Ko je Novica Jovanović, najveći poreski dužnik!

Cela količina cementa je prodata, sa znanjem ondašnjeg ministra unutrašnjih poslova, Dušana Mihailovića, "onako", Cementari u Đeneral Jankoviću (Elez Han) kod Kačanika, a pare su otišle u privatne džepove

Nemanja Kolesar i Zoran Janjušević, Žarko Korać, Dragutin Radosavljević

PISMO DRAGUTINU RADOSAVLJEVIĆU, DIREKTORU PORESKE UPRAVE SRBIJE

Gospodine Radosavljeviću,

Srbija nema više snage ni volje, da čeka od vas koji radite, a veoma dobro plaćene poslove u Poreskoj upravi, da obavestite njene građane ko je najveći dužnik za neplaćene poreze u Srbiji, a na osnovu vaše sramotne evidencije sa kojom ste pre nekoliko dana izašli u javnost. Opet pričajući svašta!

Ja ne sumnjam da Vi to znate, ja znam da je država kakvom god da ste je učinili, kadra da to sazna. Ali i tvrdim da ćutite, kako bi prvo sačuvali sebe i "vaše"...

Ako će biti za utehu građanima, a teško da ih bilo šta više može utešiti, NOVICA JOVANOVIĆ je jedan, de iure, običan građanin, a de facto, to je ista ona banda koja je prosto nezaobilazna u svim pljačkama Srbije.

Dakle, dana 29.05.2001. godine, u Fabrici cementa "NOVI POPOVAC", iz Paraćina pod brojem 10-I-156/01 (to su ona vremena kada je bilo sve moguće), potpisuje se Ugovor između
"MANCE KOMPANY", Veliko Trnjane, koga zastupa Direktor Jovanović Novica, u daljem tekstu "Kupac" i
Fabrike cementa "NOVI POPOVAC", koju zastupa VD Direktor mg Darko Križan, u daljem tekstu "Prodavac"

Istim je ugovorena prodaja 100.000 tona cementa, sa avansnom uplatom , dinamike 21.500.000,oo nedeljno!
Kupcu se odobrava popust od 8% na cenu cementa!
Karakteristika Ugovora, neuobičajena klauzula, jeste da isti važi od 07.00 časova, dana 29.05.2001. godine.

Šta je ovim, koje radnje, trebalo konvalidirati, naknadno pravno osnažiti, pokriti!!!

Ugovor se zaključuje na tri meseca... Na Ugovoru su potpuno jasni potpisi i Jovanović Novice i Mg Darka Križana, jasni i pečati. Lično sam o svemu ovom i mnogo šire, sa svim validnim dokazima, upoznao u više navrata počev od 2003.godine, sve relevantne državne organe i opet ništa! Postupao je i MUP i ništa! Obaveštavao sam u mnogo širem kontekstu i organe Poreske uprave i ništa!

U čemu je onda problem, pita se običan građanin?

Samo u činjenici da su glavni faktori u ono vreme u Fabrici cementa (i šire u Državi) bili (i ostali) mr Darko Križan; Nebojša Leković; Nemanja Kolesar; Zoran Janjušević; prof. dr Miroljub Labus; Goran Jovičić; prof. dr Žarko Korać i neumorni Mlađan Dinkić, jednovremeno i glavni akteri krađe 100.000 tona cementa - samo po ovom Ugovoru.

Tada i kasnije, imenovani Jovanović nije imao ni dinara, a potpisao mesečno plaćanje od 21.500.000,00!?

Jedan od aktera ovog kriminala, koji je mnogo širi nego što se čini, kada mi je, na sopstvenu inicijativu predavao dokumentaciju i ispričao sve pikanterije - ko, šta, kada, kome, rekao mi je da je cela količina prodata, sa znanjem ondašnjeg Ministra unutrašnjih poslova, DUŠANA MIHAILOVIĆA, "onako", Cementari u Djeneral Jankoviću (Elez Han) kod Kačanika, a pare otišle u privatne džepove.

Da sam ja faktor koji se pita, završio bih ovaj posao za pet dana-sam! Ali, nisam!

Ali, Janjušević i Kolesar su nedavno oslobođeni...
A sudovi ne dozvoljavaju uvid u sudske spise, zbog privatnosti, koje bre privatnosti?!
One od koje se pravi raj - narodnim parama!?

Ovaj prvi zna mnogo toga o svakom od ljudi iz političkog establišmenta Srbije, što dalje implicira da mu niko ne sme ništa...
Politika je iznad policije, tušilaštva, sudova...

A sama Poreska uprava buja i cveta od kriminala, o čemu ćemo pisati i prikazivati dokaze, kasnije i na više primera, u odnosu na koje je Jovanović "sića"!

Neko bi trebalo dakle da pita Križana, pa Jovanovića, pa policiju u Leskovcu, pa SBPOK, pa Poresku upravu u Leskovcu...

Kao što bi neko zbog toga što ne znaju, a plaćeni da znaju i to veoma dobro, trebalo odmah da smeni Generalnog direktora Javnog servisa (narodnog) RTS-a, Aleksandra Tijanića i Vas naravno dr Dragutine Radosavljeviću, koji nikada niste ni smeli doći na mesto na kojem ste sada i sa kojeg se sprdate sa građanima Srbije.

Na prvom mestu zato što obmanjujete javnost, konstantno, bezobrazno, kontuinuirano-a bez posledica?!Tako može samo u Srbiji, ali dokle će?

A ako se odlučite da kažete građanima istinu, prostor na ovom sajtu vam je uvek na raspolaganju.

U očekivanju vašeg objašnjenja, obrazloženja, potvrde ili demanta iznetog, s poštovanjem, za obojicu,

Ljubodrag Ristić, Beograd,12.1.2012.

PRILOZI

Zapisnik sa 25. redovne sednice:Zaključak Vlade Srbije od 22. novembra 2001. godine, 05 broj 023-15164/2001-2 od 06. decembra 2001.g.:Odluka broj 3 od 21.12.2001. o izdavanju akcija:Odluka broj 4 od 21.12.2001.g.:

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži