Pismo ministru unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivici Dačiću - interesi lopova ugrozili bezbednost zemlje

U ovoj zemlji su od 2000. godine, ne slučajno, razbijeni svi obaveštajno-bezbednosti sistemi.

Dozvoljena je nedopustiva disperzija obaveštajno-bezbednosnih informacija, kako bi klika dovedena na vlast ("s' konca i konopca", "od zla oca i od gore majke"), konzervirana agentura, kako se to stručno kaže, mogla da se bavi raznim nedozvoljenim poslovima protiv ove zemlje.

 

 

 

 

 

Republika Srbija
MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA
Ministru Ivici Dačiću-lično

Poštovani gospodine


Gledao sam emisije na TV B 92, (inače kadiji i sudiji u ovoj zemlji), ne slučajno, naravno i voljom nekih, anonimnih, a na zbivanja u zemlji Srbiji uticajnih ljudi, u kojima ste Vi i komandant Žandarmerije gostovali kod novinara čiju profesionalnost izuzetno cenim, gospodina Jugoslava Ćosića, koji odlično, do perfekcije, radi svoj posao!

Kao osoba koja je ceo radni vek provela na poslovima zaštite vrhunskih tajni svoje zemlje i otkrivanju istih takvih tajni drugih zemalja, u okruženju i mnogo šire, što u JNA što u Policiji, slobodan sam da Vas zamolim - sa najboljim namerama - nemojte bez obzira ko to i na koji način pokušava da učini, da dozvolite, da se ijedan pripadnik MUP-a, ijednog trenutka, na bilo kojem mestu, izlaže porugama, ismejavanju, blamaži, negiranju - po svaku cenu. Mislim na one poštene, stručne, vredne, moralne, profesionalne!

To dalje znači, da svaki od njih mora i da odgovara za sve ono što predstavlja prekoračenje službenih ovlašćenja. Stanje u Policiji je inače dosta problematično, mnogo više nego što Vi znate. Imate mnogo "šupljina" u radu; imate pripadnike koji su korumpirani, imate nestručnih, imate nezainteresovanih za obavljanje poslova, imate dosta neorganizovanosti, službene prostorije su veoma neugledne (a ne mislim na investicije), unutrašnja kontrola daleko od potrebnog nivoa, a neki operativni radnici vam idu na posao i gradskim prevozom ili službenim kolima na kojima nema ni metlica na brisačima!

Međutim, vi ne smete kao izuzetno važan segment u ovom društvu, u kojem je sve uništeno od strane onih koji su na vlasti, (pa što bi i policija bila izuzetak), da javno iznosite nešto, što je u svakoj zemlji DRŽAVNA TAJNA - koja se strašno zloupotrebljava od strane jednih te istih, a sve u okviru političkih prepucavanja moćnika Srbije. I nekih "Insajdera"!

Dakle, ko je Vama ili Komandantu Žandarmerije (i na osnovu čega), dozvolio da govorite u javnost ono što ste činili obojica - o formiranju nekih specijalnih jedinica, pa to povezivanje sa JSO, pa proglašavanjem neke strašne opasnosti koja se zbog toga nadvila nad Srbijom, pa već odmah prizivanje nekih atentata, pa o bojama i vrsti uniformi, pa šta znače amblemi koji po nečijoj (pr)oceni pripadaju padobranskim jedinicama, pa koliko i zbog čega ima toliko snajperista(?)... Na sva takva pitanja, daje se kratak odgovor - voljno! A na komandu "VOLJNO", vojnik (čitaj-novinar) je slobodan!

Ja nisam siguran da građani Srbije znaju šta je istina o JSO, Ulemeku, Zvezdanu... Ali znam i mogu nadležnim da obrazložim zbog čega smatram, da nije normalno da se, dok su oni u zatvoru, Beogradom i svetom slobodno šetaju , na primer Vladimir Popović -Beba, Zoran Janjušević, Milan Veruović, Dušan Mihailović i mnogi drugi - ali to za neke druge organe! A po policiji, kanonada uvreda!?

I svi se na razne načine vezuju za ubisto Dr. Zorana Djindjića?!

Brojno stanje, lokacija, vrsta naoružanja, namena, stepen obučenosti, homogenost, međusobni odnosi, planovi za upotrebu... jesu nešto za šta niko u normalnoj državi ne bi smeo da pita Ministra policije ili Komandanta Žandarmerije, a ovi i da započinju razgovor na tu temu.

Ministre, u ovoj zemlji su od 2000. godine, ne slučajno, razbijeni svi obaveštajno-bezbednosti sistemi, a u tome ste i Vi učestvovali; dozvoljena je nedopustiva disperzija obaveštajno-bezbednosnih informacija, kako bi klika dovedena na vlast ("s' konca i konopca", "od zla oca i od gore majke") konzervirana agentura, kako se to stručno kaže, mogla da se bavi raznim nedozvoljenim poslovima protiv ove zemlje, bez ikakvog straha da će biti sankcionisana od bilo koga, posebno ako je u mangupskim poslovima povezana sa nekim od tajkuna koji je inkorporiran u organe vlasti, te da bi ova zemlja mogla da se (o)pljačka kako i jeste - "do kosti!". To, nadam se, nije sporno!

Pokušao sam ja Vama, iz više razloga, da se javim i ranije, preko Vašeg specijalnog savetnika za poslove organizovanog kriminala, gospodina Tome File; nisam bio inspirativan ili on ne radi dobro svoj posao koji je tako pompezno najavljivan.

Ako je meriti prema uspešnosti borbe protiv organizovanog kriminala.

I pre pre nego što završim, da se vratim na početak, na TV B92 - pošaljite što pre u okviru POR-a (preventivni operativni rad) nekog da prekontroliše poslovanje Fonda B92, ili, da pojednostavimo, pogledajte stranice ovog sajta, za dan-dva. Ovaj sajt je zamišljen da ne radi na istim principima na kojima radi ista ta televizija, isti taj Veran Matić, Marija Čečen, Saša Mirković, Brankica Stanković, ali i Slobodan Homen i još mnogi...

Pritom mislim na inkubatore, pa sigurne kuće, pa donacije u hrani...

Ili, pošaljite nekoga kod mene po materijale!

A na dokumentu Vlade Srbije kojim se daje 5.000.000,00 dinara, ovom Fondu za inkubatore, pa isti iznos istom Fondu za manastir Devič, nalazi se Vaše ime, Ministre!?


Ristić Ljubodrag
Beograd,25.01.2012.godine
www.uimenaroda.rs

Dostavljeno:
-elektronskom poštom;
-preporučenom pošiljkom;
-neposredno u Ministarstvu.

Podnosilac zahteva:
Ristić Ljubodrag s.r.
Beograd,Vidikovački venac 14/8
065/23-40-381; 063/888-57-42
www.uimenaroda.rs
e-mail:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
petak, 20. januar 2012

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži