UŽICE-VODOSNABDEVANJE-SLIKA SRBIJE

Prethodi:

UŽICE: HITNO rešavajte problem VODE, SRAM VAS BILO!
PPV Aleksandar Vučić - očima, srcem i perom gradjana!
Politička fukara Aleksandar Vučić

Kada sam prvi put iz medija čuo za problem vodosnabdevanja gradjana Užica, odlučio sam da dam svoj skromni doprinos  rešavanju njihovih muka, objavljujući na sajtu ono što su na tu temu pisali profesionalni novinari.

Jedan od komentara koji se pojavio, bavio se time da li sam radikal , jer prenosim, pišući o Diktatoru Vučiću, ono što je objavila SRS, čiji je do nedavno visoki funkcioner bio i sam Diktator.

To je za mene bilo potpuno nebitno, mene, principijelno interesuje da li je napisano tačno, a ne ko piše i kojoj političkoj opciji autor tekstova pripada.To je privatna stvar i intima svakog gradjanina Srbije.

Prema tekstovima koje sam preneo, činilo mi se da Država i posebno Grad Užice, postupaju dosta tromo, inertno i nestrukčno u rešavanju nastalih problema, od životnog značaja za gradjane, koji su nečijim (ne)radom prisiljeni da piju akrepe i da ne stahuju, kako reče jedna nakindjurena doktorka, obzirom da voda može da ima samo ograničeno negativno dejstvo i to na pojedince i to eventualno samo na mozak i slezinu.

Onda se, normalno održava sastanak sa Diktatorom i donosi spasonosno rešenje-pravi se novi vodovod, gradjani protestuju, Država zabranjuje okupljanja i ludilo dobija na intenzitetu.

U vreme svih zbivanja, odbornici su gubili vreme raspravom o tome da li da se na Trg u Užicu vrati spomenik Maršalu Titu, a voda se dostavlja cisternama i opet ne bez problema.

Pojedinci, sa n novinarima kakvi jesu,drndaju svašta, a meni se nameću stihovi :"Hljeba, hljeba, Gospodare, ne videsmo davno hljeba"!

Danas su opet bili u Užicu neki metuzalemi, medju njima i slatko podšišana Ministarka, onako dežemekasta a mala, sa glupavim izjavama, bez trunke obraza, kao i do sada u ovakvim situacijama.Ko pominje ostavku?

kako se bliže izbori, stavljam gradjanima na uvid moje obraćanje Institutu za zdravlje "Batut" i odgovor koji sam danas, baš posle slušanja Ministarke, dobio od poštara.

A da se ja pitam, mnogi bi od Užica do Beograda u zatvorima diljem Srbije već glumili  Pogorelića, svirajući na klaviru.

da se ja pitam, umesto ovih nesposobnih balvana, a stranačkih kadrova, bila bi angažovana dva zastavnika ABHO specijalnosti i roda inženjerije, koji bi sve ove probleme otklonili, bez kamera i keženja pred njima.

A evo šta piše u dopisu instituta "BATUT", pročitajte da ja ne dajem objašnjenje jer za to nemam nikakve kvalifikacije, a iz hemije, znam ali ne razumem, samo to kako se piše -crta Benzolov prsten!

Zašto ovakav naslov teksta?

Zato što smatram da u Srbiji, u stvarnosti, sve funkcioniše kao što je država funkvcionisala u ovom gradu-nestručno, traljavo,bezobrazno!

Ne onako kako nam sa TV ekrana kazuju mafijaši iz vrha vlasti.Uostalom, vi, gradjani Užica, bolje znate od mene,kako se sve odigravalo i šta je od ovog što piše u Izveštaju, tačno ili ne.


Prilog:

-Izveštaj Instituta "BATUT"

Komentari   

+2 # Mirjana 15-01-2014 22:35
Postovani gospodine Ristic
Tek pre nesto vise od mesec dana sam saznala za vas sajt i divim se Vasoj upornosti ( vec sam dosta toga procitala) i istrajnosti! Par totalno nekonstruktivni h komentara na sajtu ( uglavnom prepucavanje ibez ideja) dokazuju ono cega se ja bojim - narod nije na visini zadatka koji pred njim stoji. Bojim se da se trosite uzalud. Svako stiti svoju prividnu ( i kratkotrajnu) sigurnost i ne zeli se eksponirati. Ne shvataju da ukoliko vecini u drustvu nije dobro, drustvo ne moze opstati.
Kako stoji sa Udruzenjem Gradjana? Hocemo li se pokrenuti u tom pravcu? Vreme ( i zivot) nam prolaze...
Hvala!
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat