V.F. PREDSEDNIKU OSNOVNOG SUDA U KRAGUJEVCU!

Gospodine Ivane Jovičiću,sudijo

Vama sam se javio dopisom od 16.01.2013.g,  na veoma jasan i primeren način objasnio razloge svoga javljanja i zamolio da date Vaše objašnjenje, za sva ovakva (ne)postupanja Suda na čijem se čelu trenutno nalazite.
I pored više obećanja Vaših saradnika, do danas nisam dobio nikakav odgovor.

 Ne ja, Ristić Ljubodrag, ne moj sajt www.uimenaroda.rs, već više hiljada gradjana, koji svakodnevno posećuju ovaj sajt, čija je namena više nego jasno-ukazivanje na pogubno delovanje političko-pravosudne mafije u Srbiji, po njene gradjane! U ovom slučaju  Osnovnog suda u Kragujevcu. Sa časnim izuzecima!

Onda sam Vam  napisao drugo pismo, 04.02.2013.g, koje nisam poslao, sve nadajući se da će cvrkutavi glasići sa kojima sam razgovarao u nekoliko navrata, održati obećanja i da ću dobiti odgovore na pitanja koja sam tražio u prvom obraćanju.

Lično ne poznajem nijednog od posetilaca sajta, koji su iznosili sa preciznim navodima, kako se postupa u nekim predmetima Vašeg Suda.

Mislio sam da ćete drugačije postupati, uvažavajući njih, sa kojima se svaki dan mimoilazite na ulicama Kragujevca.

Ali Vašim ćutanjem ste pokazali da ni tu činjenicu niste uvažavali.

Kada ste u Sudu, Vas na neka postupanja obavezuju Sudski poslovnik, a u ovoj prepisci i Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Oni se veoma precizni-Vi mora da odgovorite na pritužbe stranaka u roku od 15 dana! To nije stvar Vaše dobre volje!

A po ovom drugom, možete tražiti dodatni rok od 40 dana.Ni to niste uradili.

Kada ste na ulici, Vi možete manje ili više biti (ne)vaspitani-da držite ruke u džepovima, da bacate papiriće da (ne)uvažavate gradjane koji nisu sudije, ali ni manje vredni od Vas ili mene.Naprimer.

Medjutim, ja se nisam Vama obratio privatno, "rodjački", onako kao "Banana" Ministru Dačiću, pa da nagadjamo šta je Ristić pitao Jovičića,već na način koji je krajnje jasan, predvidjen postojećom zakonskom regulativom.

Ja od vas nisam tražio ništa što bi predstavljalo mešanje u neki spor, ja sam samo pitao, ako ste i pročitali ono što sam Vam poslao, kako postupate u predmetima u kojima stranka u sporu i -ne postoji!?

Sada Vam se obraćam sa istom molbom, ali stavljanjem na uvid svim posetiocima sajta-šta ovo radite u Sudovima, vi koje plaćamo mi, gradjani Republike Srbije.
I koji ste, zahvaljujući našim plaćanjima, postali socijalni stalež koji je  daleko iznad onih kojima delite pravdu, sve sa pozivom na sada već floskulu "u ime naroda"!
Kojeg crnog naroda, sudijo Ivane Jovičiću!? Sram vas bilo!A pokušajte na trenutak da budete "narodni sudija" pa recite; koliko mesečno primate kao sudija, po raznim osnovama, koja kola vozite, u kojem stanu ili kući stanujete? Kolika su vam mesečna primanja u domačinstvu?

I molim da požurite sa odgovorima, sa objašnjenjima, za sve ono što sam, što smo Vas gradjani i ja pitali.

Prilog:

-Dopis od 16.01.2013.g:

-Dopis od 04.02.2013.g.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži