njega?

Da li bi Vi Predsedniče dozvolili da se sada počne stvarati u Srbiji neki novi OTPOR, pa makar da se zove i MASLAČAK, naprimer? Ne bi sigurno!

Ne smete Predsedniče, imati dva aršina u postupanju!Ulivate nepoverenje gradjanima.

Ako budete odredili nekog da prati sadržaj mog sajta, a ja Vam to toplo savetujem, možda ćete, ako budete sami rasudjivali, videti veoma brzo koliko sam bio u pravu, što sam Vam se noćas obratio. Tako ja mislim.

Okruženje Vas opasno dezinformiše, a ništa od ovog što sam napisao, nije lično!

Cenim da sam stručan da cenim i moja je ocena, na najboljem ste putu da odete u pogrešnom smeru, baš zbog tog okruženja, koje ste, valjda, sami birali!Uglavnom!

A ja osećam, cenim, mislim da Vam pored takvih prijatelja, koji Vas okužuju, neprijatelji i ne trebaju!

Jer na neke stvari, da budem objektivan, niste mogli da utičete!


S poštovanjem
Ristić Ljubodrag
Beograd, 24.01.2012.g

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži