Iz drugih izvora

Božinovski Zoran - i šta sada gospodo novinari?


Prethodi:
Dinkić nije oprao milijardu dolara prodajom "Mobtela" i neće biti procesuiran! Mada je veliki kriminalac
Kiparske pare - rešiva enigma!

DOMAGOJ MARGETIĆ,hrvatski obaveštajac-SRAM TE BILO SRBIJO!

Danas sam sa jednog sajta, koji pre nekoliko meseci piše da je izuzetno posećen, dobio tekst za koji smatram da je odličan, poučan, dobronameran, istinit, odlično napisan, i za širu čitalačku publiku interesantan, pa sam odlučio da ga stavim na svoj, jer sam o Božinovski Zoranu napisao, pre neki dan, poseban teks kao svoj lični stav.

Opširnije: Božinovski Zoran - i šta sada gospodo novinari?

Imena za nezaborav i večnost

Za postojanje Instituta Paralaks sam saznao pre više godina i imao u posedu njihovu štampanu varijantu ovog ili sličnog materijala. Tada, kao i sada, imao sam duboko poštovanje, prema ovom materijalu, bez obzira ko ga je, za koga, sa kojim motivima pravio. Protekom vremena, još više, a ukomponovano sa rezultatima moga rada, shvatio sam da su ovi i ovakvi materijali velika pomoć  za one državne organe koji ozbiljno rade na operativnim, analitičkim ili informativnim poslovima. Sklapaju mnoge mozaike!

Vreme je, nažalost, pokazalo da su autori ovih materijala bili u pravu, da su bili vizionari, a zbog čega Država ova pisanja nije koristila u borbi protiv organizovanog kriminala, to neko mora da pita Državu. A više je nego očigledno da nije, pa joj ni ponovno otvaranje Fabrike bicikla „PARTIZAN“ u Subotici, hipotetički, siguran sam, neće mnogo pomoći!

Sadržaj preuzet sa sajta dijaspore, prenosim u celini, bez ikakvih prepravki, osim gornjeg naslova, koji sam ja napisao. Sve što sledi je autentično u celosti.
Prijatelj kojeg izuzetno cenim, a izuzetno je informisan, savetovao me je da ovaj materijal ne objavljujem, za moje dobro. Savet, kao što se da videti, nisam prihvatio. Činim ovo sa zadovoljstvom.  
Za opšte dobro, po mom mišljenju!

Ristić Ljubodrag, 06.08.2012.godine

Ceo sadržaj možete videti na adresi:

http://dijaspora.wordpress.com/2010/11/18/upropastitelji-srbije/#_ftn11

 

NE KRADI DRŽAVU - Vladika Nikolaj Velimirović

Ne kradi državu jer je skupo plaćena. Braća tvoja izginula su u ratovima braneći državu. Oni su položili živote svoje za državu - kako se ti usuđujes krasti i potkradati tu preskupu imovinu?

Ova je država i njihova koliko i tvoja, i više je njihova, jer su je platili više od tebe; više su uložili u nju nego ti. Ja kažem: država je svojina svih koji leže u grobovima koliko i onih koji igraju po salonima i još više. Ko dakle krade državu, maroder je isti kao i onaj ko pljačka mrtve. Jer i jedan i drugi udaraju na svojinu mrtvih.

Tvoji đedovi i prađedovi i čukunđedovi borili su se za ovu državu, mučili se za nju, uzdisali, plakali, znojili se, krvarili, umirali. Bezumniče! Koga kradeš?

Opširnije: NE KRADI DRŽAVU - Vladika Nikolaj Velimirović