Gospodine Veljoviću, vatra se ne gasi benzinom!

Povezano sa:
Državni udar u Srbiji ?
Državni udar u Srbiji? - nastavak
Koga informiše "INFORMER"?
Uzdanice Ivice Dačića ili svi naši generali, ponosi i dike         

Ja nemam nijedan razlog, da budem subjektivan u vezi zadnjih zbivanja oko Žandarmerije, niti imam bilo čiji mandat da zastupam njene interese.

Ja nemam nijedan razlog da sa posebnim simpatijama govorim ili pišem o njenom Komandantu, koji je, evidentno, meta napada nekih struktura van obaveštajno -bezbednosne zajednice, a što je još opasnije, meta napada i onih koji sa istom treba da čuvaju i sačuvaju interese gradjana ove zemlje.

Žandarmerija nije produkt neke Mesne zajednice ili nečijih privatnih potreba.Ona pripada sistemu koji se zove Država i ona je njen instrument sile, koja ima jasno definisana zaduženja i ovlašćenja.

Onaj ko je postavio Komandanta, generala Dikić Bratislava na to mesto, imao je ispred sebe parametre, više kandidata, mogućnost dogovora i to je, cenim, ispoštovano!

Da li je i u čemu, general Dikić grešio, niti znam niti je moje da cenim.

Da li je dobro ili loše obavljao svoju dužnost, nije moje da cenim, zakon i za takva i ta postupanja ima predvidjenu proceduru.

Ali, general Dikić Bratislav je još uvek Komandant Žandarmerije, zbog čega smatram da su svi napadi na njega, ovakvi kakvi su i dalje, nedopustivi jer oni bacaju ružnu sliku na celu jedinicu. Na ogroman broj časnih i poštenih pripadnika ove elitne jedinice, posebne namene. Žandarmerije.

Ja sam lično 20 godina proveo na poslovima obezbedjenja državne granice na Kosovu, od Peći preko Djakovice do Prizrena, po svim vremenskim i operativnim uslovima, u vreme kada je cela Država stajala iza takvih poslova. Kada je to bilo mnogo laše raditi nego sada. Onda smo bili Država.

Sticajem okolnosti, bilo je to i u vreme demonstracija na Kosovu, kada su dvosmerni prelasci ilegalaca sa i na teritoriju Albanije, bili sastavni deo radnog dana.

Zbog toga možda više od ostalih čitalaca ovog sajta, razumem uslove u kojima svoje poslove obavljaju pripadnici Zandarmerije.

I to je razlog što se u vezi ovih dogadjanja javljam već trećim tekstom, ne da zaštitim ili štitim generala Bratislava Dikića, već da se suprotstavim svim onim pojedincima ili (ne)formalnim grupama koji imaju interes da na mesto sadašnjeg Komandanta Žandarmerije, dodje neka druga ličnost. Adaptibilnija, lakša za manipulisanje.

Da li ovim što sam napisao, ja kao gradjanin aboliram Komandanta? Ne, niti mi pada na pamet. Niti imam takvu moć!

Državni vrh je rekao da će veoma brzo, za desetak dana, biti završena istraga o eventualnim nezakonitim postupanjima ili Komandanta ili bilo kojeg pripadnika Žandarmerije.

Ako se ustanovi, na osnovu materijalnih dokaza, da su nezakonitosti postojale, ja sam prvi koji diže ruku da takvi pojedinci ili grupacije, budu i procesuirani.

Ali, nisam čuo od zvaničnika ove države, a morali su da kažu gradjanima, da su pripadnici Žandarmerije, a posebno njen Komandant, već mesecima na meti nekih zapadnih diplomata, zbog one himne koja se čula na proslavi dana jedinice.

Himne u kojoj se peva kako su njeni pripadnici spremni da daju i svoje živote, braneći svoju Srbiju i Kosovo.

Pa ko ima pravo to da im zabrani? Niti da daju svoje živote, niti da javno kažu da su spremni da ginu za Kosovo i Srbiju? Pa to nam svaki dan ponavljaju i naši političari i to je za pohvalu! Makar što svi znamo da oni to, političari, sem časnih izuzetaka, rade formalno!

Ja znam, sticajem okolnosti i neke briljantne operativne rezultate pripadnika Žandarmerije, što smeta nekima iz vrha Države, ali to ne smeju javno da kažu.
A, Žandarmerija i postoji radi obavljanja takvih operativnih poslova, na tako briljantan način.

Ja znam i da su neki tužioci, veoma negativnog  odnosa prema Žandarmeriji, iz razloga koji nemaju utočište u Zakonu.Ni u poštenju.Ni u moralnosti.

Poznato mi je, ali za to nemam neke dokaze niti bliža saznanja, još od ranije, da jedan kamion sa drogom, košta vlasnika droge 7 miliona evra.

Da bi prešao granicu a da ne bude otkriven. Da carinici ne vide ništa.

I za takve poslove postoje nadležne Službe, pa neka rade svoj posao.

Sve ove insinuacije trebalo je da potvrde ili demantuju pripadnici Službe unutrašnje kontrole MUP-a Srbije. Do sada, oni se još uvek nisu oglasili, a vremena je prošlo veoma mnogo.

E, tu nastaje problem, jer celim MUP-om i Unutrašnjom kontrolom rukovodi i prati budnim okom njen rad, general bez ukaza, Milorad Veljović, nezakonito postavljeni Direktor policije.

I to bi bilo normalno, da je Srbija normalna država, a ona to nije.

Unutrašnju kontrolu vodi Milorad Veljović, isti onaj koji je Vladar iz senke Srbije, onaj koji je ceo život radio van zakona, koji je maksimalno zloupotrebio policiju u lične interese, a niko mu ništa ne sme.

Zašto, treba pojasniti gradjanim Srbije i celog sveta, mislim na one koji čitaju ovaj sajt.

Pa zato, što je ceo državni vrh, ovaj i svi drugi pre njega, sa časnim izuzecima, ogrezao u kriminalu.

Veljović je sve te dokaze lukavo skupljao i sada može da ucenjuje koga hoće i kada hoće. U meri u kojoj hoće. Napravio čitav sistem!

Ne samo zbog zakonske regulative, već i zbog užasno slabog rada policije, zbog visokog stepena njene kriminalizacije, Veljović nikako ne bi smeo da bude još uvek u aktivnoj službi. A on jeste?!

Godine 2009-te, protiv njega, Rodoljuba Milovića, Biorac Gorana i drugih podneta je ondašnjem Okružnom javnom tužilaštvu, krivična prijava  zato što su, bez zakonskog osnova, od "Telekom Srbija" uzimali robu u ime MUP-a Srbije i prisvajali je. Svako postupanje po istoj, u MUP-u, zabranjuju Veljović i Milović.

Telefoni uzimani od ovog operatera, daju se kao poklon Veljoviću, pa njegovom sinu Stanku, pa Miloviću, pa Draganu Šutanovcu, Draganu Jočiću...

U krivičnoj prijavi su navedeni i podaci da odredjeni pripadnici MUP-a, bez zakonskog ovlašćenja, analiziraju listinge radnika Sektora unutrašnje kontrole...bez posledica.

U posao poštenih pripadnika MUP-a, počinje se mešati čak i bivši Ministar unutrašnjih poslova Jočić Dragan, jer je mogao biti ugrožen i njegov prijatelj Milošević
Milovan, vlasnik  firme za obezbedjenje "Sistem FTO", koji je ujedno i politički direktor  Demokratske stranke Srbije.

I tako sve biser do bisera, ali Tužilaštvo kao i uvek-ćuti. Taj otudjeni centra moći.

Ono što je trebalo odmah uraditi, ono što normalna država odmah radi, jeste utvrdjivanje istinitosti  navoda iz krivične prijave koji se odnose na postojanje foldera "UPLOAD/BIKI/BackUp/My Documents/SSIM, gde su se nalazili audio zapisi, spisak sudskih Naredbi za primenu mera nadzora i snimanje telefonskih i drugih razgovora za 2007. i 2008.godinu po policijskim upravama i sa punim imenima i prezimenima lica i nazivima objekata, telefonski imenik zaposlenih na nivou MUP-a sa brojevima mobilnih telefona, lozinke za pristup listinzima MTS....svašta imali, a sve kao "na dlanu"!

Epilog-do sada:

 1. Veljović Milorad je zahvaljući ovom i sličnim predmetima, ovakvom i sličnim postupanjima izabran za Direktora policije, nastavio je gradnje svojih objekata po Srbiji.

  Čujem da privodi uspešno kraju istragu u vezi  one spektakularne akcije pripreme diverzije, na avionu Vlade Srbije, kojim je Ivica Dačić bazao po belom svetu.

  Rešio bi on i slučaj lica po imenu Medo Šišo, ali je bio zauzet poslovima oko Žandarmerije.

  A Medo Šišo je lice koje je privedeno u PU Novi Pazar zbog  nekih 48 kg droge, od čega je u PU predato 28 kg-put 20 kg droge razlike od nadjeno-predato, nije Veljović stigao da operativno odradi, što je i razumljivo obzirom na njegove nesporne obaveze, po prioritetu-prema Žandarmeriji!

 2. Rodoljub Milović je i dalje Načelnik i uspešno vodi, sa Aleksandrom Vučićem borbu protiv organizovanog kriminala ( u manjem obimu) i korupcije (uglavnom);

  Ponekad je i trezan, održava i dalje veze sa pripadnicima kriminalnih klanova iz okruženja, o svemu povremeno izveštava Dragana Djilasa i Dragana Jočića, a sa svojim saradnicima Djinovićem, Fazlićem, Pušićem i Senićem ima neograničen i neometan uvid u sve operativno-bezbednosne podatke, sa znanjem Veljovića.

  Kada mu ovdašnje obaveze dozvole, skokne i na sastanke sa pajtosima iz vrha kriminalnom miljea Crne Gore, na Zlatibor.

  Raspita se i o toku rada fabrike cigara u Mojkovcu.

  Kada nema vremena, o svemu ga u vezi toga obaveštavaju Zoran Lazović, spec. savetnik, Duško Golubović, Vaso Mijović...

  Ili bliski prijatelji Veljović Milorada-Tomašević, Cvetić, Jandrić;

 3. Tomislav Kilibarda, Viši javni tužilac,  kod koga se sada nalazi krivična prijava, ne dozvoljava uvid u dosadašnji rad Tužilaštva na ovom predmetu, jer je isti u "predkrivičnom postupku radi prikupljanja neophodnih podataka"-nakon 4 godine od podnošenja krivične prijave, on prikuplja informacije?

  Na osnovu dokumenata kojima ja raspolažem, pitam se, za koje je poslove taj tužilac plaćen?!

 4. Goran Biorac više ne radi u MUP-u, ali verovatno radi za MUP i to je za pohvalu. Nije ostao bez posla, prvo se zaposlio u "RATEL"-u, a onda na bolje radno mesto, u Narodnu banku Srbije.To nije za pohvalu! A Jorgovanka Tabaković, sve zna!?

 5. Oni što su podneli krivičnu prijavu su dobro- još su živi. Ali je Veljović umesto njih na njihova radna mesta u SUK postavio  svoje ljude. Jer, Unutrašnja kontrola mora uvek da bude spremna da se suprotstavi kriminalcima. Trenutno je angažovana prema najopasnijim neprijateljima, pripadnicima Žandarmerije.

  Uostalom, za sve ovo bi morao da zna i Državni sekretar Vladimir Božović!

  Istraga traje još uvek i smatram da nije opravdano i dalje iznositi podatke i lica koja mogu uticati na tok vodjenja istrage.


Obzirom da postupa Tužilaštvo koje postupa, njeno trajanje je moguće i još 4 godine. A, da je neko poštovao Zakon, Veljović samo zbog postojanja ove istrage ne bi smeo biti izabran na mesto Direktora policije. Ali, jeste! Ili tačnije, ne bi se smeo samopostaviti.

Medjutim, on je radio pametno.

A u vreme izbora za Direktora policije, pored ove, postojale su još dve krivične prijave protiv njega, kod nekih drugih Tomislava Kilibardi.

Po pokazanoj dinamici, prikupljanje podataka i informacija tačno će se poklopiti sa istekom i ovog mandata Milorada Veljovića.

Već duže vreme, sve službe obaveštajno-bezbednosne zajednice su u fazi transformacija u interesno-kriminalne grupe. Požar je zapaljen sada, kada je najmanje potreban gradjanima Srbije, kada je usijanje u Srbiji na najvišem nivou. Iz mnogo razloga. Stanje u Srbiji je pred pucanjem. Ne znam kako će proći miting najavljen za 06.04. 2013.g-valjda će svi biti pametni.

U takvoj situaciji se ne čačka žar tamo gde ga ima. Bez obzira koliko imao žiški.

A Veljović Milorad odlučio da ga gasi benzinom. Van pameti! 

Komentari   

-1 # Evan 06-10-2015 00:27
Good article. I certainly appreciate this website.
Keep it up!

Also visit my web page google authorship wordpress: http://4008100881.com/home/link.php?url=http://www.lmgtfy.com/?q=google+adwords+editor
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat