Krvni delikti

Ubistvo novinara Milana Pantića - 12 godina kasnije

Prethodi:

Derogacija države - Veranom, Komisijom i Vučićem!

Pre 12 godina u Jagodini, smrtno je nastradao novinar Milan Pantić. Zvanični državni organi su saopštili da je u pitanju ubistvo.

Isti su vodili istragu koja nije dokazala i pokazala, ništa novo, osim sumnji da se radi o ubistvu. Ubice nikada nisu pronađene, dakle ni procesuirane.

Onda Aleksandra Vučić formira novinarsku komisiju na čelu sa Veranom Matićem, koja ima zadatak da istraži ovo i druga ubistva drugih novinara, kao i da usmerava rad i da koordinira rad tužilaca, sudija, policije, političara...

Komisija kakvu nikada nijedna zemlja nije formirala.

Opširnije: Ubistvo novinara Milana Pantića - 12 godina kasnije

Derogacija države - Veranom, Komisijom i Vučićem!

Formiranjem neke nezavisne istraživačke Komisije, koja je trebalo da razjasni nejasnoće oko ubistava novinara Radislave Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića, Aleksandar Vučić je do kraja i ne prvi put derogirao, omalovažio, ponizio Državu Srbiju i njene zvanične državne institucije.

Opširnije: Derogacija države - Veranom, Komisijom i Vučićem!

Povratak u budućnost

Brankica Stanković i Vladimir Popović-Beba obmanjuju javnost!


Ovih dana sam radio intenzivnije na tekstu za ovaj sajt, pod naslovom "Fond B92-humanitarna pljačka Srbije",  što je nametalo potrebu i razgledanja obimnijih materijala, koje posedujem. Pažljio sam pregledao i neke emisije "Insajdera" i slušao, poredio  neke razgovore koje su vodili, Brankica Stanković kao novinar i Vladimir Popović-Beba, kao gost u emisijama ove kuće. Uporedio sam to sa materijalim koje imam i video da je velika razlika  između onog što stoji u materijalima i onog što oni kazuju za javnost.

Opširnije: Povratak u budućnost

Udruženje novinara Srbije i Meljak

Krajem prošle godine, pročitao sam da Predsednica UNS-a, gospodja Ljiljana Smailović, pozivajući se na neka dokumenta, navodno dobijena iz diplomatskih izvora, insisitira kod nadležnih državnih organa Republike Srbije, da se ubrza postupak pronalaženja nalogodavaca i egzekutora ubistva Slavka Ćuruvije.

Vreme je prolazilo, niko se tim povodom nije oglašavao, ili ja nisam registrovao, a ja sam ista već posedovao, pa sam zaključio da ne postoji nijedan razlog da ih sada ne stavim na uvid javnosti, sa željom i nadom da će se konačno u Srbiji ispričati sve istine, o kojima se toliko nagađa i na kojima se toliko malo radi.

Opširnije: Udruženje novinara Srbije i Meljak

"Atentat na Zorana Đinđića" - Miloš Vasić

Jednog dana me pozove izGrčke jedan prijatelj, gde je bio na godišnjem odmoru, 2005.g negde u vreme kada je izašla knjiga poznatog novinara Miloša Vasića, „ Atentat na Zorana Djindjića“!

Bez objašnjenja me uputi na ovu knjigu za koju nisam ni čuo da je objavljena. Posle nekoliko dana me ponovo pozove, pita da li sam knjigu pročitao, ja priznam da nisam, on se prijatno nasmeje i reče mi da nadjem sebe na 213.stranici.

Postupio sam kako je tražio , kupih knjigu i setih se jednog (ne)prijatnog slučaja u svomoperativnom radu, za koji mi je žao što nisam dobio odobrenje da nastavim da ga radim, a ostao je nedoradjen.

Opširnije: "Atentat na Zorana Đinđića" - Miloš Vasić

Radoslav Lukić Lule: zagonetka koja traje - (ne)rešeno (samo)ubistvo

Na slici: Radosav Lukić Lule, mesto gde je pronađen u Košutnjaku, Orhan Dragaš

Lukic Radoslav Lule i ja smo bili dugogodišnji poznanici i saradnici, on kao visoki funkcioner SDB Srbije, a ja kao pripadnik UB SSNO.
Na Kosovu smo često, privatno i službeno, razmenjivali saznanja i procene, bila su to burna vremena, bližio se početak kraja Jugoslavije.
Dva dana posle našeg susreta, izdato je zvanično saopštenje nadležnih organa, da je Lukić Radoslav Lule, izvršio samoubistvo.

Opširnije: Radoslav Lukić Lule: zagonetka koja traje - (ne)rešeno (samo)ubistvo