Pismo iz Holandije

Postovani Gospodine,
 
Saznala sam za Vas sasvim slucajno pa cak i to da ste moja generacija a imajuci u vidu da posedujete i sajt naslovljen ''U IME NARODA'' osecam potrebu da Vam se javim i licno obratim obzirom da posedujem skandalozne presude takodje naslovljene ''U IME NARODA''. O meni Vam je pisao Aleksandar R. na vasem sajtu.
Moja prica je veoma duga i tuzna. Tuzna utoliko vise sto sam ja ziveci dugo u inostranstvu (43 godine) kao ugledni gradjanin zemlje u kojoj zivim (Holandija) bila angazovana da pomognem Srbiji i nasem narodu kada je bilo najteze da ne kazem najcrnje ako crnje moze biti kao sto je se pokazalo zadnjih godina.

Duboko se kajem za svoj angazman sada jer sam umesto hvala za sve dobila noz u ledja bas u Srbiji. Nakon saznanja ko sve u mojoj postojbini moze da govori U IME NARODA'' nemam vise ni afiniteta niti zelje da dolazim u svoju zemlju i svoju kucu koju tamo posedujem zahvaljujuci sopstvenom dugogodisnjem radu mene i moje casne porodice. Nazalost tamo su grobovi mojih casnih predaka pa sam prinudjena i zbog toga da makar brinem.

Nemoguce je docarati sve dozivljeno tako da zelim samo da Vam kazem da su ponizenja koja sam dozivela u Srbiji za nepoverovati i da ja nakon svega pretrpljenog nisam kadra da vise prihvatam bilo kakva opravdanja za takvo stanje jer njih jednostavno - nema. Sizofrena izopacenost sistema da se od zrtve krivicnih dela sistematski sacinjava pocinilac obrtanjem teza u smislu zastite gradskih mocnika u Srbiji je pogubna za Srbiju i ja zaista neznam kome vise da ukazujem na sve sta se radi u Srbiji i koliko je to opasno po njenu buducnost.

Ja ne znam ni ko ste Vi, niti cime se Vi bavite, osim sto znam da je u nasoj zemlji sve manje onih koji cine i zele da cine makar nesto da se situacija promeni i uspostavi temelj drzave a kako bi ona mogla da opstane. Brinem se iskreno za Srbiju kakva je danas, ukaljana, puna ovejanih prevaranata svih fela, bescasca, srozanog morala.... Toga najvise.

Kroz sopstvena stradanja najbolje vidimo i stradanja ostalih oko nas. Ja sam kroz svoj slucaj videla i osetila sta je nepravda i koliko ona moze da boli. Videla sam i sta je diskriminacija gradjana sa druge teritorije, sta je perfidnost, zloupotreba sluzbenih polozaja, softificirani lopovluk i otimacina, zavist i zloba, mrznja prema drugome i drugacijem samo zato sto je drugaciji, korupcionastvo, podmetanja, bahatluk...

Ono sto je mene licno najvise sokiralo je da je tzv. intelektualna elita egoisticna i najkvarnija roba a ona je ta koja treba da vodi jedno drustvo.
Da Vam ne oduzimam dalje vreme da iscitavate sve ovo, zelim da Vam uputim srdacne pozdrave najboljih zelja da istrajete u Vasem licnom angazmanu da na licu mesta i granicama Vasih mogucnosti ucinite makar zrnce dobroga da se neka imena iz srpskog drustva uklone u zaborav njene ruzne proslosti. Njih jeste mnogo ali svako ponaosob od njih je zrno koje nice i raste a koje ne treba zalivati vec naprotiv kojeg treba uklanjati, unistavati...
Svako dobro Vam zelim u vasem radu i licnom zivotu.
 
S izuzetnim postovanjem,
Duska Bekker-Isakovic, elektronskim putem,
Holandija

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži