Predsednik, Predsedniku - od srca!

Tomislav Nikolić, Veranu Matiću

Čovek, koji se bogati na tragediji drugih ljudi, ne sme da bude za to odlikovan. Bez obzira da li je ili nije savetnik za medije Aleksandru Vučiću. Onom koji ga je postavio, a bez ikakvog zakonskog osnova na čelo nekakve Komisije koja će istraživati nerazjašnjena ubistva novinara. Naglašeno je, u saopštenjima, bez materijalne naknade!

Republika Srbija ima dva Predsednika, skoro podjednako poznata domaćoj i svetskoj javnosti.

Tomislava Nikolića, Predsednika Repubike Srbije (na slici) i Verana Matića, Predsednika  Upravnog „Fonda B92“ (na slici).

 Prvi je za državu Srbiju  sve više marginalna ličnost, ne samo zbog protokolarnosti funkcija, već zbog svega onog negativnog  što je do sada za nju, sa saradnicima učinio, a drugi je mnogo značajniji, jer je svojim učinkom  u oblasti „humanitarnog rada“, posebno (posebno, ali ne i samo) delovanjem „Fonda B92“, sa izvesnom Marijom Čečen, značajniji u oblasti organizovanog kriminala (ne korupcije), od Darka Šarića, sve sa saradnicima, uključujući i Ivicu Dačića, Premijera i Ministra policije! Na strani Darka Šarića!

Možete proveriti kod Milorada Veljovića, Rodoljuba Milovića i ostalih zvezda srpske policije, ili/i izabranika Aleksandra Vučića!

Njegovim delovanjem, Verana Matića, uz pomoć Države i izvesne Marije Čečen, neko je oprao stotine miliona evra, sve pod plaštom humanitarnosti!

A, po meni, sve mu se iz očiju, iz pogleda vidi! I ništa nije lično! Ja redovno pratim Dnevnike B92, imaju izvanredne novinare, dokumentarne emisije, ranije mnogo više, jer su sada brojni izvanredni novinari napustili ovu Televiziju. Ne znam iz kog razloga!

Pomno sam pratio serijal „INSAJDER“, kao do perfekcije osmišljen način, kako da se utiče na politička zbivanja u Srbiji, kako da se privole na donacije pojedinci koji su do grla ogrezli u kriminalu, kao i Veran Matić! Sve sa Vesnom Stanojević iz neke „Sigurne kuće“.

Predsednik Države ima pravo da ne zna mnogo toga i to je više, ovakvim postupanjem Predsednika, nego evidentno! Zato ima nešto što se Protokolom zove i o tome neko iz njegovog okruženja, mora da vodi računa. Okruženje bira sam Predsednik. Znači, za sve njegove propuste, tog okruženja, kriv je Predsednik.

Predsednika mora neko da nauči kako se u stavu mirno sluša državna himna, šta znači taj stav mirno, kako se rukuje, kako se ne sme drugi državnik tapšati po ramenu, ko se, kada i kako ljubi, kako nije sramota govoriti na srpskom jeziku, posebno kada se drugi, a svetski jezici, poznaju samo u „YES“ i „NO“ meri.

Danas su sva glasila objavila vest da je Predsednik Tomisla Nikolić, odlikovao Predsednika „Fonda B92“, nekim visokim odlikovanjem. I to je njegovo pravo!

Ali, Predsednik je imao obavezu da zna, da takvim gestom može da derogira sve i svakog, jer je Veran Matić, ono što sam napisao. Sa izvesnom Marijom Čečen.

Dakle, on je odlikovan jer se do perfekcije bavi organizovanim kriminalom, kojem niko od zvaničnih organa Srbije ne sme da se suprotstavi!?

Ali, Veran Matić je pre nekoliko dana, potpisao novi Ugovor u Ministarstvu spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, u ime B92, sa predstavnikom MUP-a, na izradi projekta „Bezbedni internet“. Čekam dobijanje istog, nešto mi ovo Ministarstvo odugovlači, cenim da će se od tih para plaćati rad Komisije, na čijem je čelu Veran Matić. Sa Ljiljanom Smajlović.

Pa, bio je Vučiću u kućnim posetama i Vladimir Beba-Popović, pa šta?

Bio mu je i ostao kućni prijatelj i Branko Radujko, pa šta?

On, Veran Matić, nema i ne može imati status ovlašćenog lica (OSL). Niko pa ni Aleksandar Vučić, nema pravo da time derogira, ponižava, omalovažava postojanje svih nadležnih državnih organa, koji i postoje da bi se rešavala i ta i sva druga ubistva.

Ili na to pristaje plašeći se novih serijala „INSAJDERA“?

O tome je sve bolje, jasnije od mene rekla osoba koja je više od svih, verovatno, zainteresovana da se sazna istina, gospođa, Branka Prpa, supruga pokojnog Slavka Ćuruvije .

Danas sam gledao direktan prenos Svečanosti u Narodnoj Skupštini.

U Sali koja je bila gotovo poluprazna.

To je onaj prostor koji Veran Matić koristi bez ikakvih naknada, za svoje lične promocije i promocije onih sa kojima obavlja  svoju organizovanu kriminalnu delatnost.

Smatram sramotnim da istom svečanošću rukovodi dr Oliver Antić, pored toliko poštenih, časnih, dobronamernih i cenjenih ljudi sa Univerziteta u Beogradu i uopšte.

Bez obzira na činjenicu da je on danas, u ime Predsednika Republike, bio i predstavnik Države na svečanosti u Orašcu, sramotno - u ime Predsednika  Republike.

Onako roljav, sa uvrnutom kragnom... On za kojeg niko da demantuje da nije umešan u aferu „INDEX“.

On, koji nije našao za potrebno da nauči da odlikovani pilot, Tomislav Bećagović, nije pukovnik, nego potpukovnik. A u Vojsci je to bitno, nije Vojska Ministarstvo pravde, pa da Ministar može biti ko hoće, ako je po izboru prof dr Olivera Antića, Savetnika Predsednika.

Nije Vojska neki skupštinski odbor, pa makar na njegovom čelu bio i Vladimir Cvijan.

On, koji nije našao za potrebno da proveri istinitost svega onoga što je rekao u vezi „Fonda B92“, već je pročitao ono što je verovatno napisao sam Veran Matić!

On koji je, koliko juče, u Narodnoj Skupštini, sve onako sramno organizovao oko bezobrazne smene Nate Mesarović, eklatantnim kršenjem zakona! Bez obzira ko je  smenjen!

On koji je zaboravio, da je taj isti Predsednik Srbije, povodom istog, državnog  Praznika, odlikovao ordenjima Srbije i Premijera Španije Marijana Rahoja, pa Predsednika Grče Karlosa Papuljasa, Predsednika Rumunije Trajana Baseskua... Oni su državnici!

Pa, dugogodišnjeg kopredsednika u Kongresu SAD, zastupnika srpskih interesa, Dena Bartona!

Pa, umetnicu Mariju Crnobori!

A Veran Matić jeste opasno otuđeni centar moći. Ne zaboravite, on je dobio i visoko odlikovanje Francuske, koja je, za mene neobjašnjivo, istim odlikovala i prof dr Dragoljuba Mićunovića!?

Možda se nekome učini da su ovi detalji trivijalni, da su maliciozni, da nisu od značaja.

Ja mislim drugačije, jer znam da strategija počiva na operatici, da operatike nema bez postojanje taktike. To je u celom svetu, u društenim i vojnim naukama.
U životu! Bez odeljenja i vodova, nema četa i bataljona. Bez njih nema brigada i divizija, dakle ni oružanih snaga. A bez njih, nema Države. Makar u pitanju bila i Srbija personifikovana, nažalost, u navedenim ličnostima.

Samo, to ne zna Savetnik Predsednika za nacionalnu bezbednost general policije Simić Miladin. Za šta nije on kriv, već onaj ko ga je izabrao na tu funkciju. I pored svega!

Ja se ne bih još uvek izjašnjavao o Veranu Matiću, da nisam došao do dokumenata iz kojih se vidi da sprema najveću pljačku do sada, u celom svom kriminalnom opusu, koji traje od početka njegovog „humanitarnog rada“, još od 2004.godine. Od vremena postojanja Fonda, koji je opstao i postao institucija.

Samo više nema na funkciji Katarine Živković, nije više u Ministarstvu kulture!

Ja sam, dobronamerno, pisao dosta opširno o „Fondu B92“ još pre više meseci i koliko znam niko u Državi nije preduzeo ništa.

Samo me je nedavno nazvao neki muškarac, telefonom, pitao da li sam ja taj i taj, osuo paljbu što pišem o „Fondu“ i njegovoj supruzi Mariji Čečen, da ih zbog toga juraju neki mangupi, da mu je ugrožena bezbednost, da se njegova supruga bavi dobrovoljno i najpoštenije humanitarnim radom, pod veoma teškim uslovima. Rekao je da ja ne znam šta pišem, da je on novinar po profesiji, radi u nekom CINS-u, te da bi mi zagorčao život samo da ima para za advokata da me tuži. Rekao mi je i da sam ja umislio da mi sajt nešto vredi... Kada sam ga najzad zamolio da se javi na kućni telefon 011/23-40-211 te da normalno porazgovaramo, jer je moj mobilni u kategoriji prototipova, prekinuo je vezu. Rekao sam da nije problem da me tuži, neka to učini, jer ću mu ja platiti sudske troškove, koje na kraju snosi ona strana koja izgubi spor!

Onda sam ga nazvao ja, opet je bio veoma kulturan i manje agresivan i kada sam ga uz obostrano uvažavanje zapitao da li on zna da je njegova supruga uradila tu i tu donaciju tako i tako, ostao je bez reči, bez odgovora. Ponudio sam mu svu dokumentaciju o kriminalu „Fonda B92“, ali se više nikada nije javio. Ponudio sam izvinjenje na sajtu ako sam napisao bilo šta što je smatrao uvredom, ali je i ta ponuda ostala bez komentara.

Evo, sada javno pozivam gospodina i molim da za čitaoce sajta sve ovo potvrdi ili demantuje, na prostoru koji mu neću ograničavati.

Sa željom da dokažem da nisam ništa izmišljao, sa željom da se čuje i druga strana, sada neću prilagati dokumentaciju o kriminalu u „Fondu B92“ i Veranu Matiću, dobitniku odlikovanja!

Učiniću to veoma brzo! Nakon javljanja ovog gospodina!

A, Predsedniku Tomislavu Nikoliću, posvećujem jednu latinsku izreku sa prevodom na srpski jezik i molbom da počne da je i primenjuje u svakodnevnom životu:
Adulatores sunt patriae et virtutis inimici“ ili „Laskavci su neprijatelji otadžbine i vrline“!

A oko Vas se, Predsedniče, laskavci, gotovo kloniraju!

Lično smatram da na posvetu imam pravo, jer sam jedan od onih koji je svojim glasom omogućio da dođe na vlast. Bivši gotovo ubeđen da nikada neće ovako vladati kako vlada!

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži