Povratnice

Prepiska

Onima koji su pitali  zašto nisam obaveštavao nadležne u državi o rezultatima svoga rada, stavljam na uvid deo povratnica,  iz kojih se vidi da nema organa u zemlji, nadležnih za postupanja u ovakvim predmetima, koje nisam o svemu, po vremenu, mestu i sardržaju , imenom i prezimenom, ne kao anonimni "NN" gradjanin, redovno obaveštavao, A kako su oni postupali, videćete u narednim tekstovima! Ja mislim da nisu, osim časnih  izuzetaka-Poverenika za  informacije od javnog značaja i zaštitu ličnosti i nekih sudija-pojedinaca.
Stavljam vam na uvid i deo prepiske sa Poverenikom za slobodan pristup informacijama  od javnog značaja , iz koje možete videti dinamiku prepiske, sadržaj, period postupanja imalaca informacija, ali i Poverenika. Napominjem da je "TELEKOM SRBIJA" jedini imalac informacija koji nije ispoštovao nijedno Rešenje Poverenika kojim mi se dozvoljava uvid u spise raznih predmeta.Ovo verovatno iz razloga, što je ono, javno preduzeće, koje prema dokumentaciji koju posedujem, prednjači u kriminalu, sa BRANKOM RADUJKOM na čelu! Od 24 Rešenja Poverenika kojima mi se dozvoljava uvid, nije ispoštovao nijedno, a Vlada Srbije koja je nadležna za dalje postupanje, nije učinila, povodom toga, baš ništa. Mislim da se uvidom u izložene materijale, može steći uvid šta su mi bile teme za istraživanje i kako je ko od organa u predmetima postupao, kao i koliko je vremena potrebno da bi se dobili traženi materijali  kako bi se javnost, odnosno posetioci sajta, sa istima upoznali. Napominjem da prepiska nije sredjivana po bilo kom osnovu, da je stavljena na uvid u "sirovom" stanju, da tek predstoji obrada imajućih materijala, a onda stavljanje na sajt.
Sa željom da sadržaj i koncept sajta budu oličenje profesionalnog,  poštenog, tačnog i pravovremenog informisanja javnosti, prema mojim mogućnostima, odlučio sam da otvorim direktan link, svestan svih rizika koje takav način komuniciranja nosi. Dakle, sve što napišete i kako napišete, bez ikakve cenzure ide trenutno na uvid javnosti! U anketama koje postoje, pored standardnih stavki, postoji i jedna koju nisam video ni na jednom sajtu-broj lica koja učestvuju u anketiranju, koji je za sada krajnje skroman, ali ja na to ne mogu da utičem.To je lična odluka samih posetilaca. Ali to je istina! Nema manipulacije po bilo kom osnovu.
Na sajtu se nalaze i svi moji lični telefoni, adresa, tako da ne znam šta bi trebalo na istom izmeniti, kako bih bio uverljiviji o mojim poštenim namerama i radnjama. A ocenu i o stručnosti, donesite sami. Moram još jednom da ponovim, nikada se nisam bavio prodajom materijala, informacija, a videćete na sajtu, ko mi je sve i koje iznose  nudio. Znam da neki mediji tako funkcionišu, a veoma dobro materijalno prolaze, ali...Zbog takvih insinuacija, ja evo javno, pozivam sve one koji se bave ovakvim poslovima, koji imaju dokaze o postojanju i delovanju političko-pravosudne mafije u Srbiji, da sednemo jedni naspram drugih i neka javnost ceni sve i svakog. Ja sam spreman i voljan da na svoj sajt stavim baner bilo kojeg sajta , a koji se bave sličnim sadržajima, koji su slični ili isti mom po koncenpciji, da izvršimo razmenu banera. Za sada uglavnom i ne odgovaraju na moje ponude.Svim radio stanicama koje sam našao u evidenciji RRA, nudio sam saradnju u smislu prenošenja sadržaja sa sajta-ništa! Isto to sam činio i u odnose na štampane medije-ništa, ni odgovora i to direktno zvao novinare koji važe u javnosti kao eksperti u poznavanju ove problematike-ništa!Unapred da znate, mene možete pitati sve, svako i uvek , što je u granicama lepog vaspitanja i dobićete istinit odgovor.I želeo bih da sve posetioce sajta upoznam da je Srbija usvojila, mislim 2008.g  medjunarodne standarde za delatnost koja podrazumeva poslove korporativne bezbednosti i da ja postupam u obavljanju ovih poslova, isključivo i samo po njima. Preciznije, oni se u Srbiji, po standardima označavaju kao SRPS A.L2.002. A,ako planirate da počnete sa bavljenjem ovakvim poslovima, prijateljski vas savetujem da i ne pomišljate, ako sve zavisi od vas.Ako sve morate sami da radite, rizikujete samo probleme, razočarenja, deprimaciju, neraspoloženje, desetine ljudi koji su protiv vas. Ako vam se učini na osnovu uvida u materijale, sada i one ranije stavljene, imajte strpljenja, sačekajte nastavke započetih pisanja.Jer, videćete kako gradjane pljačkaju  javna preduzeća, a sve u ime zakona, pa operatori, pa  za grejanja, pa na sudovima, pa u nastojanjima da ostvarite  svoja prava. To što vam se možda učini da iznosim svoje predmete, svoje probleme, samo je privid, jer to muči brojne gradjane, to sutra čeka i mnoge od vas...Imam jednu dilemu  koju ću pokušati da razrešim sa svojim  prijateljima koji su u ulozi administratora, ili i sa vama, koji sugerišete ponekad  šta bi trebalo izmeniti i da li bi trebalo, na sajtu.U želji da svaku svoju tvrdnju  osnažim i materijalnim dokazima, uz svaki tekst  stavljam više ili manje dokumenata, što možda  posetiocima, posebno onim novim, čitanje sadržaja čini dosadnim, preglednost manjom, snalaženje u odabiru dokaza težim
Sve to rezultira  mom utisku da se sajt nedovoljno pažljivo čita. A ja bih voleo da na njemu, sve i svakom bude u celosti jasno. A odnos novih i starih posestilaca, prema zvaničnoj statistici sajta, jeste gotovo 50:50%! I molim najljubaznije, ako niste zadovoljni odgovorima, javite se.
Ljubodrag Ristić  Beograd 02.08.2012.g

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži