Idi Vučiću trajno - razlog prvi

Spadam u one glasače koji su 2012.godine na izborima,svojim glasovima,misleći da nema gorih od vladajućih,pomogli da Vučić i Tomislav Nikolić dođu na vlastu Srbiji.Nijednog trenutka nisam pomišljao da će napravljenom kolaicijom u tolikoj meri biti izigrana volja birača, čime je i glasanje izgubilo smisao. Ne mogu da shvatim da ni posle toliko vremena, sadašnja vodeća stranka nije shvatila da su došli na pozicije na kojima se nalaze, ne zato što ih narod voli, vez zato što je u velikoj meri mrzeo one prethodne.

Udruževanje i sa "crnim đavolom", samo radi održanja na vlasti, posledica je činjenice da se vlast pokazala više nego korisnom profesijom, bez obzira na nedostatak kvalifikacija..Nisam pretpostavljao da je neko, mislim pri tom na prvom mestu na Vučića, toliko lažljivac, obmanitelj, folirant, budala!

Već duže vreme smatram i to javno iznosim, da je on neko koga , na zakonom dozvoljene načine, treba oterati u zaborav, jer je opasnost po Srbiju, koja skoro nije bila u vrhu države,

Ovo može da napiše svaki građanin koji je trenutno iz nekog razgloga ljut na Vučića,ali je, za širu publiku, potrebno i izneti dokaze na osnovu kojih se zasnivaju takvi stavovi.

Pa, evo pokušaću da argumentujem činjenicama, zašto smatram da na predstojećim izborima, svaki misleći i samopoštujući građanina, treba da postupi kako je jedino ispravno.

Ako misli sebi i posebno svojoj deci dobro. Vučić se sticajem nekih okolnosti, a ja mislim voljom stranih faktora, stranih Službi, našao na čelu Biroa za koordinaciju rada Službi bezbednosti i uzleteo u neviđenje visine, na krilima navodno uspešnog rada tih Službi.O čijem radu ne zna ništa, niti je u istima ikada radio, dakle bez ikakvog iskustva, na veoma delikatnim poslovima.

O svemu, onom što ga je vinulo u neviđene visine,građani su saznavali iz medija, o kojima  neću sada ni slovo više napisati. Te službe su BIA, VBA i VOA. Postavljenjem izvesnog Rodića na čelo BIA, a kasnije i njegovog naslednika na tom mestu, po ličnom izboru Aleksandra Vučića(!),što ima posebnu težinu,postalo je jasno koju moć u svojim rukama koncenriše Vučić, kao niko pre njega.

Iza sebe, u VBA i VOA, ostavio je brlog.To ne pišem ja, to piše GIS(Glavni inskektor Službi), koji je nedavno smenjen zajedno sa kriminalcem Svetkom Kovačem, ravnoteže radi. Ako je ovo što vam stavljam na uvid, tačno, a lako je proveriti i može se demantovati,  onda bi u normalnoj državi, Vučić već bio u zaboravu.verovatno i u zatvoru.Ali on vrtoglavo ide dalje,potpuno privatizujući  Srbiju, dajući smešna obećanja narodu, glumeći neku potencijalnu žrtvu onih koji žele njegovu likvidaciju...okupljajući oko sebe sve gore od gorih.

Smatram da nema smisla da vam prepričavam, ono što je veoma jasno napisano, da tumačim tekst iz kojeg se jasno vidi šta radi i kako se ponaša njegov kadar, onaj fotograf.a državni sekretar u MO,AN(Aleksandar Nikolić)!

Dakle VOA i VBA, su postale trgovačke radnje za bogaćenje pojedinaca a o bezbednosti zemlje, brinu za velike pare, privatne firme zadužene za poslove fizičko-tehničkog obezbeđenja. I kada je sve ovo ovako, kako, sa kim, uz čiju pomoć je Vučić Aleksandar postigao tako briljantne rezultate u borbi protiv korupcije, ne i organizovanog kriminala. Bez obzira na sve, u zadnje vreme Vučić Aleksandar više brine o Sarajevu, nego, naprimer o Barajevu.Ne znajući, da mu se svakog dana u Barajevu, može desiti ono što se, nažalost, dešava u Sarajevu A narod samo ćuti, više i ne komentariše.Niko da keže "popuštaj"!

Građani, vi koji i imate vlast kakvu ste zaslužili, mućnite malo svojom glavom kada izađete na izbore.A za koga da glasate, ako očekujete takav odgovor od mene, ne znam niti bih želeo da dajem sugestije, jer ni sam ne znam kome ću ukazati svoje poverenje.Samo znam da ću, generalno, glasati za onu opciju, koja će Vučić Aleksandra ako ne eliminisati iz politike, istog spustiti iz neslućenih visina, na zemlju.Tako gde je nerod, oko čijeg se spasenja toliko angažovao, pa još, u zadnje vreme i iz Loznice.

Cilj koji želim da postignem tekstom nije ništa lično, nije upereno protiv bilo koga, već želim samo da prezentiram papire koje sam dobio iz vrha Službi, koje sam isproveravao, i u kojima nema ništa što ne odgovara istini.

Ovaj brlog koji je ostavio Vučić u službama, za koje je bio ili trebalo da bude nekome odgovoran, može se otkloniti sa nekoliko desetina poštenih ljudi,ali ako se za godinu-dva pokaže brlog koji je napravio od Srbije, biće kasno i za nas i za našu decu.Tu ispravki neće biti. Ipak su ovi organi Države nešto sa čim niko ne sme da se igra, nešto što niko ne sme da privatizuje, da njihov rad učini diletantskim...

Ipak postoje granice za svačija postupanja i njih je Vučić, za veoma kratko vreme, opasno prešao.

A sve misleći samo na sebe i sitnosopstveničke interese, uz pogubnu podršku poltrona kojima se okružio-po  sopstvenom izboru.I zato mora da ide, nepovratno, trajno,narod mora da ga skloni na narednim izborima.Nikako ne na ulicama u neredu, rušenjem, paljenjem, ubijanjem!

Prilog:

-Izveštaj GIS-a!.

-Biografija državnog sekretara

Komentari   

+2 # Mirjana 03-03-2014 19:30
Ovo je STRASNO!!!! Prvo, ZASTO LJUDI IZ SVIH SEGMENATA BIA, VBA i VOA CUTE!?! Radi se o najosetljivijim drzavnim instancama, zar niko ovoj jadnoj zemlji ne misli dobro i samo cuva svoju (kratkotrajnu i prividnu) sigurnost??? Izuzimam Vas, gospodine Ristic, kao i ljude koji su Vam, makar, dostavili ovakve dokumente, ako nista drugo. Bojim se da se izborima tesko mogu sa vlasti smeniti ovi VLASNICI SRBIJE ( od kako sam procitala priloge ne mogu ich nazvati nikako drugacije). Ja ne pripadam ni jednoj politickoj stranci, niti znam za koga bih u ovom trenutku glasala. Za OVE sigurno NE!!! Kako dopreti do NARODA, koji se drzi u mraku i potpuno je ispranih mozgova ili lobotomiran!??! To je moje pitanje za Vas, gospodine Ristic. A vremena je malo.... Hvala.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat
+2 # Ristić Mirjani 04-03-2014 22:40
Vi ste potpuno u pravu, ja ne bih želeo da Vam sugerišem za koga da glasate, jer ovo stanje nije nastalo juče, ono traje godinama.Narod je za sve kriv.svako gleda samo sebe, pa se sve svodi na konstataciju da količina vune zavisi od...medju koje spadam i ja.A ovako je u svim segmentima društva.Problem je, čini mi se, što nikoga ne interesuje, ne dopire do duše i glave sve ovo što ovde piše i po novinama i drugim medijima.Nikoga nije sramota.Mislim da je Srbija u dubokoj društvenoj krizi, dakle sve zavisi od mentaliteta ljudi.A ovi sa vlasti sistem nemaju, ono što postoji rasturaju, jer u suprotnom ne bi mogli da rade oo što rade.laka vam noć.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat