"SIMPO " - KINA - KREVET PREDSEDNIKA

Prethodi:

-Svi naši privrednici i naš Premijer;
-Svi naši Ministri, mafijaši i sve naše pobede;
-Apel poslanicima Skupštine Srbije;
-Imena za nezaborav i večnost...

Ovih dana, Srbija nije noćima spavala iščekujući, sa zebnjom i podsmehom, da li će "SIMPO" iz Vranja, kao sav ostali  pošteni svet, platiti ono što je zakonom obavezan da plati.

Pored njega, pominjana je i "GALENIKA", ali o njoj više u drugom tekstu.

Ustvari, više se očekivalo ko će, od dva kriminalizovana političara, a Ministra u Vladi Srbije, biti pobednik u jednom sramotnom sukobu - Ivica Dačić, poznat široj javnosti iz više kriminalnih afera čiji se epilog nikada nije desio i neće ili Mlađan Dinkić, poznat široj javnosti iz više kriminalnih afera čiji se epilog nikada nije desio i neće!

Sve to dešavalo se nekako u vreme istorijske posete Tomislava Nikolića Kini i procesu rekonstrukcije Vlade Srbije, u kojoj je glavnu reč vodio Aleksandar Vučić, lider SNS, za kojeg ceo svet priča sve najbolje, kojeg svi kontinenti proglašavaju liderom kakav se nije rodio u bliskoj prošlosti. Čudo neviđeno od političara.

A u Narodnoj skupštini, poslanici su ga nazivali u svojim vatrenim nastupima i sve u interesu građana, "stečajnim upravnikom Srbije" - lično sam slušao! Sve to dešavalo se u vreme kada su ga ikebane iz SNS, a takođe poslanici i sve u interesu građana Srbije, nazivali neviđenim borcem protiv korupcije.

Organizovani kriminal niko i ne pominje! 

Samo su fokusirali svoje diskusije na 24 sporne privatizacije(?), koje su u stvari 24 prevare Aleksandra Vučića i bolumente, iz Saveta za borbu protiv kopupcije! Da!

I baš u vreme, kada su kineski rukovodioci bez daha slušali kako im lično Tomislav Nikolić garantuje izvesnost njihovih investicija u Srbiji, građani Srbije su bili zgranuti - "SIMPO" iz Vranja je bio blokiran od strane Poreske uprave?! 

To je učinio niko drugi, do Mlađan Dinkić, ovaj drugi kriminalizovani političar sa početka teksta. 

A onda stupa na scenu ovaj prvi kriminalizovani političar, Ivica Dačić, sa početka teksta i "SIMPO" dobija od Države pare, kojima će platiti sve obaveze prema Državi, istoj toj koju potkrada već decenijama. Istine radi, Mlađan Dinkić, onaj drugi, ukazuje da ima indicija da je bilo isisavanja novca iz "SIMPA", ali na to niko ne reaguje. A i ko bi? Niti ga iko pita, a šta je preduzeo kada je došao do tih saznanja.

Ivicu Dačića, ovog prvog, uzima u zaštitu pomenuti Tomislav Nikolić, u to vreme u istorijskoj poseti Kini, pričajući toplo, gotovo očinski na televiziji kako njegova supruga i on spavaju najrađe na krevetima "SIMPO" iz Vranja, Dragana Tomića. Oni su, kaže on, najkvalitetniji, pa eto, fabriku "SIMPO" ne treba uništavati.

Kao da građane Srbije interesuju trenuci intime Predsednika Srbije i Prve dame Srbije, kada spavaju! U dva kreveta! A njih dvoje!

Mlađana Dinkića, ovog drugog, u zaštitu uzima Aleksandar Vučić, već opisan, koordinator svih službi bezbednosti, postavljajući ga na funkciju za koju niko i nikada nije čuo. Samo da se ostane na vlasti.

Niko nije ni pomenuo, pa ni Aleksandar Vučić, da će se eventualno proveriti navodi Mlađana Dinkića, ovog drugog, da je bilo isisavanja novca iz "SIMPA" iz Vranja.

A Dragan Tomić, sve vreme lukavo čuti. Prevejani kriminalac i prevarant. I istaknuti funkcioner SPS!

Truli kompromis je po ko zna koji put realizovan, a sve na grbači građana Srbije! 

Pošteni građani su po ko zna koji put ispali budale zato što redovno izmiruju svoje obaveze prema Državi koja je nekom majka, a nekom maćeha. 

Pomno sam, iz više razloga pratio zbivanja gore pomenuta i niko da se oglasi i pomene izmišljeni sudski spor između Kompanije "Dunav osiguranje" i Kompanije "SIMPO" iz Vranja, koji je rezultirao ogromnim parama koje je "Dunav osiguranje" platio "SIMPU" iz Vranja, nedavno, neposredno pre nego što su Mlađan Dinkić, onaj drugi i Dragan Tomić, otvorili kao neku novu fabriku u Kuršumliji - sve u funkciji zamajavanja glasača i ponovnog dolaska na vlast!

Niko da pita koji je to spor, od kada se vodi, po kom osnovu, koji je konačni ishod istog, ko je, kome i koliko platio, gde su te pare... zašto tim novcima nisu izmirene obaveze prema Državi? Da sam ja neki faktor, da me, na primer, za savet pita Aleksandra Vučić, u vezi povog spora, obavio bih razgovore sa:
-sudijama od Privrednog suda u Leskovcu, do Vrhovnog kasacionog suda i - šire;
-Tomić Mirkom iz "SIMPO" Vranje;
-Jezdimirović Milankom, bila Generalni direktor "Dunav osiguranja",vezana za zbivanja u "Komercijalnoj banci", pa u "Dunav banci", pa u Holding kompaniji "Ratko Mitrović", pa u rukovodstvu tog istog "SIMPA" iz Vranja;
-Karamarković Leposavom, bila sudija, bila i Predsednik Vrhovnog suda Srbije, sada je dokazani borac protiv kriminala;
-Mr Petrović Mirkom, bio Generalni direktor "Dunav osiguranja", sada jedan od direktora u Narodnoj Banci Srbije, oličenje poštenja;
-Prof. dr Dragor Hiberom, bio "sve i sja" i u "Dunav osiguranju" i u "Telekom Srbija". Bio u jednoj Kompaniji Predsednik Upravnog odbora a u drugoj Nadzornog odbora, u vreme kada su vršeni neverovatni transferi novca iz jedne u drugu Kompaniji - proveriti kod prof. Slovića!
-Prof. dr Vasiljević Mirkom, bio dekan na Pravnom fakultetu u Beogradu, ekspert za privredno pravo;
-Vasiljević Ljiljanom, supruga Mirka Vasiljevića, bila i ona na više značajnih mesta, advokat;
-Dr Samardžić Slobodanom, bio jedan od direktora u "Dunav osiguranju", sada na rezervnom radnom mestu u Privrednoj komori Srbije - večnom utočištu svih i svakakvih;
-Dr Savić Mijatom, bio član UO "Dunav osiguranja" i direktor RZZO Srbije;
-Stamenović Dimitrijom, zv. "Lale", bio Generalni direktor "Dunav osiguranja", prikrivao največe kriminale u Kompaniji;
-Džambić Miloradom, bio direktor Agencije za osiguranje depozita, posle nešto zabrljao oko "AGRO BANKE", valjda je izašao iz zatvora;
-Dr Radojčić Miroslavom, ekspertom za organizovani kriminal, sa istim je MUP Srbije raskinuo sporazumno radni odnos, zbog kriminala, a onda ga Ivica Dačić postavlja na mesta na kojima se krade najveći novac. Sada je neki odlučujući funkcioner u Kompaniji "Dunav osiguranje", bavi se poslovima sprečavanja prevara u oblasti osiguranja - na nivou Države Srbije(!), bio jedan od kandidata za mesto Direktora policije;
-Dr Labus Miroslavom, bio u vrhu vlasti posle 5. oktobra 2000-te, bio Predsednik UO Kompanije "Dunav osiguranje", uzimao reket od nepostojećih osiguranika, kod isplate nepostojećih šteta;
-Dr Nenadić Bosom, bila jedan od direktora u Bordu direktora Kompanije "Dunav osiguranja", lažno svedočila na suđenjima, sada uvaženi sudija Ustavnog suda Srbije, bila Predsednik istog Suda, na njeno mesto postavljen dr Dragiša Slijepčević;
-Vasilić Jelisavetom, bila sudija, sada u Savetu za borbu protiv korupcije, blisko sarađivala sa Spasić Živkom u zastupanju jedne firme iz Jagodine, u sporu vezanim za rudnik "GROT" iz Vranja, a Živka Spasić bila državni sekretar u Ministarstvu pravde;
-Gazivoda Slobodanom, bio sudija Vrhovnog suda Srbije;
-Gazivoda Mirom, supruga Gazivoda Slobodana, bila Direktor Pravne službe Kompanije "Dunav osiguranja", zna mnogo o organizovanom kriminalu;
-Nedić Vojkanom, advokat, funkcioner SNS, bio predsednik Advokatske komore Beograda, kriminalac trenutno po zanimanju;
-Ćulibrk Markom, bio Predsednik UO Kompanije "Dunav osiguranja", sada je prvi čovek Kompanije posle bekstva Milanke Jezdimirović iz iste, ima saznanja o velikim pljačkama u Srbiji, dobar prijatelj sa Daravelski Draganom... Zna mnogo o poslovanju "ATEKSA"... 

Sve su ovo časni građani Srbije, kojima se mora verovati. Oni bi i do sada imali mnogo toga da ispričaju, ali ih niko nije pitao. Nisu oni za to krivi!

Onda bih pohapsio popriličan broj sa ovog spiska, (dokazni materijali već obezbedjeni), osim onih koji su već u zatvoru, mnoge bih razrešio sa sadašnjih funkcija, pa u duhu Platforme UG "U ime naroda", odmah sve stavio u postupak, na zakonom zasnovan način oduzeo nezakonito stečenu imovinu, a sve bez prethodne najave u novinama. 

Tako se Aleksandre Vučiću suzbija organizovani kriminal, a ne ovo što Vi radite - pucate iz prazne puške!

Bez desetine sudija i advokata na robiji, ne u pritvoru, bez oduzimanja imovine koju su stekli na nezakonit način - nema Srbiji čupanja iz blata u kojem se nalazi!

Ako ne verujete, neka neko u Vaše ime uzme materijale od mene, sve napisano provereno, obezbeđeni materijalni dokazi, odmah na pripremno ročište! Samo nemojte slati Bogdana Pušića, koji rukovodi timom za sporne privatizacije - on je kriminalac!
Manite se tih 24 spornih privatizacija, taj domaći zadatak dobijen od faktora van zemlje, dajte pripravnicima da rade. To su knjige pročitane, a priče ispričane! Napominjem da sam sve dokazne materijale o gore napisanom još 2004.g.  dostavio nadležnim organima, (u više navrata), od kojih me nijedan nije pozvao na razgovor radi eventulanih provera. A tužilac iz Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Velimir Golubović, bliski saradnik Miljka Radisavljevića, u službenom dokumentu, tim povodom napisao i potpisao: "A njegovo u najmanju ruku čudno ponašanje..."!

Pa jeste moje ponašanje čudno - da se ja pitam Velimir Golubović nikada ne bi smeo da bude u Tužilaštvu kao što je ovo, zbog svega onog što (ni)je radio kada je bio tužilac na nižem nivou! Proverite, daću vam dokaze i za njega! Pitajte ga za neka ortopedska pomagala! 

A vidite koja su gore imena u pitanju?! Samo u vezi ovog predmeta!

Podsećam, u ponedeljak Narodna skupština nastavlja sa radom, Ivica Dačić ostaje Ministar policije, Vučić Aleksandar nastavlja da koordinira rad službi bezbednosti, novi Ministri polažu zakletvu, Aleksandar Vulin postaje Ministar, onaj Rodić iz BIA-e koji je u međuvremenu doktorirao, ni kriv ni dužan ide za Ministra odbrane... Pa ko je ovde lud? 

A, Tomislav Nikolić će valjda dotle stići u Srbiju iz istorijske posete Kini, ako već nije stigao, niko ništa ne javlja. Samo sam čuo komentare preko medija da isti ovu istorijsku posetu nisu pratili u potrebnom obimu. Pa o čemu ljudi da pišu?
Slikali su onog prostačinu, a savetnika Tomislava Nikolića, što za vreme razgovora čačka zube i pljucka po tepihu!
I poseta je bila na tom nivou!
A za Žutu reku smo već davno čuli!

Nisam, međutim, siguran da svi građani znaju ono što bi trebalo da znaju i za Dragana Tomića, pa da ih podsetim:
DRAGAN TOMIĆ, predsednik KOMPANIJA SIMPO ad Dragan Tomić je rođen u Žbevcu 1937. godine. Osnovnu školu je završio u Bujanovcu, a srednju ekonomsku u Vranju. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Skoplju za dve godine i osam meseci. U svojoj 29-toj godini, 1967.  sa mesta direktora plana i analize prelazi na mesto generalnog direktora Fabrike nameštaja “Sima Pogačarević”. Vodeći kompaniju četiri decenije, Dragan Tomić uspeva da Fabrika nekad sa 400 zaposlenih preraste u poslovni sistem čija je vrednost u 2002. godini procenjena na 80 miliona evra, u kome je zaposleno preko 6.500 ljudi. 

Tomić je odlučio da se baci u proizvodnju nameštaja od bamubusa. S Borkom Vučić predstavnici “Simpa” otputovali su, početkom aprila 1990., u Nikoziju. Ubedili su Džordžisa da mu je bolje da premesti kompaniju u Srbiju, “jer su tamo manji porezi”. Napravljen je ugovor između “La mesona”, ”Simpa” i kopmanije “UBB” - Cyprus investment and finance, koju je zastupala gospođa Vučić lično i koje je, prema slovu ugovora, trebalo da obezbedi 130.000 dolara za izgradnju novog preduzeća u Srbiji. “Simpo” se obavezao da će da napravi fabriku i uposli lokalne radnike, a “La meson” je dao stručnjake i odao tajnu proizvodnje. Pri tom, “Simpo” se proglasio ekskluzivnim kupcem nameštaja koji je mogao da prodaje po cenama po kojima je hteo… Na preduzeće u Nikoziji stavljen je katanac. Deset godina fabrika, koja je smeštena u Bujanovcu, u nerezvijenom delu Srbije, pravila je stvari od bambusa. “Simpo” ih je prodavao, a Džordžis na Kipru čekao svoj deo kolača, 20 procenata, predviđenih ugovorom. Kad je, posle nekoliko godina, video da se srpski partner pravi lud i ne uplaćuje ni dolara na njegov račun, upozorio je predstavnike “Simpa” da ga kiparske vlasti gone zbog neprijavljene dobiti i neplaćenih dažbina. Iz “Simpa”su mu rekli da mu je uplaćeno dovoljno novca na račun. Uplatili su mu samo 90.000 dolara, a trebalo je, bez prethodne provere knjiga, deset odsto od prodaje robe, što je nekih šet miliona dolara. Vlasnik “La mesona” opet je, kako kaže njegov radnik, kulturno zatražio svoj deo profita. Opet su ga nadležni iz “Simpa” obavestili da su mu upravo uplatili novac. I slagali ga, naravno. Džordžis je ovlastio advokate da tuže Dragana Tomića i “Simpo” sudu u Beogradu.

Nedaleko od autobuske stanice nalazi se fabrika čokolade “Simka”, familije Tomić. Prvo je u Beogradu 1997. godine osnovana Industrija hrane “Dunja”. Dva meseca ranije osnovana je “Simka”. Dragana Tomić, snaja Dragana Tomića, direktora kompanije “Simpo”, udata je za njegovog sina Gorana. Dragana u Švajcarskoj osniva, avgusta 1997, i firmu “Food industries”. Kao ovlašćeno lice, kapitalom od 100.000 švajcarskih franaka raspolaže izvesna Džejn Saksonska. Švajcarska firma u Švajcarskoj nema poslovne prostorije. Tek 2003. otvorena je u Parizu kancelarija “Food industries”, gde se povremeno pojavljuje i Dragana Tomić. Većinski vlasnik “Simke” sa 200 radnika je “Food inustries”, dok je manjinski vlasnik “Simpo”. Preko svojih glasnogovornika Dragan Tomić je pustio priču o “ulasku stranog kapitala u kompaniju”, bilo je reči i o “novim oblicima povezivanja sa svetom”. Umesto da negira, direktor sektora informisanja u kompaniji “Simpo” potvrdio je da je “Simpo” manjinski vlasnik beogradske “Dunje”. Direktorka  “Dunje” je Branka Stanković, rođaka Dragane Tomić. Branka je uvek nedostupna. Rođaka Dragane Tomić, snaje Dragana Tomića, Branka  Stanković, bila je raspoložena za razgovor samo jednom, 2005. Tada je izjavila: – Zar je važno ko je vlasnik “Simke”? Bolje je da pišete o našoj čokoladi koja je najbolja u zemlji. To je brend proizveden po švajcarskoj recepturi, sa najlepšom ambalažom. Ali, ako vas interesuje ko je vlasnik – vlasnik je “Food industries” iz Švajcarske.” Simptomatično je da je i 1997. kada je fabrika čokolade osnovana, to bilo u dubokoj ilegali. Ali je Vladimiru Arsiću, tada potpredsedniku kompanije, izletelo: “Završena je prva faza fabrike čokolade i uposleno je 60 novih radnika”. Sin Dragana Tomića, Goran, nadgledao je proizvodnju. 

Možda je Aleksandra Vučić ipak planski zadržao pored sebe Mlađana Dinkića, što bi bio izuzetan potez, ako je u funkciji borbe protiv organizovanog kriminala.
Ali, koja je onda sila Tomiću dala kredit da bi platio obaveze prema državi? Ko je ovde stvarno lud?

 

Komentari   

0 # Karri 01-06-2017 14:03
First of all I want to say excellent blog! I had a quick question which I'd like to ask if you
don't mind. I was interested to know how you
center yourself and clear your thoughts before writing.
I have had a tough time clearing my mind in getting my
thoughts out. I do take pleasure in writing
but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to be wasted simply just trying to figure out how to begin. Any ideas
or tips? Kudos!

Here is my weblog - glendaheckert.w ordpress.com: https://glendaheckert.wordpress.com/2015/07/04/can-hammer-toe-result-in-unbalance/
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat