Pravosuđe

Darka Šarića pustite na slobodu, hapsite njegove fanove!

Ja lično mislim da je Darko Šarić dežurna tema, za kriminalizovani i nesposobni politički vrh (objasniću u narednom tekstu o Veranu i Jasni Matić, ne mogu ni ja sve da stignem) Srbije i Crne Gore za dodvoravanje Evropskoj uniji. I neophodnosti donošenja nove skupštinske rezolucije Srbije, o Kosovu-čitaj priznavanje kapitulacije, odnosno ,odcepljenja Kosova i formalno-jer "su nastupile neke nove okolnosti"?!

Za ono što mu se pripisuje, nije predočen nijedan dokaz a one kese možete naći i svaki dan kod mene u Baćevcu, obzirom kako se uredno iznosi smeće.Kada se i ako se  iznese!

Time uopšte ne mislim da je nevin, da nije dokazano da je narko-bos, ali na osnovu dosadašnjag toka postupka, nisam video dokaze.A jedino njima verujem i mislim da je Šarić Darko u pravu kada optužuje bivi vrh Srbije da mu je sve ovo smestio kako bi prikrio sopstvenu umešanost u velike kriminale.

Opširnije: Darka Šarića pustite na slobodu, hapsite njegove fanove!

Njihova se ne poriče?!

Večeras sam slučajno "uleteo" u emisiju Milomira Marića "Ćirilica", koju inače ne gledam redovno, u kojoj je pored Branka Ružića i Miroslava Lazanskog, gost bio i ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković, jedan od dva ministra u budućoj Vladi, koji je gotovo siguran da će i u novom mandatu voditi to Ministarstvo.Kako javljaju "nezavisni" mediji.

Zbog evidentnog uspeha u reformi pravosudja, rečeno je od strane jednog od komentatora, na nekoj telefiziji.Kojeg ništa i niko ne obavezuju da govori svašta.

Novinar Marić je odličan novinar, relativno cenjen  medju kolegama, koji zna veoma često da sroza nivo emisija, puštajući iz nekog razloga da svako može da priča svašta.

A i sam o nekim ljudima i dogadjajima izmišlja stvari, govori neistine.

Kao što je večeras pustio da Selaković, priča bajke a u oblasti reforme pravosudja nije uradio ništa.

Opširnije: Njihova se ne poriče?!

Ministre Selakoviću, da li ste čuli za ovo? Dajte komentar! Vole Vas VAŠE SUDIJE!

Kad sam odlučivao da ovaj tekst, posle uvoda, stavim na sajt, mada je on veoma stručan i za većinu čitalaca verovatno teško razumljiv, a još manje interesantan, imao sam na umu činjenicu da smo baš ovih dana, pred izbore, od resornog Ministra, slušali svašta, o stanju u pravosuđu.Ovo što sledi, pisale su stručne i poštene sudije, ne ja, ali ostaje u meni jadan osećaj, da srpski mediji, toliko cenzurisani, ne smeju da objave nešto što za sve rečeno ima i dokaze. A EU sve ovo na engleskom ima i kome njeni čelnici da veruju - Ministrima koji o svemu lažu i Srbiju i celi svet, ili ljudima sa mesta događanja.

Imao sam na umu i slučaj sudije iz Ljiga, pa sve druge manifestacije, koje su ulice pretvarale u sudnice.

A niko nije kriv?!

Opširnije: Ministre Selakoviću, da li ste čuli za ovo? Dajte komentar! Vole Vas VAŠE SUDIJE!

Slučaj profesora Đurića - po srpskom pravosuđu!

Pre nekoliko dana, sa sajta koji je naznačen u tekstu, poslat mi je briljantan tekst Biljane Diković,o "Slučaju profesora Đurića", koji možete pročitati ovde.

Kao i uvek, verujući samo dokumentima, obezbedio sam Presudu ondašnjeg Okužnog suda u Beogradu, na koju se u tekstu poziva imenovana novinarka - u prilogu.

Opširnije: Slučaj profesora Đurića - po srpskom pravosuđu!

Sve reforme i neki reformatori srpskog pravosuđa - Tanja Šobot!

Prethodi:

ODLUKA VSS PO PRIGOVORU SUDIJE H.L.T. OKRUŽNOG SUDA U BEOGRADU
Kod sudija u Srbiji, ništa novo!
Apel poslanicima Skupštine Srbije
Posle dvadeset godina - stanje Pravosuđa
Pismo ministarki pravde Snežani Malović - sudija preti smrću

Mnogi gradjani i ne znaju da je u toku, tiho, bez pompe, bez samoisticanja, bez samohvalisanja,ali sa izuzetnim stepenom stručnosti,  neka nova reforma srpskog pravosudja, po svim zahtevima koje je pred ovu Državu, postavila, mila nam, Evropska unija.

Opširnije: Sve reforme i neki reformatori srpskog pravosuđa - Tanja Šobot!

Bor - izborna "krađa" ili krađa?

Pre više meseci, obratio mi se garadjanin Bora, koji je tvrdio da je u Boru postojala izborna kradja kod izbora u ovom gradu, 2010.godine.

Tražio je od mene da se to proveri, ako je moguće i ja sam postupio po zahtevu istog.

Na osnovu dokumentacije koja mi je dostavljena od strane nadležnog Tužilaštva i PU u tom gradu, nisam siguran da znam šta se stvarno dododilo niti da li je i ko ispravno postupao.

Opširnije: Bor - izborna "krađa" ili krađa?

Haračlije Dragana Đilasa

Dana 11.01.2013.godine, Upravni sud je u predmetu 15 U-8519/12, doneo Presudu, kojom se tužba žalioca UVAŽAVA , PONIŠTAVA Rešenje Gradskog veća grada Beograda broj 418-221/12-GVod 26.04.2012.g i predmet VRAĆA tuženom organu na ponovno odlučivanje.

Ostalo kako stoji u Presudi, koju stavljam na uvid.

 

Opširnije: Haračlije Dragana Đilasa

Dopis Osnovnog suda u Kragujevcu

Postupajući po zahtevu više posetilaca sajta, obratio sam se v.f. Predsedniku  Osnovnog suda u Kragujevcu i zamolio za neka pojašnjenja  predmeta koji se vode u tom Sudu.

Od istog sam dobio dopis sadržaja koji stavljam na uvid posetiocima sajta, uz zahvalnost Sudu za data tumačenja.

Nadam se da će njegovim sadržajem biti zadovoljni i posetioci.
   

Opširnije: Dopis Osnovnog suda u Kragujevcu

Šta Srbija da radi sa ovakvim Ustavnim sudom?

Pokušavam  već više od godinu dana, da skrenem pažnju nadležnim državnim organima u Srbiji, na nedopustiv stepen kriminalizacije Srbije, posebno, uz časne izuzetke, u oblasti pravosudja.

Iznosim stav da bez  procesuiranja nekoliko desetina tužilaca, advokata, političara, policajaca i sudija, nema ništa od ovog što se pokušava, nasilno, prikazati kao već završen posao-dobijena borba protiv korupcije!Koja nije ni počela!

Iznosim stalno dokaze o tome da u Srbiji sistemski ništa ne funkcioniše, da niko ne vodi borbu protiv organizovanog kriminala, da se ovako neće izadji iz lavirinta-ništa!

Pominjao sam u više navrata i ovaj Ustavni sud Srbije, pa njegove sudije Slijepčevića, pa Stojkovića, pa Nenadićku, pa Markovića i opet, standardno-ništa!

Za to vreme, oni su meni sudili kako jesu !

Danas su glasila objavila informaciju o kriminalnom delovanju sudije Ustavnog suda Srbije Tomislava Stojkovića, već pominjanog na ovom sajtu , preneto iz drugih izvora (pogledajte članak - Sudije otmičari)!

Objavljeno prenosim u celini, bez komentara o njegovom delovanju.

Do objavljivanja sledećeg teksta! O tome koga sam, kada i kako o svemu obaveštavao, a šta su mi odgovarali ili ćutali! I o njemu i o njegovoj supruzi!

Onoj iz Vrhovnog kasacionog suda! 

Opširnije: Šta Srbija da radi sa ovakvim Ustavnim sudom?

ODLUKA VSS PO PRIGOVORU SUDIJE H.L.T. OKRUŽNOG SUDA U BEOGRADU

Ovaj tekst pišem za vreme rasprave u Narodnoj skupštini, o smeni Nate Mesarović. Pored ostalog.

Na raspravi nisam primetio ni Boška Ristića, ni Natu Mesarović, ni Snežanu Malović, ni Slobodana Homena, ni Vladimira Cvijana, ni Olivera Antića.

Opširnije: ODLUKA VSS PO PRIGOVORU SUDIJE H.L.T. OKRUŽNOG SUDA U BEOGRADU