Objašnjenje na „UOČENE IZMENE U STRUKTURI SAJTA“!

Vozili smo u periodu koji mnogi označavaju sa „bando crvena“-bez argumenata doduše, „Fiću 500“, pa „jaču“ varijantu, „Fića 600“.

Danas se proizvodi, istina, mnogo modernija varijanta FIAT 500, na istom mestu, u novoj fabrici, ali- koliko vas vozi taj auto?

Onaj stari je mogao da kupi ko hoće i da se vozi koliko hoće, da ide na godišnje odmore, u radnička odmarališta, u ferijalne kampove! Na posao!

A danas je skoro milion nezaposlenih! Doduše, ništa manje ni narkomana. Čime se verovatno pravi neka prirodna ravnoteža-milion za milion.

 Istina, danas je Srbija znatno iznad ondašnje SFRJ-ima Ministra i Premijera, a dilera!?

Koji ode u SAD, da nam odatle bezobrazno poruči da, eto, on nije kriminalac, jer su sa njim razgovarali neki batleri-skoro! Ali američki!

Poštovani čitaoče

Sa malo većim protekom vremena, nego što sam očekivao, dajem Vam odgovore na pitanja koja ste postavili. Davno!

Kada je, po mom izboru, stavljena tema o „besmislenim ratovima“, koju sam preuzeo sa „e-novina“, ocenio sam da sadržaj knjige, kojeg sam doživeo veoma poučnim, treba naznačiti isticanjem državnih obeležja koja su važila u periodu na koji se odnosi knjiga.To je jedini razlog za isticanje i zastave i grba, ondašnje SFRJ, pa kasnije SRJ. A izbor knjige je bio isključivo i samo-moj!

Isto važi za stavljanje zastave i grba, kada je stavljena druga tema.

Preuzeta takodje sa istih“e-novina“ i takodje isključivo po mom izboru, sa istom pobudom.

Mogu Vam reći, da su obe, prema statistici sajta, veoma posećene, čitane.

Primedbe koje sam dobio na izgled „srpskog“ grba, ne smatram ozbiljnim, pa ih neću ni komentarisati.

Kada dodju na red neke druge teme, neke druge potrebe, neke druge knjige, ova obeležja će ustupiti mesto drugim!

U svakom slučaju, ne radi se o nametanju bilo kakvog „jugoslovenstva“, ali moj lični stav o jugoslovenstvu je sledeći:

  • SFRJ sam voleo toliko, koliko neću nikada voleti Srbiju,! SFRJ je bila u svetskim razmerama, oličenje Države, u svemu onom u čemu se oličava jedna uredjena Država.
  • SFRJ neću prežaliti nikada. Njena obeležja-grb, zastava i himna ostaće mi večno u srcu!

 Današnja obeležja Srbije doživljavam kao nešto što mi je nametnuto.

Niko me nije pitao ni za zastavu, ni za grb ni za himnu.

Ja nisam vernik i smatram da su stihovi srpske himne, nametanje stavova, koja ja ne prihvatam. Ja u Boga ne verujem, a više ga, bar se trudim, uvažavam nego mnogi u mantijama.

Mislim na one što ne izlaze iz onih džipčina, sede u foteljama sa zlatnim okovima, prvi su uzeli dokumenta vlasti iz Prištine. One što robijaju zbog ubistava! One, što se u slobodnom vremenu bave pedofilijom! Hobija radi! One što švercuju kola iz inostranstva, što prave hramove na način na koji je napravljen onaj u Barajevu, naprimer!

Nikada nisam, niti ću biti monarhista, posebno ovakvog Monarha kakav je, možda, Vaš.

Moj sigurno nije! Još rigidniji stav prema njemu, u Topoli su u više navrata iskazali sami gradjani, radnici i seljaci.

Smatram da je izvor svih svetskih nedaća u zadnjim decenijama, nestanak bipolarnosti, jer raspadom komunizma, stvoren je prostor da na svetskoj političkoj sceni, ostane jedini faktor- samo SAD, koji nikome nije doneo sreću i boljitak. Osim ratnih razaranja, patnji i nesreća!

Komunizam, to je ono društveno uredjenje, onaj „truli socijalizam“, u kojem je napravljeno sve što je vredelo u ovoj zemlji, naravno sa priznavanjem svih mana koje je imao.

A nije bio idealan. I uglavnom, ili isključivo su ga upropastili- ljudi!

Ali je svako imao pravo na rad i radio. Mogao da putuje kada i gde je hteo. U bilo koje doba noći da sedi gde i koliko hoće. Organizovani kriminal je bila nepoznata pojava. Nezaposlenost, nešto imaginarno. Zdravstvo, obrazovanje, kultura, gradjevinarstvo-sve idealno u odnosu na sadašnje.

Tada smo imali radničke restorane, menze, danas se vlast hvali ako obezbedi koji džak brašna za Narodne kuhinje i kada se otvori neka nova „SOS“prodavnica.

A ONI se dave u ptičjem mleku.

Da li i o tome treba, a posebno Srbiji, davati neko obrazloženje?

Ali, ja nikada nisam zviždao sadašnjoj himni, niti ću zviždati.Kada bih mogao, vratio bih dragu mi, „Hej Sloveni“.To je ona himna na koju naš ambasador u SAD nije hteo da ustane, sa objašnjenjem da mrzi komunizam.

A ja sadašnju himnu nikada ne bih slušao sedeći. Nikada iz timova  ne bih eliminisao sportiste zato što ne pevaju himnu. Ja pokušavam da svoje srbovanje prikažem na mnogo korisniji način. Meni ne smeta latinica, ja ne cenim „moje“ zlikovce, jer svako zlo gradiram podjednako.

Uvažavam svačiju veru, ne cenim ljude po imenima, poštujem svačije običaje, samo vršim gradaciju po tome koliko je ko (ne)čovek.

Josip Broz Tito je za mene bio i ostao svetski lider broj jedan! Legenda!.

Ovo što sam izneo, jeste moje jugoslovenstvo, bez navodnika, a Vi napišite šta je u ovom, što je moj lični stav, netačno?! A ja svoj stav nikome ne namećem!

Kada bih mogao, a radim na tome da mogu, sve bih u ovu jadnu Srbiju vratio od onog što je bilo dobro i dokazano kao dobro, a važilo za ondašnju „Jugu“!

Od samoupravljanja, industrijalizacije, poštenja, uvažavanja, solidarnosti, humanosti...Do pruge Brčko-Banovići i sve uz pesmu „Padaj silo i nepravdo“!

Pišem isključivo o problemima u Srbiji, poštovani, jer sajt i jeste namenjen njenim gradjanima, ja želim da se prvo osvrnem na naše probleme. A to što se retko ko van granica Srbije oglasio sa svojim problemima, stvar je posetilaca sajta to je , njihova odluka. Ni ovi „naši“ se ne ubiše od komentarisanja. Prema statistici sajta, njega posećuju čitaoci iz svih bivših Republika SFRJ. Sa svih kontinenata osim Južne Afrike.

Isticanjem državnih obeležja, dakle, „ovih“ i „onih“, nisam želeo da postignem bilo šta drugo, nego ono što sam sada objasnio. I kako sam objasnio.

Problemi banera, ili „problemi“koje pominjete, sastoji se u tome, što smatram da je korisno da se razmenjuju baneri posebno na sajtovima koji se bave sličnim ili istim temama. A ja u tome nisam uspeo, moje banere su objavili samo oni čije banere vidite na mom sajtu.

Zbog čega, ne znam. Ja lično mislim da bi možda to i hteli, ali da sponzori odredjuju šta će se gradjanima plasirati kao „pouzdana“informacija.

Ili se za razmenu banera traži kvalitet koji moj sajt nema.

Mada, mislim da do sada nisam napravio nijednu grešku u tačnosti informacija, što najbolje možete (pr)oceniti vi, posetioci sajta. Ista statistika kaže da se broj posetilaca progresivno uvećava. Ja činim onoliko koliko mi dozvoljavaju moje mogućnosti-svakolike.

Ako išta dobro postoji na ovom sajtu, zasluga je samo dvojice ljudi, koje nikada nisam platio ni dinar, koji brinu o svemu, ispravljaju svaku moju grešku, daju sugestije, savete, uče me i ja im ovim putem i na ovom mestu izražavam javno, svoju neizmernu zahvalnost!

Moj mentalni sklop je takav da sam vuk samotnjak, popenjem se na vododelnicu i zavijam, dok šiba sa svih strana.

Ne čekam da to radim u čoporu, u nekoj vodoslivnici, u nekoj jaruzi, gde nema ni povetarca.To se nekima možda i ne svidja, ali-to sam ja!

Svako ima pravo na svoj stav!

U vezi Uroša Predića, nemam posebne materijale, nego sam samo mislio u jednom tekstu da ilustrujem njega, kao, za mene izuzetnog slikara, kako je živeo skromno i umro u nemaštini.

A što se tiče istorijskih dokumenata, prikazujem Vam neka od njih, sa napomenom da imam veliki broj istih. Neka se odnose na poslovanje Fonda zanatlija Srbije, pa na period iz Drugog svetskog rata, pa iz 1921.godine, pa ona o gradnji Zgrade zanatlijskog doma, sada Doma Radio Beograda, ali ni u toj kući nisu bili zainteresovani ni da vide o čemu se radi.

A dokumentacija više od bilo kojeg kazivanja govori o tome kako je nekada funkcionisala Država, pre SFRJ, pre republike Srbije, pa Vi uporedite nju, sa ovom dokumentacijom koju gledate sada na ovom sajtu.

Imam i autentični dokumenat-testament, koji se odnosi na „Zadužbinu Naumović“, koju su lopovi već prisvojili, sada je koriste vlasnici zlatarskih radnji, privatne banke, barabe!

Ista se nalazi u Kolarčevoj ulici, naspram Palate Albanija!

Državni organi bi samo trebalo da provere koji i koje iznose naplaćuju! Pojedinci. Iz neke „Fondacije Solidarnost“! Sa znanjem Dragana Djilasa!

Država se tako ponela prema meni, u vezi obezbedjenja ovih materijala, što mi je izrekla kaznu  zatvora od 5 meseci, uslovno godinu dana! Zbog klevete, po „dokaznom materijalu“, koji Vam takodje stavljam na uvid!

U obraćanju novinarima, koje je pročitao Ćosić Duško, ne ja Ristić Ljubodrag, se ne pominje nijedno ime, a sve što je napisano je i dokumentovano. A ja dobio zatvor!

Potpisalo ga, obraćanje novinarima, 12 lica, meni je izrečena kazna zatvora. Sud je presudio po svedočenju lica koja uopšte nisu bila prisutna inkriminisonom dogadjaju, na Presudi koja ima 36 stranica.

I u kojoj ništa nije tačno.I o tome ću kasnije i opširnije. „Jer sam oklevetao uglednog  gradjanina Vasa Perkovića“. Čelnika iz plemena Kuči, tako piše u dokumentima koja posedujem.Tako presudio Sud!  A drugostepeni  potvrdio.

A, o deonicama i Opštem udruženju privatnih preduzetnika, danas su vrlo aktuelni Jovan i sin mu Milan Krkobabić, za koje mislim da nemaju nikakve veze sa Darkom Šarićem.

Oni imaju veze sa Mladjanom Dinkićem, kojem su dali pare iz Štedno-kreditne zadruge privatnih preduzetnika Srbije  u visini od 2,88% od iznosa osnivačkog kapitala. Onda je ovih dana odveli u stečaj, odnosno likvidaciju, na dva lista papira.Uz pomoć v.f.predsednika Privrednog suda u Beogradu&kamarile.

Krkobabići su sada u vlasti, sa Markovićem i Dačićem-to je poznato!

A u vreme pljače imovine i para Opšteg udruženja, „komandant parade“je bio još jedan „ugledni gradjanin“ Srbije, mason-prevarant DRAGUTIN ZAGORAC!

I na ovoj slici, koju sam pronašao na nekom pretraživaču, vidi se i on, a ispred panoa na kojem piše da se radi o nekoj borbi protiv korupcije.I on nešto diskutuje.

Znači, on je još onda bio na istom zadatku na kojem je sada Vučić Aleksandar.

Pa, gospodine Zagorac Dragutine, gde je sada lokal Opšteg udruženja privatnih preduzetnika Srbije u ulici Svetogorska, u Beogradu, gde su stanovi kupovani za pojedine funkcionere, šta je sa deonicama „Borbe“?

Po kom osnovu Zgradu zanatlija u Beogradu, koristi Radio Beograd?

To je ona prelepa zgrada na uglu ulica Hilandarska i Svetogorska.

Dragutina Zagorca neko treba danas da pita i šta je sa imovinom privatnih preduzetnika Srbije, sa zadužbinom Naumovića. Da ga pita po čijim je diktatima osnovao lažnu Uniju poslodavaca Srbije, sa falsifikovanim potpisima nepostojećih lica, na čijem se čelu danas nalazi jedan od istaknutijih pripadnika ovog klana Boban Atanacković, koji pregovara nešto sa Vladom u tripartitnim pregovorima-Vlada, Sindikati, Unija,a  nje nema-Unije!

A Boban Atanacković je od mene u više navrata upoznat sa svim ovim i-ništa! Bio sa njim i Slavenko Grgurević i opet-ništa!

Zna o ovome dosta ili sve i gospodin, advokat Toma Fila, specijalni savetnik za borbu protiv organizovanog kriminala, Ivice Dačića (kako je na vreme mislio o svemu, dok je razgovarao sa Šarićem ili onim drugim), koji je zbog toga prestao i da se bavi advokatskim poslovima, kako kazuje na svakodnevnim nastupima na TV, jer želi da ostatak života posveti borbi protiv organizovanog kriminala...kako sam kazuje, a sve to tako gordo zvuči! I ostavlja utisak!

A Toma Fila NIJE SPECIJALNI SAVETNIK , on se LAŽNO PREDSTAVLJA, kao i Ivica Tončev, kao i Željko Ivanji, kao i Ivan Simič-oni su lažni specijalni savetnici!Oni su se samopostavili!

Ali, kome ja to da pišem, kada niko neće da čita.

A onda me čitaoci, a to je njihovo pravo, pitaju o (po mom mišljenju, trivijalnim problemima);zastavama, pa pismima, pa finansijerima, pa grbovima, pa što se ne javljaju iz drugih Republika, pa ko stoji iza mene...

Mislim, dragi čitaoče, da sam Vam objasnio i više nego što ste tražili i slobodan sam da mislim da imate stav kao i ja, da je toliko velikih problema u Srbiji, iz kojih će se ona, ovakvim vodjenjem Države, teško izvući.

A sve se svodi, prioritetno na jednu reč-kriminal! Kome se niko ne suprodstavlja!

Voleo bih da se o svemu napisanom izjasne i oni koji sve ovo budu čitali. Da me demantuju ili daju podršku. Objektivno, argumentovano, bez obzira kakav im je  stav! I bez uvredljivih insinuacija o mojoj pameti, ili nekim gresima?

Volim kada se ljudi jave imenom, prezimenom, kao vuk samotnjak i kažu bez uvijanja, na kulturan način, ono što misle, kada tako iznesu svoj stav. Na koji svako ima pravo! Kao i ja!

Prilozi:

-Arhivska gradja-pisana dokumenta;

-Optužni materijal, pročitao Ćosić Duško;

-Deonica „Borbe“, od više imajućih;

-Fond Naumovića.-

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži