Udruženje novinara Srbije i Meljak

Krajem prošle godine, pročitao sam da Predsednica UNS-a, gospodja Ljiljana Smailović, pozivajući se na neka dokumenta, navodno dobijena iz diplomatskih izvora, insisitira kod nadležnih državnih organa Republike Srbije, da se ubrza postupak pronalaženja nalogodavaca i egzekutora ubistva Slavka Ćuruvije.

Vreme je prolazilo, niko se tim povodom nije oglašavao, ili ja nisam registrovao, a ja sam ista već posedovao, pa sam zaključio da ne postoji nijedan razlog da ih sada ne stavim na uvid javnosti, sa željom i nadom da će se konačno u Srbiji ispričati sve istine, o kojima se toliko nagađa i na kojima se toliko malo radi.

Ako je ovo što prikazujem, ono na šta je mislila gospođa  Ljiljana Smajlović! 

A što nema svrhe letimično i jednom pročitati!

Što je dobila iz diplomatskih izvora, dakle na malo neuobičajen način. Što je, na kraju irelevantna činjenica, ako će doprineti  spoznaji istine.

Lično smatram, bez obzira što su dokumenta koja prilažem, provereno, autentična, da kod donošenja sudova o iznetom, treba biti krajnje oprezan, jer su i ti diplomatski izvori, bez obzira na njihove nesporno verovatno dobre namere, ovakvim činom postupili neuobičajeno za tako brutalan zločin.

Nekako deluje nelogično da ista dokumenta ne ustupe, na primer srpskoj policiji, već licu koje bez obzira na funkciju na kojoj se nalazi, ne može imati niti ima neki oficijelni status. Jedino ako su diplomatski izvori "diplomatski"!

Lično, očekujem konačno postupanje Države Srbije! Jer u kontekstu Izjava, ali i drugih materijala koje pojedinci ili institucije imaju, konačno bi bilo vreme da Srbija obavesti gradjane šta se stvarno zbilo u Meljaku - kada, gde, kako i po čijem naredjenju su likvidirani Mile Luković i Dušan Spasojević.

Jer, oni su bili mnogo bliski i sa nekima koji i sada imaju veliki uticaj na državnu politiku Srbije, koji su od velikog ništa, postali malo nešto, ali sa velikim bogatstvima od velikog uticaja na javni život Srbije.I njenu dalju sudbinu!

 

Prilog 1: Izjava Ilić Nenada od 3.4.2003. godine

 
Prilog 2: Izjava od 7.4.2003. godine


Prilog 3: Izjava na engleskom jeziku


Prilog 4: Zapisnik od 23.4.2003. godine


Ristić Ljubodrag, 17.09.2012.g.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži