Pismo ministarki pravde Snežani Malović - sudija preti smrću

Molim za Vaše postupanje u vezi pisma sudije Vrhovnog kasacionog suda koje prezentiram Vama i javnosti i u kojem isti kaže "ukoliko dodje do ispitivanje ugovora o zajmu, odrobijaći  tebe i tvog klijenta"

U prethodnom, poštovana gospođo, obavestio sam Vas o pismu jednog sudije, u kojem taj jedan sudija preti jednom advokatu i jednom njegovom klijentu i zamolio za Vaše postupanje.

Kako istog nije bilo, ili jeste ali meni nije poznato, opreza radi Vama i javnosti prezentiram foto-kopiju pisma sa nekim pratećim objašnjenjem koje smatram neophodnim, jer je prosto neverovatno, nakon svega što ste rekli , napisali i potpisali o uspešnosti više nego briljantne reforme srpskog pravosuđa, nakon svih onih slikanja, nakon svih onih pohvala koje ste nam preneli na istu temu, a od drage nam evropske Unije, nakon svih onih okruglih stolova u Beogradu, nakon svih Zlatibora, Kopaonika, Vrnjačkih Banja (čitaj jalovih naklapanja, izgubljenih vremena i potrošenog novca), pa Vaših putovanja radi držanja predavanja po belom svetu, nakon svega što su građani doživeli kao "vašar je bio a na vašaru", dakle nakon svega toga što nam je izazivalo suze radosnice, prosto je neverovatno da je reformu prošao, da je ponovo izabran za sudiju i to Vrhovnog kasacionog suda, autor ovog pisma sudija STOJAN JOKIĆ, prebivalište u Zrenjaninu Bogdana Teodosina 4 (023/566-413), boravište u Beogradu, Vukasovićeva 52/9(011/3582-373), a možete ga naći i u Vrhovnom kasacionom sudu, Nemanjina 9!

A, moram da napomenem, ja kao građanin ove zemlje, a nisam pravnik po obrazovanju, nikada nisam pitao zašto neko kod (re)izbora sudija nije prošao, već zašto su neki prošli, a ja o njihovim kriminalnim delatnostima dostavio Državi brda materijala, sve verujući Vama i Vašima.

Ja sam još 2006. godine, sa svim ovim upoznao sve instance u Srbiji, sve Sudove, sva Tužilaštva, da bih, a i to ću prezentirati posetiocima sajta, dakle javnosti, dakle građanima, bio od njih okarakterisan u službenim prepiskama, kao osoba "čije je ponašanje, u najmanju ruku čudno", što je verovatno trebalo da znači da sam lud i to je pisao zamenik specijalnog tužioca Velimir Golubović, obraćajući se Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, pa Povereniku za informacije od javnog značaja...

O tom Velimiru Goluboviću, kojeg od milošte zovu Veca, pisaću Vam posebno pismo, veoma stilizovano i sa argumentima, koje će takođe biti prezentirano javnosti!

Ali, od mene su bili jači BOŠKO RISTIĆ, MLADEN NIKOLIĆ, GORAN ĆIRIĆ - svi članovi Vrhovnog saveta sudstva.To su oni istaknuti mangupi koji su pod okriljem kriminala izvršili izbor sudija, što sada Vas dovodi u jedine dve moguće varijante postupanja:

  • Prva, da se izjasnite da za ovo niste znali (manje verovatno) i to je momenat koji stvara pravni osnov da se reforma poništi, jer je izbor sudija, posledica delovanja pripadnika političko-pravosudne mafije i znate ono, "ako stranka sazna za činjenice koje ranije nije mogla da istakne"...!
  • Jer samo na osnovu moje dokumentacije, koja je 4 godine čamila u Specijalnom, pre toga u Republičkom, pa Okružnom u Beogradu, pa Okružnom u Nišu, pa u Prokuplju, pa u oba u Novom Sadu, (još nije bilo postupanja u mesnim zajednicama - prema mojim saznanjima), vi koji ste za to vlasni, a ja nisam, morate odmah da procesuirate po desetak sudija, tužilaca, pripadnika MUP-a, poreske uprave, carine, SBPOK-a, neke direktore kako Narodne banke Srbije tako i nekih poslovnih banaka, neke pripadnike BIA-e i VBA-e, neke direktore javnih preduzeća i državnih kompanija, veoma ugledne advokate, članove Visokog saveta sudstva (u starom i novom - sadašnjem sastavu), direktoricu Agencije za borbu protiv organizovanog kriminala Zoranu Marković, predsednicu Saveta za borbu protiv koprupcije Vericu Barać, Direktora agencije za osiguranje depozita Milorada Džambića, direktorku agencije za licenciranje stečajnih upravnika, veliki broj lica na visokim položajima, čija su imena dobro poznata domaćoj i široj javnosti - u okruženju pa i šire. Zbog njihovog, u širem smislu (ne)činjenja, u najmanjoj meri!
  •  
  • Druga je varijanta da kažete da ste za sve ovo znali, ali...
    Onda će Vas javnost pitati, pa što ste preko toga prešli, što niste, a sve vam je bilo do perfekcije servirano, proverili.


Ili ste poverovali Mladenu Spasiću iz SBPOK-a, pa Zameniku specijalnog tužioca Velimiru Goluboviću, i njima sličnima, koji moraju odmah, čim se ovo pojavi na sajtu, biti suspendovani!
Odmah!
Za dobro Države

Bez obzira za koju se varijantu postupanja odlučite, ostaje jedan veliki problem
- da li ćete suspendovati i sve one odluke Sudova koje su donosili ili donose one sudije, a koje su u sve ovo umešane!?U ovaj strašni kriminal!?

Da li shvatate da onda ne mogu opstati pravno ni odluke o izboru sudija, koje su (odluke), donošene od sudija umešanih u organizovani kriminal. Dakle, da budem potpuno jasan
- (ne)izbor nekih sudija je u direktnoj vezi sa kriminalom sudija, koje su birane da biraju!?

 

Da li shvatate sada, a to sam najavljivao u više pismenih obraćanja nadležnim sudovima, ministrima, Ministarstvima... zbog čega sam najavljivao da će se moja knjiga, a sajt je samo uvod, za nju, nagoveštaj, koju planiram da objavim, zvati "PAUKOVA MREŽA"!?

Da li shvatate šta ste i Vi i oni koji su sa Vama u ovim poslovima pogubnog dejstva po Državu, učinili od te iste Države. Doduše, Vi se jeste žrtvovali, jeste zbog Vaše ugroženosti stalno menjali stanove, jeste izmišljali i Vi i Slobodan Homen, kao i direktor policije Veljović Milorad, pa Ministar unutrašnjih poslova, pa Predsednik Države, kako se sprema serija terorističkih akta na sve vas, jer ste nesalomivi borci protiv organizovanog kriminala, a sve postupajući u ime naroda!
Kojeg crnog naroda?

Dakle, ako je sve ovo tačno što sam napisao i što ću tek napisati, a jeste i sve je proverljivo, ja mislim da Država mora da kaže stop i da sve resurse usmeri na ovaj predmet, koji je po mojoj skromnoj oceni najteži oblik organizovanog kriminala koji je ikada iko u Srbiji izneo u javnost!
A Vaša struka, ga je godinama skrivala, zaboravljajući da se samo dve stvari u životu ne mogu sakriti - laž i istina!

A ovaj isti predmet koji su brojni eminentni pravni stručnjaci cenili do 2004. godine kao najteži u istoriji srpskog pravosuđa, uz sve teškoće koje ste mi činili, vi koji ste od sebe samih proizvedeni u pripadnike elite, bez ikakvog pokrića, naravno, koja je trebalo da iskoreni organizovani kriminal, ja sam, a kao nepravnik, sve dokumentovao za mesec dana.

I onda ste vi od mog života načinili pakao, a ja nastavio da radim i sve odradio - ali nisam vlastan da hapsim.
Pa ste pokušali da me ubijete 2005. godine, pa niste uspeli..
Jeste radili, to je trajni glagol i ima veoma mnogo dobronamernih ljudi, a Vi ste verovatno dobronamerni, koji neki posao mogu da rade ceo život i da ga nikada ne urade (trenutni glagol).

Ili, izađite pred narod i recite da ovo nije tačno, ali morate i meni dati mogućnost da negiram svaku vašu negaciju. Ne naklapanjima, ne praznim pričama, ne samo de iure, već de facto, već argumentima.

Jer, pa da se vratim na pismo Stojana Jokića, ima nemačka poslovica koja kaže:

"BOLJE STRAŠAN KRAJ NEGO STRAHOTE BEZ KRAJA!

Pitajte sudiju Stojana Jokića, pa nas povratno upoznajte sa sadržajem njegovih odgovora i merama koje ćete, ako ćete, preduzeti, pitajte ga ko je primalac pisma, ko je klijent kojem sudija Jokić ovako preti!
Pitajte ga da li je ovaj Ugovor i zbog čega sastavljen!
Pitajte ga da li je u pozadini tog Ugovora trgovina presudama ondašnjeg (nereformisanog) srpskog pravosuđa u saradnji, u nastavku sa sadašnjim (reformisanim) srpskim pravosuđem.

Spora koji traje od 1996. godine i sada je nastavljen u Novom Sadu(!), a vrednosti oko osam miliona evra, plus kamata!!!
Ko, Ministarko, a Vi ne činite ništa, treba da mazne ove pare!?

Dobronameran kao i uvek, skrećem Vam pažnju da se u širem kontekstu ovog pisma, dakle i predmeta, pominju imena dr Dragiše Slijepčevića Predsednika Ustavnog suda Srbije; pa Danijele Slijepčević, njegove supruge i Zamenika republičkog javnog tužioca; pa Dr Bose Nenadić sudije Ustavnog suda; pa Mihaila Rulića sudije Vrhovnog kasacionog suda; pa sudije Privrednog apelacionog suda u Beogradu Nevena Vukašinovića; pa sudije istog Suda Jelene Vildović-Živković; pa Olivere Jovanović sudije a sada v.f. Predsednika Privrednog suda u Nišu; pa sudije Vojkana Mitrovića iz istog suda; pa sudije Gorana Kontića iz istog suda; pa Boška Ristića, advokata iz Niša-člana VSS; pa advokata Gorana Ćirića iz Niša, člana VSS; pa sudije Mladena Nikolića-člana VSS; pa sudije Privrednog suda u Beogradu Jadranke Dobrijević; pa v.f. Predsenika istog suda Zlatana Dimitrića; pa v.f. Predsednika Privrednog suda iz Novog Sada sudije Gorana Crevara; pa sudije istog suda Slobodanke Komšić; pa advokata iz Beograda Vojkana Nedića bivšeg Predsednika advokatske komore iz Beograda; pa advokata iz Beograda Rajka Ignjačevića;pa advokata iz Apatina Pecovski Nikole; pa advokata iz Niša, Krstić Dragija, Predsednika Advokatske komore iz Niša; pa advokatice iz Niša, bivšeg sudije Snežane Barac; pa advokatice iz Novog Sada Slađane Kupres; pa advokata iz Beograda Nebojše Zekovića; pa advokata iz Beograda Save Anđelkovića;pa advokata iz Novog Sada Dragana Gojkovića...

Dakle cenim, ako Vam sve napisano nije dovoljno za postupanje,onda ne bi bio dovoljan ni neki "TIHI DON" - u više tomova.

I zato vas naljubaznije molim za traženo!
Uz ponovnu napomenu da stranački nisam angažovan! U očekivanju traženog, s poštovanjem,

Ljubodrag Ristić

02.01.2012. 

Pismo sudije Stojana Jokića


Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži