Tomislav Kilibarda-javni tužilac VJT u Beogradu

Prethodi:
Gospodine Veljoviću, vatra se ne gasi benzinom!
Uzdanice Ivice Dačića ili svi naši generali, ponosi i dike
"Kofer" se otvara
Profesor dr Dragoljub Mićunović - dokumenta fonda, deo drugi
Državni udar u Srbiji ?

Danima mediji pišu o kriminalu u vrhu policije, o Veljoviću, Miloviću, Dikiću, o kriminalizovanom okruženju Ministra policije, o policijskim generalima za koje niko ne zna kako su i za koje zasluge dobili i po kom osnovu činove generala.

Takva delatnost medija je za svaku pohvalu, osim u slučajevima kada se, a tako je uglavnom, materijali ne dobijaju od odredjenih političkih moćnika, koji ih stavljaju u promet onda kada su interesi politike u pitanju. I njihovi lični!

A ne kada su u pitanju interesi Države.

Ja pokušavam, ali bez nekog naročitog uspeha, gotovo dve godine postojanja ovog sajta, da ukažem na iste  takve stvari, ali ne kao izdvojene slučajeve, već kao ilustraciju kako funkcioniše sistem koji sam argumentovano nazvao političko-pravosudnom mafijom.

A sve u okviru institucija Države Srbije.

To je ona organizacija za koju mi Ministarstvo pravde odgovara da nema saznanja da ona postoji. I pored velikog broja predočenih materijalnih dokaza.

Ja znam da ni Milović, ni general Veljović, ni Slobodan Djurović, ne bi mogli tako da rade i te stvari, da ne uživaju podršku odredjenih moćnika u Srbiji.

Pored ostalih i gore imenovanog Javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Tomislava Kilibarde. Zbog njegovih (ne)postupanja!

To je rukovodilac u Tužilaštvu, a takvih je mnogo, ( uz retke izuzetke), koji bi trebalo, po mom ličnom mišljenju, odmah da bude razrešen dužnosti i procesuiran zbog toga što neće, ne zna ili ne sme da radi svoj posao, što je u krajnjem slučaju nebitno.

Bitno je da se u predmetima u Tužilatvu za čiji je rad on odgovoran, ne postupa godinama. A plata se redovno prima i to kakva, a Milovići, Veljovići, Biorci i Djurovići se umnožavaju, prostom deobom, kao amebe.

Otkriješ uveče jednog policajca, tužioca, sudiju, političara, koji je korumpiran, u svitanje imaš dva! Kako- nauka još nije objasnila.

U praksi i životu Srbije- postavi ameba amebu na rukovodeće mesto u Tužilaštvu ili Policiji, naravno važi i za Sudove i sve druge institucije u Srbiji, daj mu kola i enormnu platu i odmah imaš poslušnika-amebu.

A funkcija mu doživotna! Savršeno.

I sve se u njegovom postupanju, Tomislava Kilibarde, svodi pod nebulozni izraz "pretkrivična faza prikupljanja potrebnih obaveštenja"!

Pitam se često, ko i da li iko kontroliše kako taj čovek radi, sa svojih ikebanama, ko daje ocenu o njegovom radu, da li neko vodi evidenciju o tome kada nastaje, a kada se završava neki predmet.

I baš inspirisan stidljivim člankom u nekim novinama o Veljoviću, u kojem se usputno pominje i neko prisluškivanje, stavljam na uvid javnosti dokumenta kojima nadam se, činim verovatnim ovo što je gore napisano.

Dakle, Tomislavu Kilibardi je potrebno 4 godine da proveri da li je nebo gore a zemlja dole; da sunce uglavnom izlazi na istoku, a zalazi na zapadu, ako ne zastane na severu...

A, u vezi vrhunskog kriminala Veljovića, Milovića i kompanije, zbog kojeg bi se normalna država digla na noge, kao nedavno Amerika.

A, povezana mafija postupa tako što se pripadnik iste, gospodin Biorac odmah zapošljava u RATEL-u, pa u Narodnoj Banci Srbije, odakle će verovatno uskoro za savetnika Vučiću.

Jer on, Vučić Aleksandar sa ovakvima i vodi uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala, pride sa Miljkom Radisavljevićem i njegovima!

A to su isti oni po kojima je pljuvao u periodu osvajanja vlasti. Koje je pustio , kako voli da kaže,da rade svoj posao.

I zato su uspešni, zato sada njegovim silaskom sa Neba, u Srbiji "ptice pevaju, a ruže cvetaju"!On ih je pustio...?!

Da li to znači da je mogao i da može, da ne pusti nekoga iz redova tužilaca i sudija, policije, mislim na one poštene izuzetke, koji nisu takvog profila kakvog  je Tomislav Kilibarda, da rade svoj posao?

O kojem su novine već pisale, slično ovom mom tekstu, u negativnom kontekstu.

To je samo jedno logičko razmišljanje jer jedan pravac ima dva smera!

On bi trebalo da zna, Vučić Aleksandar, to zna čak i Tomislav Nikolić, da je jedan pravac linija povučena od Baćevca prema Beogradu.

A taj pravac, ima dva smera; prvi od Baćevca ka Beogradu a drugi od Beograda ka Baćevcu.

Moram da naglasim-slučajnim navodjenjem Baćevca, ilustracije radi, nisam hteo da kažem da svi putevi vode u i iz Baćevca.

Zato je on, Milorad Veljović, a kadar Vučić Aleksandra, u prilici, zbog ovog što vam dajem na uvid, da caruje Srbijom.

Jer ni ovaj ni svi drugi tužioci, pa Nikolić, pa Dačić ne znaju šta ima Veljović, pa Milović, pa Dušan Mihailović, pa Slobodan Djurović, za njih u svojim depoima.Medju snimljenim materijalima.

Kao i Miki Rakić kojim se Aleksandar Vučić i dalje oduševljava?!

I koje su im tople ili neke druge biznis-razgovore presreli! Zavisno od tužioca do tužioca, od sudije do sudije, od političara do političara!

To je otužna stvarnost Srbije, a ne ovo što nam pričaju Tomislav Nikolić, pa AleksandraVučić, pa Ivica Dačić, pa Dr Rasim Ljajić, pa Jelko Kacin, pa Eštonova....

I želim da naglasim da ništa od ovog što je napisano, nije lično. To su kadrovi koje sam i ja svojim glasom na izborima doveo na vlast.

Misleći tada u velikoj zabludi da su "oni" pre njih, nešto najgore što je moglo zadesiti Srbiju. A nisu,"ovi" su nadmašili sve!

I zato imam pravo da ih raskrinkavam do besvesti-njihove i moje!

I zato na izbore ne izlazim na glasanje, dok ovakvi plivaju po površini!

Osim ako procenim da moj glas protiv, može da ih zbaci sa grbače gradjana.Tada izlazim obavezno!

REZIME:

Pripadnici Unutrašnje konrole MUP-a Srbije, pošteni, podneli su, verovatno svesni rizika, krivičnu prijavu 2009.g ondašnjem Okružnom javnom tužilaštvu u Beogradu, gde je prijava dobila poslovni broj KTR-2727/09, protiv Milovića, Veljovića, Biorca i ostalih-kako stoji u istoj. Godine 2009-te!

Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Tomislav Kilibarda, dana 20.03.2013.godine, posle četiri godine,(!) dopisom mi odgovara, da je predmet u fazi pretkrivičnog  prikupljanja potrebnih obaveštenja...i ostalo, kako piše.

A šta bi tek bilo da im/mu Vučić nije dao slobodu da postupaju!?

Danas je Narodna Skupština raspravljala o predlozima Zakona kojima se reguliše delatnost privatnih detektiva.Orhan Dragaš je od MUP-a Srbije već dobio licencu za rad kao privatni detektiv.Onaj medjunarodni kriminalac.

Danas su učešće u diskusiji uzeli i Ivica Dačić i Momig Stojanović, dva lica koja bi se morala, zbog ličnih upliva u kriminalnu delatnost,  zadnja javljati da pričaju o poštenju.Očekivao sam da će general u penziji Momir Stojanović bar pomenuti u pozitivnom smislu svoga druga Orhana Dragaša, koji je zahvaljujući aranžmanima sa njim, generalom, zaradio od VBA bogatstvo, postupkom nabavke specijalne opreme za tajno slušanje, koja nikada BVA nije ni dobila.

A, Dragaš Orhan dobio pare, pola miliona evra.Da znaju gradjani.

Ivica Dačić, kao što redovno radi u zadnje vreme, pričao je svašta uz stalne napore, bez uspeha, da glumi simpatičnog šarmera, svojim odvratnim i neprimerenim keženjem.

Ja mislim da je i ovaj tekst jedan od razloga, svojim sadržajem ne mojim ocenama, što Ivica Dačić a ne policajci koji čuvaju splavove, nikada nije smeo da bude Ministar policije, kao ni Premijer.

Siže cele diskusije se sveo na osudu običnih, sistemski najniže rangiranih pollicajaca, dok vrhunski lopovi i kriminalci, dileri droge, sede na najodgovornijim mestima u sistemu vlasti.U istoj toj Skupštini.Sa časnim izuzecima!

A u ovoj krivičnoj prijavi koju stavljam na uvid gradjanima, pominje se sam vrh policije, u negativnom smislu.Pored ostalih i bliski saradnici Ministra policije, sada u bekstvu.Zbog veza sa nekim Darkom Šarićem.Da li iko onda u Srbiji očekuje epilog istrage o kontakata Ivice Dačića sa nekim Bananama,Kruškama i Gloginjem,
Sve nejasnoće iz zasedanja Skupštine, otklonila mi je Jadranka Joksimović, koja formacijski vedri i oblači Službama bezbednosti Srbije, koje postoje, uz časne izuzetke, samo na papiru.

Ali , danas zaseda Biro za koordinaciju rada Službi bezbednosti,kojem predsedava Vučić Aleksandar, koji je obećao obračun sa nasilnicima, pa svi gradjani Srbije mogu da odahnu, biće donete istorijski značajne mere i zaključci. Novi zakoni, nove službe, mada i ove što postoje ne rade svoje poslove.

Podsećam, taj isti Kilibarda Tomislav, Javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, po krivičnoj prijavi protiv Dr Dragoljuba Mićunovića, zbog onih para koje je ukrao preko svoga Humanitarnog Fonda (predmet se nalazi na sajtu)postupa devet godina-jer je predmet u fazi pretkrivičnog prikupljanja potrebnih obaveštenja- a sve sam dostavio postupajućoj tužiteljki-ikebani!Zove se Jelena Katić koja postupa u predmetu ovog tužilaštva poslovnog broja KTR 4030/04, gde je glavni akter prevejani kriminalac Dr Dragoljub Mićunović, o čemu je davno sa materijalima napisano na ovom sajtu, a u vezi njegovo, privatnog Fonda za obnovu Narodne skupštine. Njoj je potrebno desetak godina da prikupi potrebne informacije,a ima platu, a ima statrus, a zaštićena je zakonima kao divljač u lovostaju.

Taj isti tužilac Tomislav Kilibarda, bio je rukovodilac tužiocu Rašiću, koji je radio na predmetu ubistva košarkaša Jovana Manovića, iz Splita, koji je ubijen u kafiću "ZODIAK" u Beogradu.

Kada sam otišao kod njega, tužioca Rašića po njegovom zahtevu, usmeno mi prenetom preko oca ubijenog i sa ocem ubijenog, da dam materijalne dokaze o Vasić Vladi i kompaniji koji je platio ubice, Rašić me je isterao iz kancelarije, preteći sudskom stražom i sa ludačkom grimasom na licu.

Istine radi, Rašić je tada možda i imao opravdanje za takvo ponašanje prema meni, jer je u to vreme imao velike bračne probleme, ali se to nije smelo odraziti na njegovo (ne)postupanje u ovom predmetu!Mogao je da ode na odmor ili još primerenije, na bolovanje!

Tomislav Kilibarda ni u ovom predmetu nije učinio ono što je bio dužan da čini! Ostali su obojica u Tužilaštvu, sa onom tužiteljkom, a ikebanom, Jelenom Katić-neka ime ostane zabeleženo.Ja sam želeo da joj pomognem u evidentnoj letargiji, u nesnalaženju na tako visokoj funkciji, javio sam se, pismeno da me primi pa da joj te materijale predočim i objasnim na način koji neće ostavljati prostor za dileme.

Ona je opet postupila nezakonito, tražeči da dokumenta ostavim na pisarnici, znači da bacim na ulicu a to nije moj nivo.

A, tužilac je dužan da informacije, prijavljivanje krivičnog dela primi i telefonom, sačini zabelešku o razgovoru i uzme na dalje postupanje.Ako Jelena misli da može kako joj se hoće, šta radi Tomislav, on je dužan da se stara da ovakve stvari ne može da radi niko za koje je (ne) postupanje on, Tomislav, dobro plaćen da vodi računa.

A što bi se on sa nekim zamerao, kada ni o njegovom radu ne postoji u celom svetu priznata institucija povratne kontrole.Ko u Srbiji koga kontroloiše, Niko nikoga i zato nam ovako i ide,Sve gore i gore,Baš u vreme kada besednik, a ne samo svojom voljom Ministar pravde, Nikola Selaković priča svašta u Skupštini, o novim uspesima u reformi srpskog pravosudja i ocenama koje neki idioti pišu iz Venecije. Kao da su Italijani birali na izborima i njega i Vučića i sve druge terminatore, koji vode Srbiju kako vode. Tako je i onaj nesretnik Boris Tadić ubedjivao Srbiju u briljantnost reforme pravosudja nesebičnim angažovanjem paunice imena Snežana Malović, pa onog kriminalca Slobodana Homena, pa Boška Ristić,a oni šetaju Srbijom nikad uzdignutije glave.NIko ni od ovih poslanika za koje sam više puta pisao da ne znam čiji su,ne pomenu nijedan slučaj sudije-kriminalca,pa što onih 1000 nije primljeno u prvom izboru, nego su amnestirani, onako džumle-svi.Pa sada gradjani, plaćajte milione evra u sporovima koji će trajati veoma kratko, štetu onim sudijama koji su bili plaćani i kada nisu radili a biće posebno za sve nagradjeni.
A gradjani neka trpe što trpe, jer ćutanjem neće postići ništa,nisu bolje ni zaslužili.

Podsećam, podnosioci prijave više ne rade u Službi unutrašnje kontrole, uglavnom se leče od svih bolesti koje su ih zadesile!Uz druge probleme.

Podsećam da su Veljović, Milović i ostali  napredovali u Službi, dok je Biorac prvo našao(dato mu na poklon) "skromno" mesto kod Jorgovanke Tabaković u Narodnoj Banci Srbije. Pre toga, našao je zasluženo, nešto "skromnije" utočište u "RATEL"-u, tek da ne ostane na ulici, pored toliko zasluga u Službi. Bilo bi sramota.

Produktivnost sigurno postoji i u Tužilaštvima i ona se meri brojem predmeta koji su uspešno, po zakonitosti, rešeni u odredjenom vremenu.
Ona se ne meri protekom godina, u prikupljanju potrebnih informacija, pa da tužilac bude uspešniji ukoliko više godina utroši na prikupljanje već imajućih informacija.Ukoliko kilavije i kriminalnije postupa u predmetima!

Samo treba neko da kontroliše njihov rad, pa makar to bili Oliver Antić ili Nikola Selaković,ali...

Oni mogu tako da postupaju, jer njima je Vučić Aleksandar dao slobodu u postupanju!

Koju, logično je razmišljanje, može i da oduzme! Jer on može sve-Aleksandar Vučić!

Dok ga ne obuzdamo, na Zakonom dozvoljen način, a krajnje je vreme!

Jer Srbija neće na bolje, ako u njoj ovakve stvari sve više dobijaju na vrednosti, bez obzira što Ministar Selaković priča svašta  po celom svetu! I bez obzira što je nedavno izvršena veoma uspešna rekonstrukcija Vlade.Kojoj se svi normalni podsmevaju-i Vladi i rekonstrukciji.

NAPOMENA:

Pisanje ove teme se slučajno vremenski podudara sa aferama o prisluškivanju od strane SAD  potresaju Evropu.

Pravo je svake Države da se bavi obaveštajnim radom, kao što je to radila Amerika tajnim slušanjem  razgovora svojih prijatelja, širom sveta, kao što je pravo i umešnost svake Države, da se adekvatnim merama i sredstvima,suprodstavlja takvim delatnostima obaveštajnih službi.

To je utakmica kao i svaka druga pa ko pobedi, a najčešće se pobednik nikada i ne sazna.

U narednim temama ću pokušati da čitaocima sajta učinim pristupačnijim informacije, sa dokumentima, koja se sredstva koriste za zaštitu od slušanja komunikacija u Srbiji, šta smo kao velika država SFRJ sve mogli u oblasti elektronskog izvidjanja i ometanja, kojim formacijskim sastavima, ko je sada snabdevač Srbije i njenih nadležnih Službi, sredstvima za slušanje fiksnih i mobilnih telefonskih razgovora, ko ih i po kom osnovu licencira za rad i slično...Ko i koliko na tome zaradjuje, da li i kako te poslove uspeva da odradi doajen u toj oblasti u Srbiji, Orhan Dragaš, medjunarodni kriminalac, pa Svetko Kovač, pa BIA, pa...

Pre stavljanja teme na sajt, piato sam jednog advokata, nekada visoko pozicioniranog u srpskom pravosudju, kako se ovakve stvari gore opisane dešavaju.Rekao mi je da je Tomislav Kilibarda dobar čovek, te da bi objavljivanje napisanog moglo da  nanese štetu njegovom ugledu.Odgovorio sam da me je baš briga za njegov ugled, te da, mene što se tiče, on može biti i loš čovek,samo neka dobro obavlja svoj poso za koji je tako dobro plaćen.

Najviše što sam mogao da učinim za podnosioce krivične prijave, neke hrabre ljude i poštene policajce,jeste da sve ovo stavim na uvid javnosti, bez obzira na eventualne posledice, sa molbom  čitaocima da pročitaju deo na kraju materijala o kretanju predmeta od dana podnošenja.

Zar Vas nije sramota da i dalje radite ovaj posao, ovako kako radite, tužioče Višeg javnog tužilaštva,Tomislave Kilibardo.?

Na kraju, mogu da iznesem samo jednu tvrdnju, za koju sam siguran da će imati epilog, kako ću napisati:niko od nadležnih organa U Srbiji neće učiniti ništa, od , da se pojave o kojima pišem u ovom tekstu, sa prilozima, više ne dešavaju.Sam sebe onda pitam;čemu gubljenje vremena na pisanju ovakvih tekstova, pre toga prikupljanju materijala, pa analitičkoj obradi istih, pa proverama...ako oni nemaju nikakvu upotrebnu vrednost.Ostao sam sam od sebe bez odgovora.

Prilozi;

-Krivična prijava KTR-2727/09;

-Zahtev VJT za uvid u predmet  KTR-2727/09, od 20.02.2013.g;

-odgovor VJT  od na zahtev

Odgovor ZJT Katić Jelene - u postupku prema Dragoljubu Mićunoviću

Komentari   

0 # Vivien 13-04-2017 12:14
You really make it seem so easy with your presentation but I to find this topic to
be really something which I think I might never understand.
It kind of feels too complex and very huge for me. I am
looking ahead in your subsequent submit, I will attempt to
get the hold of it!

My homepage :: webcam: http://babescamshows.com/
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat