Sve reforme i neki reformatori srpskog pravosuđa - Tanja Šobot!

Prethodi:

ODLUKA VSS PO PRIGOVORU SUDIJE H.L.T. OKRUŽNOG SUDA U BEOGRADU
Kod sudija u Srbiji, ništa novo!
Apel poslanicima Skupštine Srbije
Posle dvadeset godina - stanje Pravosuđa
Pismo ministarki pravde Snežani Malović - sudija preti smrću

Mnogi gradjani i ne znaju da je u toku, tiho, bez pompe, bez samoisticanja, bez samohvalisanja,ali sa izuzetnim stepenom stručnosti,  neka nova reforma srpskog pravosudja, po svim zahtevima koje je pred ovu Državu, postavila, mila nam, Evropska unija.

Pored neumornog Ministra pravde , svoj doprinos samoinicijativno,reformi daju i pojedini  vršioci funkcija(dokle?) predsednika sudova, u ovom tekstu sudija Tanja Šobot.

Radi šire spoznaje, bez mog objašnjenja onog što stavljam na uvid,dajem posetiocima sajta, kraće objašnjenje delatnosti, Tanje Šobot,ne priloga, koje je ona napisala i potpisala.

U Apelacionim sudovima, rukovodiocima odeljenja sudske prakse je umanjeno zaduženje za 30%, zbog obavljanja te funkcije.

Uoči najavljenne reforme pravosudja,u Prvom osnovnom sudu u Beogradu je odlukom v.f.Predsednika suda, sudije Tanje Šobot,21.10.2013.g, uvedena NOVA funkcija , rukovodilac odeljenja sudske prakse.

Novopostavljenom rukovodiocu odeljenja sudske prakse u Prvom osnovnom sudu u Beogradu,oduzeti su svi predmeti zbog vršenja tog rukovodećeg posla i dodeljeni u rad drugom sudiji.

Ljudi iz struke smatraju da je ovakvim postupanjem došlo do povrede načela ravnomernog opterećivanja sudija i prava stranaka na pravično sudjenje.

Ako je ta konstatacija i tačna, a od struke je data,ona nije od značaja za gradjane, jer su oni od Sudova i svih Tanja u njima , od traženja pravde i prava u našim Sudovima , odavno digli ruke, znajući da moramo biti srećni i sa ovakvim Sudovima i sudijama, jer što god da nas zadesi, dobro je-može biti i gore!

Apelujem na Ministra pravde, da se založi,  da što pre onim sudijama koji imaju zakonski osnov, sada Sudovi presude u što kraćem roku, što veće naknade štete, možda se zbog toga i promeni ponašanje sudija-u šta ja lično sumnjam!

Mislim na one sudije koje su plaćane i kada nisu radile.Godinama!

Njima i advokatima, para nikada dosta!A, gradjanima su samo preostale motke i to ne čiste-na zakonom dozvoljeni način.

Prilozi:

-Odluka Tanje Šobot  za sudiju Milenu Trgovčević Prokić od 21.oktobra 2013.g;

-Odluka Tanje Šobot za sudiju Svetlanu Ristić, od 21.oktobra 2013.g.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži