Sanija! Pitate da li sam ja bio Komandant Suve Reke 1981. godine, u trajanju od oko 2 meseca, kada je na teritoriji celog Kosova i Metohije uvedeno vanredno stanje?!

Jesam, odradio sam to sa ponosom, bilo je teško, ali nije bilo kako pitate i konstatujete, maltretiranja Albanaca, "koji su se borili za svoju Državu". Ja sam, poštovana, bio plaćen da radim to što sam radio, tako kako sam radio, u uslovima koji su bili i Vi to dobro znate, ako ste Vi ona slikarka iz Prizrena, čije litografije imam i koje ste mi Vi lično dali. Tražio je to general, naredio, Ali Muhadžiri, NŠ 52. Korpusa, onda 52. OG Kosovo.

Da, ja sam sa pripadnicima Odreda JNA, zajedno sa pripadnicima policijskih snaga sprečavao demonstrante da ruše Suvu Reku i da krenu u Prizren, gde su isti taj posao radili neki drugi ljudi.

Želim da istaknem da su sa mnom u Odredu bili sjajne starešine Dukić, Stošić, Vuković i Jovanović, divni mladji oficiri. A, lično mislim da bi za sve bolje bilo da smo ostali zajedno da živimo. Voleo bih da saznam kako ste saznali za sajt. Sve najlepše! Pošto ste pitali i za taj period, da, sećam se dolaska Josipa Broza Tita oktobra 1979. godine u Prizren, Peć i Djakovicu, a radi podsećanja i Vas i drugih na taj dogadjaj, pokazujem Vam jedinu preostalu sliku,

ja sam iza kola Maršala, kao pripadnik Službe, u crnom odelu sa oficirom u uniformi, mojim drugom Kuzmanović Perom. Tada sam Sanija, mislio da mogu da pomerim Zemlju, tako je lepo biti odgovoran za bezbednost Maršala Tita! Ne mogu, za sada, Sanija, da imam direktan izlazak posetilaca na sajt, jer ne bih želeo da se neko oglasi (nemam moderatora), nekim neprimerenim i nepristojnim sadržajem. Vama i svim Prizrencima želim sve najbolje, na putu kojim ste krenuli, na koji vas niko nije terao i koji ste sami izabrali. Meni su tih dvadeset godina u Prizrenu, najlepše godine u životu, a Vas da podsetim, ako ste osoba za koju mislim da jeste, radili ste kao mlada umetnica u Štampariji "Ramiz Sadiku", čiji je direktor bio moj prijatelj, Seba Ljaći!?

Komentari   

0 # Azem Jahic 24-02-2015 19:38
Citajuci tekst zakljucio sa da je u pitanju kapetan Ristic iz komande kasarne u Prizrenu.Ja sam bio cato u pionirskoj ceti kod kap.Petrovica.D osta sam i za vas nacrtao raznih skica Dragooo mi je cuti za vas a jos bi vise volio cuti za kap.Petrovica Sluzio sam JNA u Prizrenu 1979/80.Veliki pozdrav kap.Risticu.
Odgovori | Odgovori uz citat | Citat