Ubistvo novinara Milana Pantića - 12 godina kasnije

Prethodi:

Derogacija države - Veranom, Komisijom i Vučićem!

Pre 12 godina u Jagodini, smrtno je nastradao novinar Milan Pantić. Zvanični državni organi su saopštili da je u pitanju ubistvo.

Isti su vodili istragu koja nije dokazala i pokazala, ništa novo, osim sumnji da se radi o ubistvu. Ubice nikada nisu pronađene, dakle ni procesuirane.

Onda Aleksandra Vučić formira novinarsku komisiju na čelu sa Veranom Matićem, koja ima zadatak da istraži ovo i druga ubistva drugih novinara, kao i da usmerava rad i da koordinira rad tužilaca, sudija, policije, političara...

Komisija kakvu nikada nijedna zemlja nije formirala.

 

Pre nekoliko meseci me pozove čovek po imenu Jugoslav Petrušić, te izrazi želju da se odmah, istog dana upoznamo, on i ja.

Prihvatim poziv i nađemo se istog dana na dogovorenom mestu u dogovoreno vreme.

Sa njim je bila njegova saradnica, ali i lice koje mi se predstavilo kao Milan Glamočanin, pukovnik MUP-a u penziji, ali i vrsni novinar vrsnog lista "Tabloid" koje se bori pomno protiv mafije, a koji obezbeđuje VBA. Što ima posebni značaj.

Za njega sam od ranije znao da je veoma upućen u kriminalne delatnosti o kojima piše godinama list "Tabloid".

Na način koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Kao što sam znao već duže vreme da je gospodin Glamočanin Milan, veoma blizak sa izvesnim Tomislavom Nikolićem (nije Predsednik Srbije), kao i sa Dulović Karlom, obojica pripadnici bivši ili sadašnji, MUP-a Srbije, u širem smislu reči.

I obojica slove u policijskim i kriminalnim krugovima za krajnje profesionalne i Službi odane ljude. Ali ponekad sklone paničenju. Kada sam ja u pitanju i ovaj sajt.

Gospodina Petrušić Jugoslava nisam ranije poznavao neposredno, ali sam za njega od ranije imao papire, službena dokumenta, sa sudskim kazivanjima dva pukovnika vojne Službe bezbednosti, koji slove za ljude od moralnog i stručnog kredibiliteta, Teleskovića i Đurovića u kojima oni govore za Petrušića, da svojom obaveštajnom delatnošću u korist Francuske obaveštajne službe, nikada nije nanosio štetu SR Jugoslaviji u periodu 1998/1999. godine, a posebno da je bio od koristi Vojsci SR Jugoslavije, u vreme NATO agresije.

Dakle, stekli su se svi uslovi da poverujem u kazivanje i dokumentaciju koju mi je dao uz kazivanja, gospodin Petrušić.
A on mi je pored ostalih, ustupio brojnu službenu dokumentaciju sa molbom da je objavim na svom, ovom sajtu.
Ista sadrži  i njegovu izjavu datu organima MUP-a, sa njegovim neposrednim spoznajama o ubistvu novinara  Milana Pantića.

Iz razloga koji mi nisu poznati, Veran Matić javnosti nije prezentirao postojanje ovog dokumenta. Iz razloga koji mi takođe nisu poznati, Jugoslav Petrušić mi se više nikada nije javio, pored svih obećanja koje je davao. Ali , to nije moj problem, već njegov i onih koji rukovode njegovim radom, - u Službama i van njih.

A stekao sam utisak da nema veliku slobodu u postupanjima i pored toga što je veoma sposoban  za poslove kojima se bavi. Nama ostaje da iščekujemo da Veran Matić javnosti objasni sadržaj dokumenta koji mi je dao Jugoslav Petrušić, a koji ja vama uz ovaj tekst stavljam na uvid, jer cenim da javnost ima pravo da ovo što je u njemu napisano zna.

O Jugoslavu Petrušiću ću pisati još, sa dokumentima. Zaslužio je.

O Veranu Matiću takođe, sa dokumentima, koja mogu imati veze sa jednim drugim (samo)ubistvom, o kojem Veran zna mnogo, ali ga niko ne pita za objašnjenja. A imao bi toliko toga da ispriča.

Prilog: Izjava Jugoslava Petrušića.

Komentari   

0 # Helaine 03-04-2017 07:45
It's truly very complicated in this active life to listen news on TV, therefore I simply use world
wide web for that purpose, and take the newest information.

my weblog; BHW: http://zariya.mihanblog.com/post/558
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat