Državni udar u Srbiji? - nastavak

Prethodi: Državni udar u Srbiji ?

PREDMET KU-43/13 od 15.02.2013.godine
SLUŽBENA BELEŠKA O OBAVEŠTENJU PRIMLJENOM OD GRAĐANA


Dana 15.02.2013. godine, pod službenim brojem KU 43/13, u Direkciji policije, Komanda Žandarmerije, na osnovu člana 225.st.2.ZKP, gradjanin čiji su podaci poznati, (ali ih ne mogu iznositi jer je postupanje nadležnih u toku), dao je i svojeručno potpisao sledeću izjavu, čiji sadržaj prenosim u izvornom obliku:

"Dana 09.02.2013. godine, dok sam se nalazio u dvorištu svoje porodične kuće, oko 17.30 časova, kod mene je došao moj poznanik ****, koga poznajem od 1995. godine.

Za istog znam da je penzioner resora Državne bezbednosti i da je radio u Niškom centru, u Drugoj upravi, kao i to da je dva puta po šest meseci bio na otkomandu u Gnjilanu. Kada me je video u dvorištu, ušao je u pratnji još dva, meni nepoznata lica. Pozdravio se sa mnom i rekao mi da bi njegovi prijatelji hteli nešto da popričaju sa mnom.

Rekao sam mu da nema problema i ušli smo u kancelariju koja se nalazi u mom dvorištu. **** je ostao u dvorištu, a ova dva čoveka su ušla sa mnom  unutra.
Tada mi se obratio stariji muškarac, koji mi je rekao da se zove Milan, da je iz službe.
Ja sam ga upitao da mi kaže iz koje službe, na šta mi je on odgovorio da to nije bitno u ovom trenutku i da su došli kao prijatelji i da mi pomognu.
Dalje je nastavio sa pitanjem u kakvim sam odnosima sa Draganom Dikićem.

Rekao sam mu da sam dobar prijatelj sa njim i sa njegovim bratom Bratislavom, da smo odrasli zajedno i da se družimo celog života. Tada je nastavio da mi govori, da su i oni to čuli da je tako i da znaju da sam podneo zahtev za prijem u radni odnos u MUP-u Srbije i da od toga nema ništa, ali da ako ja njima nešto pomognem oni će meni završiti prijem u radni odnos.

Tada sam ga upitao da mi kaže šta je to što bi ja trebalo da uradim za njih?
Prvo me je pitao koliko brojeva telefona koristi Dragan Dikić i koji su brojevi. Ja sam mu rekao da imam samo jedan broj koji on koristi, od kako ja znam da ima mobilni telefon.
Onda me je upitao da li sam upoznat sa Draganovim angažovanjem na obezbeđenju. Ja sam mu rekao da sam upoznat i da znam da Dragan obezbeđuje Komandanta Žandarmerije.
Tada mi je rekao da ne misli na to obezbeđenje, već na priče koje duže vreme idu gradom da Dragan obezbeđuje lokale i vlasnike lokala i upitao me je da li sam upoznat sa događanjem u kome se pominje da je Dragan umešan u narušavanje gde se pominje pištolj.

Odgovorio sam mu da Dragana i Bratislava Dikića  poznajem više od 35 godina i da im kriminal osim službeno, nikada nije bio interesantan drugačije.

Na to je on rekao da sve te priče koje idu i stižu gore prave veliku štetu Draganovom bratu i da bi ja svojim angažovanjem i uticajem na Dragana, mogao da istog malo smirim.

Upitao sam ga na koji način bi ja trebalo da razgovaram sa njim, gde se na to ubacio drugi čovek sa naočarima i rekao mi da bi ja trebalo da pričam sa Draganom po njihovim instrukcijama i da ću imati svu raspoloživu pomoć u vidu informacija i tehnike...

Želim da napomenem da mi je lice koje se predstavilo kao Milan više puta u toku razgovora napomenulo da ih ne shvatam pogrešno i da su oni tu da mi pomognu, kako meni tako i Draganu i njegovom bratu.

Tada sam im rekao da smo tog trenutka završili razgovor, da mogu da mi pokažu legitimacije ili nalog u suprotnom mogu odmah da napuste prostorije. Što su i učinili.

Dana 12.02.2013. godine, prilikom mog razgovora sa ****, putem telefona, isti mi je rekao da ga je telefonom nazvao njegov bivši šef iz Beograda i zamolio ga da poveže mene i ova dva lica koja su dolazila kod mene i takođe mi se izvinuo, jer nije znao razlog njihovog dolaska".

Sledi potpis davaoca izjave.

Primenom operativnih metoda rada, ova lica su identifikovana.
Pripadaju Službi unutrašnje kontrole MUP-a Srbije!

Prilog:Službena beleška od 15.02.2013.g.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži