Slučaj profesora Đurića - po srpskom pravosuđu!

Pre nekoliko dana, sa sajta koji je naznačen u tekstu, poslat mi je briljantan tekst Biljane Diković,o "Slučaju profesora Đurića", koji možete pročitati ovde.

Kao i uvek, verujući samo dokumentima, obezbedio sam Presudu ondašnjeg Okužnog suda u Beogradu, na koju se u tekstu poziva imenovana novinarka - u prilogu.

Razmišljajući u drugom smeru, o korumpiranom srpskom pravosuđu, danas, u kojem je sve nakaradno, pitao sam se gde su u istom, sistemski, sudije Marina Govedarica, Natalija Bobot i Jelena Bogdanović-Ružić, one koje su donele oslobađajuću presudu u predmetu ondašnjeg Okružnog suda, poslovnog broja , sa briljantnim obrazloženjem, kako stoji u istoj Presudi.

Sudiju Nataliju Bobot sam zapazio u jeku reforme pravosuđa, kada su istom ludovali Snežana Malović, Boško Ristić, Mladen Nikolić i Slobodan Homen, sa onima iz senke. Ona nije bila stručna, dostojna i poštena. Tako je odlučio ondašnji Visoki savet sudstva, ili ko zna ko.

Tada nije bila među dostojnima ni Dragana Boljević, pre nekoliko dana dobila prestižnu nagradu od Bože Prelevića, advokata i čelnika neke organizacije koja se zove "Liga eksperata". Nju, Draganu Boljević pamtim iz istog perioda u kojem sam zapamtio i sudiju Nataliju Bobot, kada je, sudija Boljević, gostovala na RTS sa Boškom Ristićem, koji ju je u jednom trenutku pitao i ostao bez odgovora, a ona pognute glave: "Dragana, da kažem ovde i sada, javno a Vi demantujte ako nisam u pravu, argumente zbog kojih Vi sada niste sudija"? Gledaoci i Boško Ristić nisu dobili odgovor, a Dragana je nastavila da gleda u pod.

Ja sam nastavio da gledam emisiju. Ona je i dalje ostala Predsednica Društva sudija Srbije.

Dragana je, kao i Natalija Bobot sada sudija!

Profesora Đurića više nema ili ih ja nisam zapazio. A možda su i manje dostupni javnosti u poplavi "profesora" u "UNIONU", "MEGATRENDU" ili "SINGIDUNUMU".

Prilog: -Oslobadjajuća Presuda Okružnog suda u Beogradu

Komentari   

0 # Silas 14-05-2017 16:32
This is the right webpage for anyone who really wants to understand this topic.

You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not
that I actually will need to?HaHa). You definitely put
a brand new spin on a subject which has been written about for
a long time. Excellent stuff, just great!


My blog :: enlarged toe, Christeneminors .jimdo.com: http://Christeneminors.jimdo.com/2014/12/30/the-best-way-to-prevent-bunions,
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat