Svi naši ministri, mafijaši i sve naše pobede!

 Ovih dana, Ministarka energetike Zorana Mihajlović je objavila, da će uskoro, skoro za koji dan, biti  započeta borba, pa odmah zadat završni udarac pripadnicima energetske mafije (zovu je i strujnom) Srbije i regiona. Ili, tako nešto!

Ceo slučaj je postao krajnje ozbiljan, kada su mediji javili (nezavisni) da je Ministarstvo energetike, kao Specijalnog savetnika, angažovalo na poslovima borbe protiv korupcije, dokazanog eksperta za tu problematiku Ljubišu Milanovića, koji je pre više meseci, doduše pod još nerazjašnjenim okolnostima, prestao da bude i Specijalni savetnik Ministra zdravlja, Zorana Stankovića. Ali, o njima kasnije.

Počele novine (nezavisne) da objavljuju u tom kontekstu fotografije (bez komentara) Vuka Hamovića, Vojina Lazarevića, Gorana Novakovića... Naravno i Ministarkine, pa Aleksandra Vučića, pa Ivice Dačića, pa Željka Ivanjija, Specijalnog savetnika u Vladi Srbije, za poslove borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala... Zapamtite to ime i funkciju! Za kasnije!

Ovih dana, pišući jedan tekst za ovaj sajt, koji se odnosi na Predsednika Republike i njegovo školovanje, došao sam, nehotično, do obimne dokumentacije, koja se odnosi na postupanje Anketnog odbora Narodne Skupštine Republike Srbije, još 2004. godine na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić, onda istaknuti funkcioner SRS, koji je danas, nakon iznenadne spoznaje o životu, u Srbiji zadužen za rukovođenje borbom protiv organizovanog kriminala, za koordinaciju rada Službi bezbednosti, za poslove narodne odbrane, za rukovođenje radom Srpske Napredne Stranke u svojstvu njenog Predsednika...

Iz te dokumentacije, vidi se u kom kontekstu se pominje u radu tog Anketnog odbora Pedi Ešdaun, pa britanska Ambasada u Beogradu, pa Vuk Hamović, pa Vojin Lazarević, pa Kori Udovički, pa Mlađan Dinkić, pa Božidar Đelić, pa Goran Novaković, pa kako i zbog čega, ovaj isti, a današnji Aleksandar Vučić, završava postupanja u tom Anketnom odboru i tog Anketnog odbora proglašavajući njegovu trinaestu i zadnju Sednicu, zatvorenom za javnost!? Bez pravnog osnova. Sa zaključcima kako je napisano. Sa obrazloženjem koje stoji.

Ja sam razumeo da će sada, protiv "one" ili "ove" strujne mafije, (to mi nije jasno, jer se u oba predmeta pominju ista lica, isti događaji, ista materija, ista Država), od strane Države početi da se vodi neki postupak, neka istraga, pa optužnice, pa suđenja, pa hapšenja  i robijanja...

Onda se vratim u stvarnost i vidim da su sva pominjana lica na slobodi, da je Aleksandar Vučić na visokim funkcijama u Srbiji, pa da ne bih uticao na tok eventualne istrage, odlučim da deo dokumentacije stavim na uvid javnosti, pa neka građani prosude i procene sve ono što je u tim spisima napisano. Svi se samo slikaju, a niko ništa ne radi.

Osim što nas Aleksandar Vučić iz sata u sat moli da se samo malo strpimo.

Bez mojih daljih komentara, dok se za nekoliko dana ne završi i ova borba, protiv ove mafije. A onda ću objasniti i staviti na uvid i novija dokumenta, čije pristizanje očekujem svaki dan! A znam da su na putu! Da stižu, pored već pristiglih, koja su i sama za sebe više nego dovoljna, za pisanja na ovom sajtu, na ove teme, na ovaj način i uglavnom o svim ovim istim licima - ministrima i mafijašima!

Po imenu i prezimenu, delatnosti, lokaciji, vremnu postupanja i  bez obzira na stranačku pripadnost - jer lopov je lopov, ali u Srbiji, veoma često on je i Ministar! Valjda će i ovaj narod početi da razmišlja, jer za sve je ipak samo i jedino on kriv!

To ne mislim samo ja, tako je davno govorio i pisao i Arčibald Rajs!

A kako je sve počelo - u nastavku!

Ristić Ljubodrag, 20. oktobar 2012.g.

 

Prilozi: 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži