Apel poslanicima Skupštine Srbije

Poštovana gospodo,
Obraćam vam se kao građanin  koji je izlaskom na izbore ispunio svoju građansku obavezu. Nisam ni slutio šta će se posle toga dešavati, koje ćete nasilne, ličnointeresne i neprirodne koalicije praviti. Bio sam siguran da niste toliko osioni da na način, na koji to činite, terate inat građanima Srbije.
Nisam  mogao ni pretpostaviti  u kojoj meri ćete svoje lične interese staviti iznad interesa Države Srbije.
Pre nego što nastavite sa ovim nasiljem oko Narodne Banke Srbije i  smene (nasilne) i postavljenja (nasilnog) Guvernera, izvršite uvid u ESCROW Ugovor koji je u ime Vlade Republike Srbije, potpisao Mlađan Dinkić, sadašnji Ministar u Vladi Srbije! Ministar  vašim izborom, daleko od izborne volje građana Srbije, na koje ste već zaboravili. A izbori su, niste svesni, tako blizu.
Recite javno narodu, koliko je po ovom Ugovoru uplaćeno od strane "Telenora" za poslove prodaje MOBI 63-1.513.000.000 evra,na jednoj stranici ili 1.315.000.000 evra, kako stoji na drugoj stranici.
Ko je, ako jeste, uzeo razliku od 198 miliona evra? Koja je, (razlika),  kako mi je saopšteno u Narodnoj Banci Srbije nastala kao  "tehnička greška"?!
Više nisu hteli ni da kazuju ni da pišu, ni da mi daju na uvid. U vreme kada sam se za to po Zakonu raspitivao, Radovan Jelašić je na način koji je opštepoznat, otišao sa dužnosti  Guvernera Narodne Banke Srbije. A on je trebalo, a nije, sa Mlađanom Dinkićem da potpisuje sijaset Ugovora u ovom poslu, a u ime Republike Srbije.
Morate da saznate i onda da obavestite javnost, ko je  iz Vlade Srbije USMENO obavestio RATEL, a ovaj to učinio, da se izda Licenca za rad  "Telenoru"! A u Srbiji  nijedan organ, nijedno Ministarstvo-NIKO , nema  saznanja o tome da je "Telenor" to i učinio, da li je u budžet Repubile Srbije uplaćeno, najmanje, 320 miliona evra?! A taj iznos, sa onih 198 miliona evra čini zbir od 518 miliona evra! Dakle, više nego dovoljno, razmišljam ja,  da svi "prođete dobro"!
A pride "Kiparske pare" od Ivice Dačića, Mlađana Dinkića, Velimira Ilića, Mladena Spasića. Mislim da o njima znam i ja nešto malo! I sve mi se uklapa...
Radi efikasnosti u vašem postupanju, dostavljam vam oba dokumenta  na uvid i trajno korišćenje. I obaveštavam vas  da raspolažem sa hiljadama stranica materijala koji sve ovo potvrđuju, a što možete nazvati i neosnovanim aluzijama, mene proglasiti poremećenim osobenjakom. A nisualuzije, nisu zle namere, nije ništa lično! Oni koji me poznaju kažu da nisam poremećen, naprotiv kažu...to što kažu! Samo je u pitanju moj očajnički pokušaj, da počnemo da ličimo na normalnu zemlju. Sa vlašću koja nema dodornih tačaka sa normalnim!
Jer, za ovo što sam napisao, u ovom očajničkom apelu , od mene lično, saznanja imaju: Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Bogolub Karić, Velimir Ilić, Cvijan Vladimir, Dinkić Mlađan, Nemanja Stefanović, advokat Milorad Panjević, advokat Čabarkapa Vera, Aleksandar Vulin, Ivica Dačić, Miroslav Latinović, svi Saveti i Agencije, svi nadležni Sudovi, sva nadležna Ministarstva, Pravobranilaštva..
.pa OEBS, pa GRECO, pa EU, pa Austrija i Norveška i brojne ambasade.
Sudeći prema njihovim postupanjima, moj učinak je poražavajući. A građani, posetioci ovog sajta, neka  prosude  ko je u pravu, ko govori istinu! A činovnici neka nastave svoj posao-neka ćute, više se isplati!

U ovom trenutku, u direktnom TV prenosu, Skupština je izabrala novog  Guvernera, dr Jorgovanku Tabaković. Cenim da su time (verovatno) stvoreni  preduslovi da se  uklone svi tragovi  o ovom što sam napisao. Aleksandru Vučiću je data nedopustiva koncentracija sile u Srbiji. Blanko!
Za  čelnog čoveka BIA-e je postavljen anonimus o kojem je samo saopšteno da je bio predsednik nekih izbornih komisija; da na toj funkciji nije učestvovao u izbornim krađama već je zbog toga neka lica i smenjivao; da je dobijao neke pohvale, za nešto od nekog iz inostranstva; da voli da vozi bicikl...Ni reči da je bio makar u Pokretu gorana, a bar on ima veze sa šumama! Aleksandar Vučić sada može da radi šta hoće i kako hoće.
Ministar Selaković je izjavio, posle tri dana ministrovanja, da neće biti nikakve reforme reforme, a reformisanog pravosuđa! Nije objasnio na osnovu kojih pokazatelja iznosi takve ocene. Ili po čijem dekretu!
Dakle sve se nastavlja po starom, a čini mi se i gorem od onog zbog čega smo glasali. Time ovo moje  obraćanje poslanicima više nema smisla-za sada! Neka ipak sve ovo ostane dostupno javnosti, vreme je najbolji pokazatelj. Izvinjavam se časnim izuzecima među poslanicima, ako je ovo pisanje na njih delovalo uvredljivo, a ne bi trebalo, sve je istinito, za sve imam dokaze.
Samo nemam dokaze, a obećani su mi, za spoznaju, pa pitam, otvoreno, ništa iza leđa, ništa  nepristojno:-Gospodine Mlađane Dinkiću, Ministre u Vladi  Ivice Dačića, da li ste se ikada i od čega lečili u Bolnici "Dr Laza Lazarević"u Beogradu i da li ste dokumentaciju o tome sklonili posle 5.oktobra, učinili je nedostupnoj javnosti? Pitanje može da deluje rogobatno, vulgarno, prostački, ali... Vi ste javna ličnost, Vi kreirate u velikoj meri  pogubnu politiku građanima Srbije, Vi ste bili i u obavezi da sa ostalima koji  rukovode ovom zemljom,  idete na specijalističke preglede na VMA-pa da li ste bili, od 5.oktobra 2000.godine? Čak mislim da ste bili u obavezi da rezultate pregleda  stavite na uvid  javnosti. Pa da li ste, ako ste bili u obavezi? Ja sam sva moja lična dokumenta koja se odnose na moje zdrtavstveno stanje, stavio na ovaj sajt-na uvid javnosti pa neka čita onaj koga to interesuje. Mislim da mi i ta činjenica daje za pravo da  Vas pitam, to što jesam. A na Vama je da odgovorite  ili da, kao obično, sve prećutite. I krenete na rušenje i ove Vlade, kao što ste radili sa  prethodnim! Uspešno, svaka čast, ali nisu svi građani na prodaju!
Ristić Ljubodrag   06.08.2012.g

Nakon završenog glasanja, mislio sam da nema svrhe da se ovaj tekst nađe na sajtu, poslanici su otišli na odmore, glasala je jadna većina koja jeste, ali sutradan, 07.08.2012.g  mediji javljaju da je FIAT nezadovoljan što prethodna Vlada nije ispunila ono što je obećala, a Mlađan Dinkić i Boris Tadić, sve tvrdili građanima, pred izbore, da im je to jedina šansa da prežive. Ondamediji javljaju da je Srbijipao rejting, ispod neke crte. Znači nova blamaža. Onda oni agronomi, zaposleni "onako", ostaju bez posla "ovako". a Ministar Goran Knežević sve to objašnjava činjenicom da "Država jednostavno nema para u kasi"! A deluje kao čovek koji trijumfuje, koji se smeje da bi nekome pokazao nešto!

Na istoj televiziji  govori jedan od vodećih ljudi  AGROBANKE, neki ANTONIĆ i bez trunke stida i sramote kaže da nije tačno da je nagrađen za svoj rad u istoj sa 800.000 evra, već je, a sve po propisima Banke, nagrađivan samo dva puta sa po, valjda tričavih  300.000 evra!
I zaključi kazivanje sa "treba to USTAVITI"! I sve govori kao da je na slobodi, nisam mu video lisice ni bukagije, ni čuo Veljovića i Dačića da su se oglasili  povodom slučaja ove  Banke. Za razliku od Aleksandra Vučića i Dr Jorgovanke Tabaković koji danima govore kako je slučaj ove Banke  pred razjašnjenjem i  kako će javnost uskoro biti o svemu obaveštena.
A taj isti ANTONIĆ je, ( pouzdan podatak), pre više meseci kukao na sve strane kako ne može više da izdrži  plaćanje reketa koji je Mlađan Dinkić nametnuo ovoj Banci.
I zato verovatno i jeste na slobodi, jeste zaštićen kao beli medved, kao retka divljač...
Ako "ne pobegne"!?

Onda isti mediji jave o novim kadrovskim rešenjima u tužilaštvima i policiji.
Za jednu od ključnih funkcija, konkuriše i Mladen Spasić, onaj što je smenjen sa mesta načelnika UBPOK-a, onaj što je na toj dužnosti dopuštao najveće pljačke u Srbiji u koje je umešan i Mlađan Dinkić, onaj koji nikada nije izneo u javnost šta je sa "Kiparskim parama"-ni on, ni Velimir Ilić, ni Dr Vladan Batić, pokojni, ni Mlađan Dinkić...
Ali, on je školski drug Mlađana Dinkića. I sva ova lica  sede u istoj Vladi!

Onda isti mediji jave da je Vučić Aleksandar uputio neku kritiku ili da će pozvati na razgovor Ministra iste te Vlade, doduše bez portfelja, Sulejmana dr Ugljanina, lidera SDA iz Novog Pazara, što je bio prisutan na otvaranju spomen ploče nekom muftiji, saradniku okupatora...za kojeg nika nisam ni čuo, što ne znači da taj muftija nije i postojao. Kao što su postojali i drugi saradnici  okupatora, koje sada slave opet neki eksperti. Kao da  Aleksandar Vučić nije znao, a morao bi, da je za tim istim Sulejmanom dr Ugljaninom bila raspisana interpolova poternica ove države zbog organizovanja  paravojnih formacija  u Sandžaku, zbog zagovaranja državnosti i autonomnosti Sandžaka, koja je ukinuta, niko neće da kaže po kom osnovu. Kada je trebalo da se napravi vlast, dakle i slast, Sulejman dr Ugljanin je bio dobar, a to više nije kada su seli  u svoje fotelje.
Pogledao sam sajt SDA-tamo piše da je bio genocid u Srebrenici. Pogledao sam sajt Države Srbije, tamo kaže da nije!
A, Sulejman  dr Uglajnin  je član te iste Vlade, te iste Srbije u čijem je sastavu i dalje Sandžak.

Svakog ko može da ovo objasni  posetiocima sajta, kulturno, argumentovano, naučno i bez preteranih emocija, molim da se oglasi.
A ja za sebe imam ubeđenje da se ova grupa na vrhu Države, okupila oko istih a, ličnih interesa, da će pod plaštom borbe za narodne interese  podeliti između sebe i ono malo, a ogromno, što je od novca ostalo!
Vreme će veoma brzo pokazati da li sam bio u pravu, mnogo brže nego što sam pred izbore i mogao da pretpostavim.
Posle kojih se osećam prevarenim, izigranim, poniženim.
To je samo moj lični stav, koji nikome ne namećem!
A da mogu, pitao bih nadležne ko je Fabrici štapića za sladoled "Kolzeco" iz Zemun Polja, preko Privredne banke Beograd i direktora, nekog Čede Petrovića, isplatio više miliona evra, po osnovu požara koji je bio paljevina, a na osnovu osiguranja, koje nije ni postojalo.
Znate li Mlađane Dinkiću išta o ovome?
Šta zna MUP o ovome, Ivice Dačiću - iz iste Vlade?

Ristić Ljubodrag  07.08.2012.g

Prilog

Dopis RATEL-a, ESCROW ugovor i zaključak Vlade Republike Srbije:

NAPOMENA: na ugovoru je samo potpis Mlađana Dinkića, overen pečatom.

 

Komentari   

0 # Efrain 31-08-2014 13:34
I got this web page from my pal who shared with me about this web site and at the moment this time I am browsing this site and reading very informative articles or reviews at this place.


Here is my blog post ... ankara matematik
dersi: http://matematik-dersi.8ra.org/tag/matematik-ozel-ders-cayyolu/
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
0 # ljubodrag ristić 03-09-2014 15:02
Hvala na javljanju!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat