Da ipak ostane trajno zabeleženo

Mlađan Dinkić je ovako u štampi demantovao pisanje lista PRAVDA o njegovom navodnom kriminalu

Mlađan Dinkić je pre toga, ovako, za svaki slučaj, pretio listu PRAVDA

Povodom tih pretnji, niko se, nigde i nikada nije oglasio, pa ni list PRAVDA!

 

List PRAVDA je, da budem precizan, za svaki slučaj, prestao da dalje piše o kriminalu Mlađana Dinkića, bez obzira na to što je tada u ovim novinama uređivačku politiku vodila Srpska napredna stranka i bez obzira na sve materijale koje su od mene tražili, a ja im dostavljao. A dolazili su kod mene njihovi novinari taksijem, kazivali mi da je sve toliko hitno, čemu sam se tada radovao.

Tvrdili su mi da ih šalju Aleksandar Vučić, pa Nemanja Stefanović, Nemanjina supruga Ana Stefanović, rekli su mi i da je ona direktor PRAVDE! I ispričali su mi da je Ana do te mere bahata, da je novinare maltretirala na načine koji ne dozvoljavaju, u cilju pristojnosti mog pisanja,da budu detaljnije opisivani.

Pozvala me je tada na razgovor koji je bio veoma prijatan i glavna urednica lista PRAVDA, Slavica Jovović i rekla da će me hitno ponovo pozvati radi dogovaranja oko eventualno  ozbiljnije saradnje i–nije me pozvala! Ja nisam hteo da se namećem, na ovakvo ponašanje sam se već navikao. Niko me neće i nigde pozvati -mislim na glasila!

Mlađan Dinkić je i pored svih demantovanja koje je iznosio i koje iznosi, radio ovako kao što je navedeno u dokumentima, koja već duže vreme javnost može da vidi na ovom saju, a u čijem sadržaju, ponovo skrećem pažnju javnosti,-nigde nema traga o 320 miliona evra, koji su navodno uplaćeni u budžet Republike Srbije, od strane TELENORA, na ime dobijene Licence za rad!?

Mlađan Dinkić, postupajući u ime Vlade Republike Srbije u vezi sa prodajom MOBI 63, potpisuje takozvani ESCROW Ugovor, u kojem se pojavljuje manjak po Državu Srbiju od 198 miliona evra-umesto 1.513.000.000 evra, na drugoj stranici se kao obavezujućoj, pojavljuje iznos od 1.315.000.000 evra.

Narodna banka Srbije pokušava, ali bez dokaza, da dokaže (dakle bez dokaza) da je u pitanju greška tehničke prirode! Ali niko u Srbiji, osim Mlađana Dinkića, ne zna ništa više o tome. Tražio sam,  ali nisam dobio odgovor: ko je, kada, na koji način otkrio tu grešku; kada je, kojim aktom i na koji način o tome obaveštena druga ugovorna strana; kako je ona na to reagovala, koliki je iznos ustvari platila?... Odgovora nema, a ja čekam postupanje Poverenika za informacije od javnog značaja, po mojoj žalbi.

I novi, sadašnji Guverner NBS ćuti, a pitao sam i njega, lepo i kulturno?, a što je najvažnije, sadržajno sam mu se obratio-direktno i preko stranica ovog sajta!

EPILOG:

Mlađan Dinkić je prema opštim saznanjima, umesto u zatvoru, (prema mom ličnom mišljenju zasnovanom na obilju dokumenata-prim.autora), najozbiljniji kandidat za mesto Ministra finansija i ekonomije i još dva mesta u novoj Vladi Republike Srbije! Bez obzira na to što ga građani uopšte neće!? Razgovore sa njim vode Aleksandar Vučić i Nemanja Stefanović, čelnici Srpske napredne stranke, čiji je koalicioni partner Pokret snaga Srbije Bogoljuba Karića.

U tim razgovorima učestvuje i lider SPS i Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji je, da je normalne Države Srbije, morao već da hapsi Mlađana Dinkića... Sve zna o kriminalu Mlađana Dinkića-ja sam im sve dostavljao (ne krijem)! Ali, to se ne dešava, jer Mlađan Dinkić (jedan od razloga), zna sve za Ivicu Dačića, za aferu KOFER, o kojoj javnost samo nagađa!

I šire!

Koalicioni partneri SPS su Dragan Marković-Palma sa svojom strankom JS-a, a o novinaru Paniću i aferi Kolubara se  sve svelo na margine?! Ivici Dačić je koalicioni partner i PUPS na čijem se čelu nalaze Jovan i Milan Krkobabić, koji su, javnost to možda i ne zna, osim pojedinaca, vedrili i oblačili novcima Štedno-kreditne banke Srbije, koja je sa 2,88% bila osnivač Nacionalne štedionice za koju Dr Jorgovanka Tabaković (SNS) i Mr Velimir Ilić (NS) godinama tvrde da je najveća pljačka Srbije, kojom je, tvrde oni dalje, javno, u Skupštini, rukovodio lično MLAĐAN DINKIĆ!

A Privredni sud u Beogradu, (čitaj Zlatko Dimitrić-prim. LJ. R.) ne dozvoljava mi, evo već dve godine, da ostvarim uvid u stečajnu dokumentaciju Štedno-kreditne zadruge-da vidim ko je odobrio da ona svoja sredstva da kao 2,88% osnivačkog kapitala „Nacionalne štedionice,“ jer javnost, smatram ja, ima pravo da zna sve u vezi sa kriminalom na vrhu države.

Svi oni su sada, pod budnim okom Predsednika Srbije gospodina Tomislava Nikolića, (SNS) jedna harmonična koalicija, jedna družina puna razumevanja i međusobnog uvažavanja, a da mene neko pita, mogli bi se zvati, a mogu i da obrazložim i Družina Pere Kvržice-toliko su značajni, toliko imaju potencijala, toliko ih ja kao građanin uvažavam u nadi i iskrenom očekivanju da i drugi misle kao ja! Mislim na sposobnost, moralnost i prirodnost  ove nesposobne, nemoralne i neprirodne družine.

Znam da me neće poslušati, jer se na ono što pišem, od državnih organa niko i ne osvrće, pa zašto bi i Predsednik Tomislav Nikolić, ali kada bi hteo da me sluša, Tomislav Nikolić bi odmah, koliko juče, trebalo da odustane od kadrovskih rešenja koja samo što nije objavio!

Podsećanja radi, ignorisao me je i Boris Tadić, sada učesnik Croacija skupa u Dubrovniku!

MLAĐAN DINKIĆ, sada tek shvatam veliki vizionar, svoju političku karijeru, svoj politički uspon je započeo 2002.godine političkom platformom G-17plus, nazvanom Državni program evropske Srbije, koju posetiocima sajta stavljam na uvid i (pr)ocenu, zajedno sa Planom sprovođenja Državnog programa evropske Srbije, sa molbom-pročitajte je krajnje pažljivo! Posebno poglavlje o Crnoj Gori i Kosovu-posebno!!! Ustvari, u celini!

Ja se više ne čudim, nakon čitanja ovih dokumenata, zbog čega, pored ovakvih vlasti, niko u Srbiji i šire, za sve što je učinio, ne hapsi Mlađana Dinkića!

A Tomislav Nikolić je obećao građanima Srbije da će se odmah obračunati sa kriminalom na vrhu Države. A onda, mandat je dao Ivici Dačiću. A ovaj odmah pozvao Mlađana Dinkića, pre toga Tomislav Nikolić je u koaliciju pozvao Bogoljuba Karića... Pa Velju Ilića, a sve pod izgovorom odbrane interesa građana Srbije. I sve znajući engleski do perfekcije.

Igrale se delije, na sred zemlje Srbije...samo dokle li će? Ovako kako igraju, dok im ONI sviraju, kako sviraju!?

A onda se javnosti žali taj isti Predsednik Tomislav Nikolić, kako mu BIA šalje neke izveštaje...a on neće više ni da ih otvara i čita, valjda kroz koverat proceni da nisu značajni!

Pa, gopsodine  Predsedniče, meni da neko napiše pismo na kineskom jeziku... kako bih mogao da cenim njegov sadržaj, ja ne znam kineski, meni bi to pismo bilo razumljivo, nerazumljivo! Ima ona narodna, Vi je bolje znate od mene-„prema Svecu i tropar..! Onda taj isti Presednik u istoj emisiji, na istoj mu i naprasno omiljenoj televiziji, priča kako od Borisa Tadića (učesnika Croatia skupa u Dubrovniku-prim.Lj.R.) nije primio ništa, kako praktično nije ni izvršena primopredaja dužnosti...

Normalan čovek teško može da poveruje u ono što mu saopštava Predsednik Države, bez obzira na to što je to Tomislav Nikolić, koji je izabran izbornom voljom građana, a koja se mora poštovati, i bez obzira na to što je ta volja samo, brojčano izražena sa (aproksimativno) 25% glasača...

Normalan čovek takođe ima pravo da pita Predsednika zašto nije tražio primopredaju, koja je (valjda) predviđena nekim aktima, ako jeste. Pa niste Vi gospodo Predsednici, predavali jedan drugom zabran, neki zapisnik, neke Mesne zajednice... Pa nije nam Država pala na takve grane? A ako jeste, što se toliko kao dogovarate, kao da nešto planirate, kao nešto usaglašavate, kao imate nešto da nam saopštite...

Zaboravlja Predsednik Tomislav Nikolić, a od saradnika i savetnika niko na to neće da mu skrene pažnju, da nije on pobedio Borisa Tadića, (učesnika...), on je sam sebe pobedio... Imajući oko sebe sve takve saradnike i savetnike!

Dobrica Ćosić je davno napisao roman VREME SMRTI u kojem Živojin Mišić (moj životni uzor, što nije bitno za ovo pisanje, ali to uvek ističem-prim. LJ.R.) kaže svom rođaku koji je tražio nešto od njega, za šta nije bio sposoban, nije bio tome dorastao, a Vojvoda mogao, da je hteo da mu učini: “Sedi di si, ni za di si nisi, vidi kaki si!“

Gledajući sve Vas, gore pomenute, sve češće se setim Živojina Mišića i ovog što je rekao!

A nigde ni reči o istini o diplomi i istini o izbornoj krađi o kojima bih želeo da (sa)znam!

 

Nastaviće se...

 

Ristić Ljubodrag 08.VII 2012.

 

 

Prilog

 

Prilog  - državni program evropske Srbije

 

Prilog  - Plan sprovođenja državnog programa evropske Srbije

Komentari   

0 # Summer 24-12-2014 22:57
Greetings, I do believe your web site may be having
browser compatibility issues. When I look at your site in Safari,
it looks fine but when opening in Internet Explorer, it's got some overlapping issues.
I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that,
fantastic blog!

My web blog - avukat ankara: http://ankaraavukat.6ra.org/tag/ankara-icra-avukati/
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat