Lični stav

Obeležava se 15-stogodišnjica agresije NATO na SRJ!

Moj drug, general Petar Trkulja, poslao mi je, u ime organizatora,  mail koja se odnosi na planirano obeležavanje  ovog tragičnog dodjaja, koji su mnogi i zaboravili i oprostili.Ja nisam i želim da podsećanjem kroz ovo saopštenje, dam svoj najskromniji doprinos tom jadnom i sramnom jubileju.Uz trajnu želju da svima koju su nas uništavali besomučno, život vrati svo ono zlo koje su naneli nama, našoj zemlji i našim pokolenjima.

 


Prilog:
-Obaveštenje o organizovanju skupa.

Barajevo voli Sarajevo - vojnik Vučina Marinko!

"Izadji narode, da vidiš kako narodna vojska bije narodnu miliciju"

Naslov teksta je prenosnog smisla jer ja nemam  ovlašćenje od bilo koga da u ime Barajeva izražavam osećanja gradjana  ove prigradske Opštine, prema ovom gradu ili nekom drugom.Ja samo želim da skrenem pažnju čitalaca sajta, na tekst koji sledi i očekujem da tako i budem shvaćen.

A životi nas u Barajevu, sa gradjanima koji žive u Sarajevu, su veoma slični,ili gotovo identični.

Sredinom  sedamdesetih  godina, 549.čv čiji sam bio komandir, imala je i vojnika iz Sarajeva, koji se zvao Vučina Marinko, koji mi je ostao u veoma lepom sećanju i ja bih lično voleo da on pročita ovaj tekst.I da se oglasi.

Na odsluženje vojnok roka je došao iz zatvora, gde je izdržavao višegodišnju kaznu , jer je bio malo slobodnijeg ponašanja.Tadašnji četni evidentičar, vojnik Kujović Miodrag iz Beograda, doneo mi je jednog dana njegov personalni karton u kojem je sve detaljno od nadležnih organa bilo zapisano.Mislim da  je u trenutku dolaska na odsluženje vojnog roka imao obavezu da odleži još koju godinu.U Zenici!

Opširnije: Barajevo voli Sarajevo - vojnik Vučina Marinko!

Idi Vučiću trajno - razlog drugi!

 Temu sam pisao pre izbora, što objašnjava neke moje iznete,a pogrešne procene.Gradjani su glasali i to se mora poštovati, mada mislim da su u pravu oni komentari u medijima da je jednoumlje opasno, posebno kada se radi o bolestima za koje postoje ozbiljne dijagnoze.Nije ranije objavljena jer sam, iako minoran sajt, želeo da poštujem izbornu tišinu.

U nedopustivom lancu prevara i laži, kojima si obmanuo gradjane Srbije i zbog čega ćeš snositi nesagledive posledice u daljoj političkoj "karijeri", pojavio si se ovih dana u javnosti, sa fanovima koji te podržavaju, čuvajući sebe,(Dolovac, Radisavljević, Milović, Veran Matić, Veljović) slaovodobitnički pričajući da je rešen, naravno zahvaljujući prvo Tebi, slučaj Slavka Ćuruvije.

A nije Vučiću!

Imaš vlast koju maksimalno zloupotrebljavaš, kroz diktatorski sistem vlasti, kršeći zakone Srbije, kakvi god da jesu, možeš da hapsiš koga hoćeš,a to i radiš i u zatvor si strpao ljude koji su samo pošteno, profeaionalno i stručno radili svoj posao za koji su plaćeni od strane ondašnje države. Već ste odredili ko je naredio, ko je pucao, ko je...a ništa nije tačno.

Oni nisu egzekutori u tom predmetu, sve dok istraga ne dokaže da jesu.A istraga, za koju si rekao da je okončana,nije ni završena!Preciznije, nije ni započeta!Lažeš opet, besomučno.patološki!

Opširnije: Idi Vučiću trajno - razlog drugi!

Radio Slobodna Evropa javlja - o privatizacijama!

Sinoć sam dobio ovaj link kojima  me  redovno obasipa jedan od čitalaca sajta.Saopštavanje izbornih rezultata je bilo u toku, ja se njemu, a on meni žalio na kratko pamćenje naroda, zvanog na svake 4 godine, izborno telo. A izmedju izbora, gladna, nezaposlena raja,bedna,čija deca ne mogu da se zaposle,ako ne pripadaju strankama.Ista ona raja koja se žali na korumpiranu policiju, na zdravstvo, pravosudje, na nemanje uslova za život,na račune za struju i gas, na nemanje para za lečenje,a snadje se za preživljavanje.Dok deca ne počnu, u očaju da se drogiraju.Slavljenici su najavljivali nastavak bespoštedne borbe protiv korupcije, nezapaženo su prošli komentari nekih analitičara da Srbija ulazi u opasan period bolesnog jednoumlja, da je potrebno da se spreči toliki uticaj stranih faktora na izborne rezultate, da je potrebno da odredjeni organi Države ispitaju odakle nekim strankama ogromni iznosi za izbornu kampanju.

Opširnije: Radio Slobodna Evropa javlja - o privatizacijama!

Mrak u Srbiji

Nobelovac Ivo Andrić je nekada napisao:

"Dugotrajno robovanje i rdjava uprava,
mogu toliko  zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda,
da zdrav razum i prav sud u njemu
okončaju i oslabe - da se potpuno izvitopere.

Takav poremećen narod
ne može više da razlikuje
ne samo dobro od zla u svetu oko sebe
nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete".

Danas smo imali izbore u Srbiji, gradjani su rekli šta žele i koga žele i to se mora poštovati.
Ja mislim da su rezultati izbora, potpuno u kontekstu naslova ovog teksta!I obratno.

Ukrajina - po Bizmarku, nemačkom kancelaru!

Juros me je ponovo obradovao čitalac , šaljući ovo što bi po mom mišljenju, trebalo staviti na uvid ostalima, koji sajt posećuju, a primereno je dešavanjima u svetu.Predizborna tišina je (konačno), počela, pa da pročitamo i čujemo i nešto lepo i korisno.I istinito-konačno!

Voleo bih da ovo pročita i Merkelova, takodje Kancelar Nemačke!Kao i ovi naši podrepaši, koje (ne)ćemo birati u nedelju na izborima.Bez obzira što intenzivno uče nemački jezik, pored već odličnog poznavanja engleskog.

Opširnije: Ukrajina - po Bizmarku, nemačkom kancelaru!

Poslednje pismo Nikole Tesle svojoj majci

Za tekst koji sledi, a koji je navodno poslednje pismo Nikole Tesle njegovoj majci, ne znam da li je autentični tekst, ni ko ga je napisao, ni šta je u njemu isitinito i da li je.

Pismo sam dobio elektronskom poštom i nakon više puta ponovljenog i pažljivog čitanja, zaključio da zaslužuje da bude stavljeno na uvid posetiocima sajta, koji ga možda, kao i ja, nikada do sada nisu pročitali.

Znam pošiljaoca istog i ne verujem da postoji ijedan razlog da bi on pokušao da mi na ovaj način naudi.Da kompromituje sajt.

A moj je stav da na sajt stavljam sve ono za šta znam ili cenim da zaslužuje pažnju javnosti.

Opširnije: Poslednje pismo Nikole Tesle svojoj majci

Sto godina od Prvog svetskog rata - stradanje Srbije!

Zahvaljujem se čitaocu koji je poslao materijal, sa molbom da isti bude postavljen na sajt. Svako drugo moje pojašnjenje bilo bi suvišno.

 

 

 

 

 


Samson Tchernoff - Srbija sacuvana od zaborava

Idi Vučiću trajno - razlog prvi

Spadam u one glasače koji su 2012.godine na izborima,svojim glasovima,misleći da nema gorih od vladajućih,pomogli da Vučić i Tomislav Nikolić dođu na vlastu Srbiji.Nijednog trenutka nisam pomišljao da će napravljenom kolaicijom u tolikoj meri biti izigrana volja birača, čime je i glasanje izgubilo smisao. Ne mogu da shvatim da ni posle toliko vremena, sadašnja vodeća stranka nije shvatila da su došli na pozicije na kojima se nalaze, ne zato što ih narod voli, vez zato što je u velikoj meri mrzeo one prethodne.

Udruževanje i sa "crnim đavolom", samo radi održanja na vlasti, posledica je činjenice da se vlast pokazala više nego korisnom profesijom, bez obzira na nedostatak kvalifikacija..Nisam pretpostavljao da je neko, mislim pri tom na prvom mestu na Vučića, toliko lažljivac, obmanitelj, folirant, budala!

Već duže vreme smatram i to javno iznosim, da je on neko koga , na zakonom dozvoljene načine, treba oterati u zaborav, jer je opasnost po Srbiju, koja skoro nije bila u vrhu države,

Opširnije: Idi Vučiću trajno - razlog prvi